Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.01.2006, 22:10   #1
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
E tam, gadanie. Ja mam GeForce IV Ti4200 i nie mam większych problemów z nowszymi grami. Ostatnio Half Life'a 2 skończyłem i chodził idealnie na maksymalnych detalach.
ale bez tej ladnej grafiki dx9 tylko na co to komu
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.01.2006, 23:42   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok
Grafika ostatecznie była rewelacyjna i naprawdę trudno na cokolwiek narzekać. Dx9, którego nie mam, zauważałem tylko w przypadku pojawiania się dymu, który wyglądał dość sztucznie (zakładam, że docelowo miał wyglądać lepiej). Jeśli chodzi o inne rzeczy to naprawdę nie zauważyłem nic, co wyglądałoby jakoś dziwnie, czy po prostu źle. Kiedyś porównam z nowszą kartą, ale na razie naprawdę nie ma na co narzekać.

Poza tym odniosłem się do wypowiedzi, która twierdziła, że z taką kartą (a nawet od mojej lepszą i to właśnie posiadającą dx9) nie można zagrać w gry nowsze niż sprzed dwóch lat, co jest po prostu bzdurą wciskaną nam najczęściej przez producentów sprzętu.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 12:03   #3
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Grafika ostatecznie była rewelacyjna i naprawdę trudno na cokolwiek narzekać. Dx9, którego nie mam, zauważałem tylko w przypadku pojawiania się dymu, który wyglądał dość sztucznie (zakładam, że docelowo miał wyglądać lepiej). Jeśli chodzi o inne rzeczy to naprawdę nie zauważyłem nic, co wyglądałoby jakoś dziwnie, czy po prostu źle. Kiedyś porównam z nowszą kartą, ale na razie naprawdę nie ma na co narzekać.
Niedawno mialem okazje porownac obraz z mojego Radoslawa 9100/8500 z Galaxy 6600GT w grze NFS MW. Krotko: przezylem szok Roznica w wygladzie jest bardzo duza.
Tak czy siak nie kupie grafy za ~570zl, aby pograc w NFS i tyle. Gram zbyt malo zeby ladowac tyle kasy w grafe. To co mam w zupelnosci mi wystarcza.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Poza tym odniosłem się do wypowiedzi, która twierdziła, że z taką kartą (a nawet od mojej lepszą i to właśnie posiadającą dx9) nie można zagrać w gry nowsze niż sprzed dwóch lat, co jest po prostu bzdurą wciskaną nam najczęściej przez producentów sprzętu.
Mam ten sam problem juz od paru lat. Za chiny nie moge odpalic gry Destruction Derby 2
Stary 10.01.2006, 18:27   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Niedawno mialem okazje porownac obraz z mojego Radoslawa 9100/8500 z Galaxy 6600GT w grze NFS MW. Krotko: przezylem szok Roznica w wygladzie jest bardzo duza.
Tak czy siak nie kupie grafy za ~570zl, aby pograc w NFS i tyle. Gram zbyt malo zeby ladowac tyle kasy w grafe. To co mam w zupelnosci mi wystarcza.
(
Z tym się zgadzam. Ale - powtórze jeszcze raz - ja nie twierdzę, że nie ma różnicy pomiędzy kartami za 200 złotych i 1000, bo to byłoby głupie. Twierdzę natomiast, że mając kartę za 200 nie jest się skazanym jedynie na gry sprzed 2 lat. W większość rzeczy można w miarę komfortowo pograć i nie jest to skazywanie się na coś zdecydowanie gorszego. Najwyżej nienajlepszego.

Co do najnowszego NFS to była to akurat jedna z niewielu gier, które odinstalowałem ze względu na to, że granie w nią nie było specjalnie przyjemne. W 800 na 600 i wyłączonych refleksach gra godziła płynnie, ale wyglądała.. no w sumie i tak dobrze, a nawet bardzo, ale w porównaniu do 1-24 na 768 i włączonych wszystkich detalach już skromnie, a przy takich ustawieniach już płynność była momentami znacznie ograniczona. Stwierdziłem, że tu rzeczywiście potrzeba mocniejszego sprzętu i odłożyłem grę na moment, kiedy już będę go miał. Nie znaczy to jednak, że gra - i to przyjemna - była niemożliwa. Spokojnie była.

Stary 09.01.2006, 23:59   #5
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok
Dokładnie.
Saper chodzi idealnie na zintegrowanej S3.
A tak powaznie to nie mógłbym grac w nowe gry na karcie bez DX9.To jest kaleczenie rzemiosła.Wyobrażacie sobie Far Cry na starej karcie?Miałem Radeona 9200 128Mb ale gdy ukazał się FC to za dwa dni miałem 9600Pro.Gra leżała na biurku dwa dni na biurku,nawet nie śmiałem jej instalować.Podobnie będzie z grami z efektami PS3.0.Teraz wszyscy wieszają psy na tej technologi , że nie jest doskonała,że nie widać różnicy a gdy gry zaczną się opierać na PS3.0 to wszyscy zmienią zdanie.Tak samo było z PS2.0.
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 00:39   #6
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Burt
Dokładnie.
Podobnie będzie z grami z efektami PS3.0.Teraz wszyscy wieszają psy na tej technologi , że nie jest doskonała,że nie widać różnicy a gdy gry zaczną się opierać na PS3.0 to wszyscy zmienią zdanie.Tak samo było z PS2.0.
bo nie ma roznicy w kwestii wizualnej. to nawet widac w znaczkologii dxa.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 02:06   #7
Burt
Precz z internetem

Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
bo nie ma roznicy w kwestii wizualnej. to nawet widac w znaczkologii dxa.
@pepperman ty ciągle swje''nie ma różnicy'' (dział - Sprzet-ten sam temat).Sił mi jóż brak.A ja ci mówie ,że jest różnica.Akurat mam pod ręką nowego Experta 1/2006.Weź idź do do jakiegoś sklepu, jeśli nie chcesz kupować gazetki to chociaż otwórz ją sobie na stronie 18-tej(sprzedawca cię nie zastrzeli) i tam jak wół są dwa screeny z Far Cry.Wiem, że kiedyś napisałeś ,że nie obchodzi cię co piszą w gazetach ale tam specjalnie dla ciebie są obrazki(i dla innych co jak nie zobaczą to nie uwierzą) i będziesz mógł sobie zobaczyć jak się fajnie mylisz.Bo jeśli nie treść to może obrazki do ciebie przemówią .Jeśli testujący karty graficzne na łamach gazety piszą że ''różnice są wyraźne'' i popierają to dowodami to chyba mają rację ,to nie są przypadkowe osoby z ulicy tylko ludzie znający się na tym co robią.Gdybym nawet osobiscie nie widział różnicy(a widziałem),to prędzej uwierzyłbym im a nie człowiekowi co jak zaklęcie w kółko mówi -nie ma różnicy ,PS3.0 jest nedoskonałe... itd.Chciałbym się cieszyc na codzień taką ''niedoskonałą''grafiką,niestety muszę jeszcze poczekać.
Pozdro

Ostatnio zmieniany przez Burt : 10.01.2006 o godz. 03:09
Stary 10.01.2006, 13:19   #8
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Burt
@pepperman ty ciągle swje''nie ma różnicy'' (dział - Sprzet-ten sam temat).Sił mi jóż brak.A ja ci mówie ,że jest różnica.Akurat mam pod ręką nowego Experta 1/2006.Weź idź do do jakiegoś sklepu, jeśli nie chcesz kupować gazetki to chociaż otwórz ją sobie na stronie 18-tej(sprzedawca cię nie zastrzeli) i tam jak wół są dwa screeny z Far Cry.Wiem, że kiedyś napisałeś ,że nie obchodzi cię co piszą w gazetach ale tam specjalnie dla ciebie są obrazki(i dla innych co jak nie zobaczą to nie uwierzą) i będziesz mógł sobie zobaczyć jak się fajnie mylisz.Bo jeśli nie treść to może obrazki do ciebie przemówią .Jeśli testujący karty graficzne na łamach gazety piszą że ''różnice są wyraźne'' i popierają to dowodami to chyba mają rację ,to nie są przypadkowe osoby z ulicy tylko ludzie znający się na tym co robią.Gdybym nawet osobiscie nie widział różnicy(a widziałem),to prędzej uwierzyłbym im a nie człowiekowi co jak zaklęcie w kółko mówi -nie ma różnicy ,PS3.0 jest nedoskonałe... itd.Chciałbym się cieszyc na codzień taką ''niedoskonałą''grafiką,niestety muszę jeszcze poczekać.
Pozdro
to sobie czasopismo znalazles . i co, dopatrzyles sie tam kilku pikseli wiecej ? ps 3.0 ma glownie wplyw na szybkosc wykonywania. gdyby to bylo zupelnie cos innego to M$ uwzgledniliby to w nazewnictwie dxow. tak dodali tylko literke c.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 00:56   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Burt
Dokładnie.
Saper chodzi idealnie na zintegrowanej S3.
A tak powaznie to nie mógłbym grac w nowe gry na karcie bez DX9.To jest kaleczenie rzemiosła.Wyobrażacie sobie Far Cry na starej karcie?
Wyobrażam sobie, wygląda bardzo dobrze.

Stary 10.01.2006, 15:23   #10
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Wyobrażam sobie, wygląda bardzo dobrze.
A jak jest z grywalnością ? da się pograć ? coś słabo to widzę.

A co do HL2 to jest to jeden z wyjątków potwierdzających regułę, że na karcie za 200zł - nowe modele !!! nie chodzi mi o odzyski z drugiej ręki (ti4200, ti4600, R9500, R9700) które są o wiele mocniejsze od takiego np. GF5200 64 czy nawet 128bit i można je kupić po okazyjnych cenach, a tego że są lepsze, to szary użytkownik PC nie jest do końca świadomy :cool:.
A tak po za tym to przyjemność grania w grę która w założeniu miała byc wyświetlana w DX9.0c czy nawet 9.0 jest o wiele większa niż na DX8.0/8.1 bo poprostu programiści nie przykładająjuż wagi i staranności aby ich gry wyglądały lepiej pod DX8 i może i chodzą ( niektóre ) w miare przyzwoicie ale nie przedstawiają sobą zamierzeń twórców takie jest moje zdanie ale nie musicie się z nim zgadzać

Pozdrawiam

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 16:00   #11
Burt
Precz z internetem

Cytat:
Napisany przez rork

A co do HL2 to jest to jeden z wyjątków potwierdzających regułę, że na karcie za 200zł - nowe modele !!! nie chodzi mi o odzyski z drugiej ręki (ti4200, ti4600, R9500, R9700) które są o wiele mocniejsze od takiego np. GF5200 64 czy nawet 128bit i można je kupić po okazyjnych cenach, a tego że są lepsze, to szary użytkownik PC nie jest do końca świadomy :cool:.
A tak po za tym to przyjemność grania w grę która w założeniu miała byc wyświetlana w DX9.0c czy nawet 9.0 jest o wiele większa niż na DX8.0/8.1 bo poprostu programiści nie przykładająjuż wagi i staranności aby ich gry wyglądały lepiej pod DX8 i może i chodzą ( niektóre ) w miare przyzwoicie ale nie przedstawiają sobą zamierzeń twórców takie jest moje zdanie ale nie musicie się z nim zgadzać

Pozdrawiam
Wreszcie osoba która zrozumiała mój post. Nie da się ukryć ,że nowe gry kupujemy poto aby cieszyć się super grafiką co w połączeniu z grywalnością daje nam wiele godzin zabawy.
Wiadomo,że można grać na starszej karcie w nowe gry,ale nie można twierdzić ,że nie ma różnicy albo ,że jest ona niewielka.
Sory za błędy(jóż)

Ostatnio zmieniany przez Burt : 10.01.2006 o godz. 16:02
Stary 10.01.2006, 18:31   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez rork

Pozdrawiam
Jak jest z grywalnością.. W sumie trudno mi powiedzieć, bo gierka generalnie nie przypadła mi do gustu

Ale nie będę twierdził na siłę, że gra wyglądała wspaniale, bo nie mam porównania z mocniejszymi kartami. Owszem, wyglądała nieźle i nie bardzo widziałem miejsca, w których jakoś specjalnie brakowało efektów (poza jednym - znowu dymieniem - na statku), ale zgadza się, że tutaj też trochę brakowało wydajności. Generalnie wszystko było płynne, ale zdarzały się miejsca z drobnymi przycięciami. Niemniej jednak myślę, że dla osoby, której gra się podoba, nie byłby to żaden problem w jej ukończeniu i czerpaniiu z tego przyjemności.

@ Ziomal

Co do FEAR-a to nie miałem jeszcze okazji go u siebie sprawdzić, ale jak tylko Pagerus mi go pożyczy to zrobię to na pewno

Stary 03.03.2006, 22:45   #13
Matievoo
Prison break

Data rejestracji: 27.11.2004
Matievoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chciałem zapytać właśnie w tym topicu jak można ustawić tak stery do Radeona 9600,
aby nie zmieniały swojej jaskrawości,gamma'y i kontrastu ,porostu tak aby moje
ustawienia zostawały po włoczeniu gry-wyłoczeniu gry.
Bo jak wyłocze gre to wtedy pulpit i wszystko się rozjaśnia ,czyli powraca do swojego
naturalnego ja chce żeby zostały moje ustawienia na wieki ,wieków jak to zrobić?
Pytanie do posiadaczy Radeonów i sterów "Omega"!
Matievoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: