![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Gdzie znajde jakies informacje na temat jak przerobic mojego GF2MX200 na Quadro?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
ile teraz masz na domyślnych ustawieniach w 3dmark2001
taktowania gpu i pamięci sa takie same jak wczesniej? wgrywałeś nowy bios czy za pomoca softquadro pozdro ps bo nadal nie jestem przekonany, gdyż nie powinno to spowodowac znaczącego wzrostu wydajnosci bo quadry są tworzone do zastosowań pro
![]() |
#19 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Re: Dla posiadaczy kart GF
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
![]() |
#22 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
* Detonatory najlepiej w wersji 40,72 bo nie ma problemow (z 41,xx nie testowalem bo jest jeden klopot, wiec jak narazie dalem se spokuj) * RivaTuner -> http://nvworld.ru/downloads/rivatuner.zip no i mozna jechac 1) rozpakuj Detki 40,72 2) zainstaluj RivaTuner i uruchom program 3) przejdz do zakladki 'Power user', na dole masz ikonki, uzyj tej 3-ej od lewej 'Open patch script', i szukaj w katalogu gdzie zainstalowales RivaTuner, PatchScripts\NVIDIA\NVStrap antiprotection\ i wybierz (w zaleznosci od systemu) NVStrap antiprotection w2k.rts dla 2k/XP lub NVStrap antiprotection w9x.rts dla 9x/ME, uruchamiasz skrypt, dajesz 'continue', podajesz lokalizacje gdzie wypakowales Detki bo tam jest wymagany plik i Zatwierdzasz (w LOGu na dole mozesz zobaczyc proces patchowania), jesli OK idziemy dalej 4) tylko dla 9x/ME: w katalogu gdzie zainstalowales RivaTuner szukaj Tools\NVStrap, skopiuj plik NVStrap.com najlepiej na dysk C, edytuj plik autoexec.bat i dopisz C:\NVStrap.com G+, zapisz plik tylko dla 2k/XP: w RivaTuner, zrob jak na obrazku ![]() teraz zakladka 'NvStrap Driver', na dole wcisnij Install ustaw opcje 'Professional Quadro capabilities' na force on, Zastosuj 5) walimy Restarta, po restarcie system oglosi ze znalazl nowa karte czyli Quadro 6) UWAGA!!!! stery trzeba zainstalowac RECZNIE, nie uzywaj automatycznego procesu instalacji Detkow PS. odnosnie punktu 3), jesli ktos ma GF4 Ti to niech uzyje skryptu SoftQuadro4, dalej tak samo ![]() no i to by bylo na tyle, mam nadzieje ze sie nie rypnalem w ktoryms punkcie ![]() jesli co to walic na GG, ![]() ![]()
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 08.04.2003 o godz. 22:37 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Dzieki bardzo. W wolnej chwili sprobuje co da sie z tym zrobic. Jakby co to dam znac.
Pozdra! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() ustawienia w 3d Marku standardowe pamiec 175MHz, GPU 190MHz w obu przypadkach biosa nie wgrywalem, zrobilem to tak jak opisalem wyzej ![]() jesli chcesz to przerob, a sie przekonasz ze jest lepiej, zawsze mozesz przeciez powrocic do oryginalnych ustawien jesli cos ci nie bedzie pasic ![]() ________________________________ UPDATE 3DMark2001 SE: Gf2 MX@Quadro2 MXR/EX * 1024x768x32 - 2756 punktow * 1024x768x16 - 3207 punktow jak bedzie mi sie chcialo to zrobie testy na oryginalnych ustawieniach karty ![]()
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 09.04.2003 o godz. 00:15 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
tylko nie mam pojecia czy Gf4 MX 440@Quadro4 200/400 NVS jest porownywalne z oryginalnym Quadro4 200/400 NVS ![]() ale jestem pewny ze jak przerobisz to powinno byc wiecej klatek ![]() przynajmniej u mnie tak jest ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |