![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Zablokowala mi sie plytka CD w audiootwarzaczu produkcji legendarnej DIORA, a sprawa wyglada tak ze moja plyta a cudzy sprzet, zna ktos bezurazowa metode wyciagniecia plyty CD z szuflady tego starozytnego odwarzacza?
pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Zakładam, że nie ma tam takiej dziurki jak w cd-romie.
Musisz zdjąć obudowę i dobrać się do napędu szuflady, będzie tam taki "ślimak", jak zaczniesz nim kręcić to szuflada powinna się wysunąć, zresztą jak rozbierzesz to będziesz wiedział co robić-nic na siłe bo uszkodzisz sprzęt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Echhhhhhhhhhh !!!! Bas znowu mnie uprzedziłes i znowu musze sie z tobą zgodzić - ale dodam od siebie że kręcąc slimaczkiem uważaj ze bu nie przeskoczyło ci bo rozp.... mechanizm. a jezeli zablokowało ci szuflade zerknij co blokuje moze na slimaku cos siedzi np. ziarno piasku pierun wie.
![]() |
#4 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Witam ! STOOOOOOOOOOOOOOOOOOOP ! Nie nalezy niczym kręcić dopóki sie nie odblokuje szuflady ! CD-Romy i czytniki cd oprócz ślimaka maja blokadę szuflady aby ta sie nie wysunęła podczas odczytu ! Należy najpierw upewnić sie ze ta szuflada jest odbezpieczona ! Po upewnieniu się nalezy się jescze raz upewnić i dopiero kręcić przekladnią slimakową ew silniczkiem / moze się spalił / ale najbardziej prawdopodobną przyczyną nie wysuwania się tacki może być zerwanie jakiegoś paska lub jak powiedziałem spalenie lub zablokowanie się / zaciecie któregoś z trybów / ! Pamiętaj NIC na siłę tylko młotkiem !! / na wszelki wypadek miej pod rękoą WD 40 / |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|