Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.06.2004, 07:38   #1
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... podziękujcie heyah, gdyby nie oni Tepsa nie kiwnęłaby palcem w bucie !

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.06.2004, 09:56   #2
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... podziękujcie heyah, gdyby nie oni Tepsa nie kiwnęłaby palcem w bucie !
No ale nawet gdyby nie było HEYAH to i tak by doszli do tej taryfy bo:
ERA kontra PLUS GSM kontra IDEA = CORAZ LEPSZE TARYFY ZNIŻKOWE
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon

Ostatnio zmieniany przez Mily666 : 22.06.2004 o godz. 11:44
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.06.2004, 14:45   #3
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No i jestem juz w nowej taryfie. Dostalem esemeska z wiadomoscia ze juz jestem w nowym planie taryfowym po 5 sekundach i co... i cacy
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.06.2004, 14:50   #4
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ale to by dłużej trwało. A tak to nastąpiła mala rewolucja.
Stary 22.06.2004, 15:55   #5
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zetoxa - zobaczymy bo przy takiej ofercie oraz wygodzie ladowania konta beda musieli cos zrobic z telefonami abonamentowymi. Inaczej nie pol miliona ale kilka milionow im zmieni uslugodawcow
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.06.2004, 16:14   #6
epol
Zlotowicz

Ja też czekam aż coś się zmieni w abonentach, bo jeśli nie to papa Optimo 30 w IDEI.
Stary 22.06.2004, 18:00   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Ja też czekam aż coś się zmieni w abonentach, bo jeśli nie to papa Optimo 30 w IDEI.
No właśnie kurcze, to zaczyna być przesada... Ja od kilku miesięcy chcę podpisać umowę abonamentową, ale nie robię tego, bo po prostu obecnie nie ma atrakcyjnych ofert. A dodatkowo teraz różnice pomiędzy karta a abonamentem są tak wyraźne na korzyść tego pierwszego, że podpisywanie umowy na dwa lata to po prostu głupota - kompletnie się to nie opłaca... Poczekam jeszcze z miesiąc, bo tyle mogę, a potem jeśli nic się nie zmieni, to kupię sobie sam telefon i pewnie wejdę na którąś karte...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.06.2004, 16:22   #8
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Epol wlasnie cos jest nie tak. Skoro place 255 zl abonamentu miesiecznie to maja ze mnie pewne pieniadze kazdego miesiaca. Poza tym moje rachunki za ten rok oscyluja w granicy 500-700 zl i sa placone kazdego miesiaca bez spoznien. Wiec wydaje mi sie, ze jestem dobrym klientem ERY i powinna zadbac o mnie i raczej powinienem placic mnie a nie wiecej niz uzytkownik telefonu na bez abonamentu z ktorego nie maja pewnego zarobku
Stary 22.06.2004, 17:33   #9
epol
Zlotowicz

BD ja też tak myśle, ale wiesz co my przecież mieszkamy w Polsce. My (jako Ci którzy mają abonament) popdisali umowy przeważnie na 2 lata. Tak więc czy chcemy czy musimy przez ten czas placić.
Ja już wiem, jedno pewnie że za ok w marcu gdy będe (lub nie) podpisywał umowe to zarządam jakiś zniżek itd. W tym roku tak zrobiłem i narazie jest w miare ok, ale moglobybyc lepiej.
Stary 22.06.2004, 18:11   #10
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Epol ja za przejscie dostalem upust w wysokoci 50% od abonentu w wybranej taryfie przez rok czasu. Nastepnie zwiekszylem taryfe na 255 zl i miesiecznie place 500-700 zl rachunku. Z samego abonamentu maja ze mnie 255x12~3000 zl. Z tytulu dodatkowych rozmow maja jeszcze 3000-5000 rocznie.

Ciekawostka:

W VIP 240 - abonament miesieczny 240 zl) 1 minuta kosztuje 88 gr brutto a sms 29 gr brutto.
W VIP 500 - abonament miesieczny 402 zl) 1 minuta kosztuje 73 gr brutto a sms 29 gr brutto.

Wiec po co placic abonament skoro bez niego mam lepiej niz obecnie.

W kazdym razie poczekam jeszcze kilka dni zobaczymy jak sie beda ludzie wypowiadc o nowym popie. Zobaczymy co na to odpowie PLUS i wtedy sie zdecyduje.

Andrzej dokładnie - sam kupisz telefon i bedziesz wolnym czlowiekiem. Jak za 3 miesiace pojawi sie lepsza oferta np w Plus to sie przesiadziesz. Zwlaszcza, ze nowe prawo telekomunikacyjne (powinno byc juz "na dniach") zapewnia Ci mozliwosc przejscia z numerem do innego operatora. Innymi slowy ja ze swoim numerem z Era moge isc do PLUSA czy IDEA i ERA nie bedzie mogla nic zrobic a PLUS i IDEA beda musieli mnie przyjac.
Stary 22.06.2004, 18:30   #11
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Zwlaszcza, ze nowe prawo telekomunikacyjne (powinno byc juz "na dniach") zapewnia Ci mozliwosc przejscia z numerem do innego operatora. Innymi slowy ja ze swoim numerem z Era moge isc do PLUSA czy IDEA i ERA nie bedzie mogla nic zrobic a PLUS i IDEA beda musieli mnie przyjac.
zgadnij jakie beda za to oplaty
ja juz sie domyslam
Stary 22.06.2004, 18:45   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Andrzej dokładnie - sam kupisz telefon i bedziesz wolnym czlowiekiem. Jak za 3 miesiace pojawi sie lepsza oferta np w Plus to sie przesiadziesz. Zwlaszcza, ze nowe prawo telekomunikacyjne (powinno byc juz "na dniach") zapewnia Ci mozliwosc przejscia z numerem do innego operatora. Innymi slowy ja ze swoim numerem z Era moge isc do PLUSA czy IDEA i ERA nie bedzie mogla nic zrobic a PLUS i IDEA beda musieli mnie przyjac.
O, a to mi jakoś ostatnio umknęło (no nie, coś mi się obiło o uszy, ale nie miałem czasu, żeby się nad tym dokładniej zastanawiać), a rzecz jest fajna

A właśnie - jak to jest w numerami w przypadku podpisywania umowy abonamentowej? Można sobie samemu wybrać numer? Ewentualnie z jakiejś puli dostępnych?

Stary 22.06.2004, 18:58   #13
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A właśnie - jak to jest w numerami w przypadku podpisywania umowy abonamentowej? Można sobie samemu wybrać numer? Ewentualnie z jakiejś puli dostępnych?
Wiesz to zalezy od sprzedawcy. Jak ja sie przesiadlem z Plusa na Era to pan mi wyszukal numerek wg klucza:

PLUS 609 xxx xxx
Era 602 xxx xxx

Rozni sie tylko 1 cyfra

MaciejT
Ja mysle ze to nie bedzie platne. Zapewne ustawa zabroni pobierania oplat operatorowi ktory jest pierwotnym wlascicielem numeru w przypadku gdy klient odejdzie z numerem do innego operatora.

Natomiast wszyscy operatorzy beda starali sie sciagnac klientow od innych min oferujac darmowe "hostingi" dla ich numerow telefonow.

Obawiam sie za to inne rzeczy. Mysle ze wszyscy operatorzy dodaja zmiany do cyrografow ograniczajace przejscia z numerem albo pojawia sie nowe formy cyrografow.

Ja dodatkowo czekam az wreszcie abonamentowca przestana wciskac dotowane telefony za 1 zl i kaza normalnie placic za aparat ale w zamian znacznie obniza koszty polaczen.
Stary 22.06.2004, 19:07   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez BD
Wiesz to zalezy od sprzedawcy. Jak ja sie przesiadlem z Plusa na Era to pan mi wyszukal numerek wg klucza:

PLUS 609 xxx xxx
Era 602 xxx xxx

Rozni sie tylko 1 cyfra
No to super

Cytat:

Obawiam sie za to inne rzeczy. Mysle ze wszyscy operatorzy dodaja zmiany do cyrografow ograniczajace przejscia z numerem albo pojawia sie nowe formy cyrografow.
Nie no, jak już wprowadzają nową ustawę, to powinni tam też przed czymś takim się zabezpieczyć... Bo jeśli tego nie zrobią, to w praktyce jak zawsze nic się nie zmieni...

I jeszcze jedno - jak miałoby wyglądać to przeniesienie numeru? Tak, jak Ty zrobiłeś (w sensie, że zmienił się powiedzmy "prefiks" a reszta została bez zmian), czy w ogóle zostaje cały numer?

Cytat:
Ja dodatkowo czekam az wreszcie abonamentowca przestana wciskac dotowane telefony za 1 zl i kaza normalnie placic za aparat ale w zamian znacznie obniza koszty polaczen.
No, tego typu promocje to już są (chociaż w porównaniu do kart, średnio atrakcyjne) - np. opłata dzienna w Idei, czy ich Mega taryfy, oraz 80 lub 160 minut w Erze... No ale przyznać trzeba, że tak, jak jeszcze na początku tego roku takie oferty były dość atrakcyjne tak teraz, przy tych zmianach w kartach, stają się raczej drugorzędne..

Stary 22.06.2004, 19:45   #15
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No to super
I jeszcze jedno - jak miałoby wyglądać to przeniesienie numeru? Tak, jak Ty zrobiłeś (w sensie, że zmienił się powiedzmy "prefiks" a reszta została bez zmian), czy w ogóle zostaje cały numer?
Nie bierzesz caly numer wraz z poczatkiem. To o czym pisalem w moim przypadku to tylko byla dobra wola sprzedawcy ktory zadal sobie trud i poszukal czy taki numer jest wolny.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No, tego typu promocje to już są (chociaż w porównaniu do kart, średnio atrakcyjne) .
Wiesz drogi telefon + tanie polaczenia sa ciekawe. Jest wielu ludzi ktorzy nie musza miec najnowszego modelu telefonu i spokojnie zostana przy telefonie ktory maja z poprzedniej promocji i przesiada sie na tansza taryfe.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: