Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.08.2004, 23:38   #16
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
musze przyznac ze dyskoteka lepsza niz z teac w58e (migal sobie bezwladie co jakis czas zeby przypomniec ze istnieje chyba)
pozatym zadnej praktycznej uzytecznosci ale gratuluje pomyslu i wcielenia go w zycie
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.08.2004, 19:16   #17
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zainstalowałem, no i gólnie spoko, fajny programik.
Mozna by było dodać coś takiego jak w DuMeterze, żeby zliczało liczbe MB wysłanych i odebranych.
Jeden błąd, przynajmniej u mnie. Po jakimś czasie użytkowania, coś się dzieje z kompem, jak chce zaznaczyć jeden plik to tam mi zaznacza całą linijkę, albo cały folder. Gdy klikam na jakis hiperlink to otwiera się nowe okno, zamiast w tym samym.

Te problemy miałem też po zainstalowaniu tego plugina do winampa, na początku tak jak w diodzie wszystko działa OK a po jakimś czasie coś się sypie i są takie błędy tak jak opisałem.

Czy zauważył koś coś podobnego czy może to tylko u mnie się tak dzieje??
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2004, 20:48   #18
seoman
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.08.2002
seoman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
na jakies stronie o modowaniu kompów był podobny program z tym ze :
był napisany dla linuksa
sterował nie diodami na klawiaturze tylko wyjsciem lpt: (8 bitów =>8 diod)

gosc twierdził ze takie cos jest prawie niewykonalne pod windows

moze bys "przerobił" swój program oczywiscie jezeli sie da by sterował
bitami na LPT:

plus to ze nie blokujesz klawiatury
plus "rozdzielczość" 8 bitów
minus musi byc zrobiony prosty interfejsik z diodami
seoman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2004, 22:01   #19
Diod
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.08.2004
Diod w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Eliasz
żeby zliczało liczbe MB wysłanych i odebranych.
Jeden błąd, przynajmniej u mnie. Po jakimś czasie użytkowania, coś się dzieje z kompem, jak chce zaznaczyć jeden plik to tam mi zaznacza całą linijkę, albo cały folder. Gdy klikam na jakis hiperlink to otwiera się nowe okno, zamiast w tym samym.
A to zliczanie w jakiejs prostej formie czy wykres itp? A co do tego bledu - u mnie nic sie takiego nie dzieje (z tym zaznaczaniem katalogow). Mozesz podac jakies dokladniejsze informacje(ktorych lampek uzywasz, w jakich momentach sie to dzieje). No i czy ten problem wystepuje dopiero po pewnym czasie?

Cytat:
Napisany przez seoman
sterował nie diodami na klawiaturze tylko wyjsciem lpt: (8 bitów =>8 diod)

gosc twierdził ze takie cos jest prawie niewykonalne pod windows
Chcialbym uslyszec czym to argumentowal

Cytat:
Napisany przez seoman
...by sterował bitami na LPT:
Nie ma problemu od strony programistycznej tymbardziej ze mam doswiadczenie w programowaniu portu rownoleglego. Problem w tym ze nie mam jeszcze wskaznika do testow...
Diod jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2004, 22:32   #20
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

No to zlicznie to najlepiej chyba w bardzo prostej formie, tak żeby ten programik nie zżerał pamięci - bo to jeden z większych plusów.
Np. po najechani na ikonke w trayu pokazywał by się UL i DL całego dnia. Ogólnie to można by zrobić taką "polską" wersja DuMeter'a . Chociaż w tą stronę to też zbytnio może nie należy odchodzić bo główny cel programu to przecież wskaźnik transferu na diodach, a nie statystyki.

A z tym zaznaczaniem to zabardzo ci nie powiem nic więcej, bo programik jest zainstalowany dopiero kilka godzin, no i w tym czasie coś takiego mi się przytrafiło, ale ogólnie to chyba podczas gdy komputer jest wykorzystywany do różnych rzeczy, nie tylko do ściągania ale i do przeglądania www, słuchanie muzyki czy pisania tekstu czyli podczas włączania różnych programów.
Dodam, że jak miałem zainstalowany taki plugin do winampa który wskazywał natężenie dźwięku na diodach klawiatury to działo się tak samo. Być może to ja mam skopane coś w komputerze i to dlatego tak się dzieje, no nie wiem.
Ustawienia mam standardowe - dowload to NumLock a upload to ScrollLock.

Jak błąd (w programie lub coś u mnie) pojawi się jeszcze raz to posprawdzam dokładniej z czym są problemy.
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
Stary 16.08.2004, 22:36   #21
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Tak z tymi statystykami to dobry pomysł, mi by odpowiadały takiejak w NetMeterze, a u mnie jak używam Dioda jest wszystko
PS jak się nazywał ten plugin do Winampa??

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2004, 23:03   #22
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
Tak z tymi statystykami to dobry pomysł, mi by odpowiadały takiejak w NetMeterze, a u mnie jak używam Dioda jest wszystko
PS jak się nazywał ten plugin do Winampa??
Ten plugin to Visualization Keyboard Led ja go mam w pliku pod nazwą Visualization_Key_led.exe i zajmuje 51 KB.
Stary 16.08.2004, 23:18   #23
seoman
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.08.2002
seoman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Diod
Nie ma problemu od strony programistycznej tymbardziej ze mam doswiadczenie w programowaniu portu rownoleglego. Problem w tym ze nie mam jeszcze wskaznika do testow...
gdzies mi sie ten link zgubił
chodzilo zdaje sie o nie o samo sterowanie poprzez port lpt ale o pomiar aktualnie wykozystanego pasma.

a co do wskaźnika to bardzo proto wykonac : 25pin złącze dsub +8 diod
piny 2-9 w złączu do anod diod, katody do pinu 16.
seoman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 00:38   #24
Diod
Nowy na forum

Dostepna jest wersja 0.32. Zmiany:

* Dodano zliczanie downloadu/uploadu w przedzialach start/stop DIOD'a. Statystyka wyswietla sie po najechaniu kursorem myszki na ikonke DIOD'a w tray'u.

Jednostka jest oczywiscie Megabajt. Dzieki temu mozna mierzyc ile wam sie sciagnie/wysle w okreslonym przedziale czasu (naliczane od startu). Aby zresetowac licznik nalezy dac stop i znowu start. Mozna takze wlaczyc samo mierzenie bez migania diodami (wybrac w opcjach brak i dla DL i dla UL). Zapraszam do testowania: http://www.diod.prv.pl

Ostatnio zmieniany przez Diod : 17.08.2004 o godz. 00:44
Stary 17.08.2004, 00:45   #25
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A będzie zliczanie pobranych i wysłanych danych, tak jak w NetMeterze, takie tabele tygodiniwe miesięczne itp?? a i może zrób subskrypcje na stronie
PS. Coraz rpzydatniejszy jest ten programik....

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.08.2004, 00:58   #26
Diod
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
A będzie zliczanie pobranych i wysłanych danych, tak jak w NetMeterze, takie tabele tygodiniwe miesięczne itp?? a i może zrób subskrypcje na stronie
PS. Coraz rpzydatniejszy jest ten programik....
A powinno byc? Bo nie wiem czy jest sens robic drugiego NetMetera. Moze niech wiecej osob sie wypowie w tej sprawie. A co do subskrypcji - dobry pomysl.

Ostatnio zmieniany przez Diod : 17.08.2004 o godz. 01:26
Stary 17.08.2004, 03:38   #27
Diod
Nowy na forum

Kazdemu kto juz sciagnal wersje 0.32 polecam sciagnac ja jeszcze raz (nowy Build) poniewaz poprawilem drobny blad - licznik DL/UL resetowal sie przy zmianie konfiguracji diod bez zmiany monitorowanego interfejsu.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: