Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.01.2006, 21:55   #46
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez rork
Na karcie za 200zł - nowej nie z drugiej ręki jak 9500, która jest klasą do tej pory - to raczej się nie pogra za dużo, no chyba, że w gry sprzed 2 lat.

ps. kolory są ważne wlaśnie dla grafików i watpie czy ktoś zauważy różnicę w trakcie grania
E tam, gadanie. Ja mam GeForce IV Ti4200 i nie mam większych problemów z nowszymi grami. Ostatnio Half Life'a 2 skończyłem i chodził idealnie na maksymalnych detalach.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.01.2006, 22:10   #47
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
E tam, gadanie. Ja mam GeForce IV Ti4200 i nie mam większych problemów z nowszymi grami. Ostatnio Half Life'a 2 skończyłem i chodził idealnie na maksymalnych detalach.
ale bez tej ladnej grafiki dx9 tylko na co to komu
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2006, 22:29   #48
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79657126
potwór widzicie i zasilacz do tego jakiś łądny ok 350 napewno tylko ile taki możę kosztować a wiecie co ja mam CODAGEN 400WATT hei hie narazie wytrzymuje ale z tąd kartą coś krucho będzie
Stary 09.01.2006, 22:35   #49
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez FatAlbert
potwór widzicie i zasilacz do tego jakiś łądny ok 350 napewno tylko ile taki możę kosztować a wiecie co ja mam CODAGEN 400WATT hei hie narazie wytrzymuje ale z tąd kartą coś krucho będzie
wierzysz we wszystko co Ci napisza?

@demek
przeciez nikt nie kaze Ci kupowac w Polsce
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2006, 22:41   #50
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
wierzysz we wszystko co Ci napisza?
czyżby wałek
Stary 09.01.2006, 22:46   #51
dramina
Pento Sqad

Data rejestracji: 28.12.2005
dramina ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Może i wałek
dramina jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2006, 23:42   #52
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok
Grafika ostatecznie była rewelacyjna i naprawdę trudno na cokolwiek narzekać. Dx9, którego nie mam, zauważałem tylko w przypadku pojawiania się dymu, który wyglądał dość sztucznie (zakładam, że docelowo miał wyglądać lepiej). Jeśli chodzi o inne rzeczy to naprawdę nie zauważyłem nic, co wyglądałoby jakoś dziwnie, czy po prostu źle. Kiedyś porównam z nowszą kartą, ale na razie naprawdę nie ma na co narzekać.

Poza tym odniosłem się do wypowiedzi, która twierdziła, że z taką kartą (a nawet od mojej lepszą i to właśnie posiadającą dx9) nie można zagrać w gry nowsze niż sprzed dwóch lat, co jest po prostu bzdurą wciskaną nam najczęściej przez producentów sprzętu.

Stary 09.01.2006, 23:51   #53
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez FatAlbert
Wygląda całkiem nieźle, ale jak to zwykle po opisie. Rzeczywiście jest to takie dobre?

Stary 09.01.2006, 23:59   #54
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok
Dokładnie.
Saper chodzi idealnie na zintegrowanej S3.
A tak powaznie to nie mógłbym grac w nowe gry na karcie bez DX9.To jest kaleczenie rzemiosła.Wyobrażacie sobie Far Cry na starej karcie?Miałem Radeona 9200 128Mb ale gdy ukazał się FC to za dwa dni miałem 9600Pro.Gra leżała na biurku dwa dni na biurku,nawet nie śmiałem jej instalować.Podobnie będzie z grami z efektami PS3.0.Teraz wszyscy wieszają psy na tej technologi , że nie jest doskonała,że nie widać różnicy a gdy gry zaczną się opierać na PS3.0 to wszyscy zmienią zdanie.Tak samo było z PS2.0.
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 00:39   #55
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Burt
Dokładnie.
Podobnie będzie z grami z efektami PS3.0.Teraz wszyscy wieszają psy na tej technologi , że nie jest doskonała,że nie widać różnicy a gdy gry zaczną się opierać na PS3.0 to wszyscy zmienią zdanie.Tak samo było z PS2.0.
bo nie ma roznicy w kwestii wizualnej. to nawet widac w znaczkologii dxa.
Stary 10.01.2006, 00:56   #56
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Burt
Dokładnie.
Saper chodzi idealnie na zintegrowanej S3.
A tak powaznie to nie mógłbym grac w nowe gry na karcie bez DX9.To jest kaleczenie rzemiosła.Wyobrażacie sobie Far Cry na starej karcie?
Wyobrażam sobie, wygląda bardzo dobrze.

Stary 10.01.2006, 02:06   #57
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
bo nie ma roznicy w kwestii wizualnej. to nawet widac w znaczkologii dxa.
@pepperman ty ciągle swje''nie ma różnicy'' (dział - Sprzet-ten sam temat).Sił mi jóż brak.A ja ci mówie ,że jest różnica.Akurat mam pod ręką nowego Experta 1/2006.Weź idź do do jakiegoś sklepu, jeśli nie chcesz kupować gazetki to chociaż otwórz ją sobie na stronie 18-tej(sprzedawca cię nie zastrzeli) i tam jak wół są dwa screeny z Far Cry.Wiem, że kiedyś napisałeś ,że nie obchodzi cię co piszą w gazetach ale tam specjalnie dla ciebie są obrazki(i dla innych co jak nie zobaczą to nie uwierzą) i będziesz mógł sobie zobaczyć jak się fajnie mylisz.Bo jeśli nie treść to może obrazki do ciebie przemówią .Jeśli testujący karty graficzne na łamach gazety piszą że ''różnice są wyraźne'' i popierają to dowodami to chyba mają rację ,to nie są przypadkowe osoby z ulicy tylko ludzie znający się na tym co robią.Gdybym nawet osobiscie nie widział różnicy(a widziałem),to prędzej uwierzyłbym im a nie człowiekowi co jak zaklęcie w kółko mówi -nie ma różnicy ,PS3.0 jest nedoskonałe... itd.Chciałbym się cieszyc na codzień taką ''niedoskonałą''grafiką,niestety muszę jeszcze poczekać.
Pozdro

Ostatnio zmieniany przez Burt : 10.01.2006 o godz. 03:09
Burt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 07:09   #58
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

ale ej wszytrzymajcie ja mam gdzie cd-a i tam jest PS 2.0 i PS3.0 w splinter cellu Cshoas theory widzieliście screeny to nie piszcie że nie widać różnicy bo róznica jest duża i widać jak sam mam PS .30 na moim GF 6200 256MB i widze np. w misji na statku było widać
Stary 10.01.2006, 12:03   #59
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Grafika ostatecznie była rewelacyjna i naprawdę trudno na cokolwiek narzekać. Dx9, którego nie mam, zauważałem tylko w przypadku pojawiania się dymu, który wyglądał dość sztucznie (zakładam, że docelowo miał wyglądać lepiej). Jeśli chodzi o inne rzeczy to naprawdę nie zauważyłem nic, co wyglądałoby jakoś dziwnie, czy po prostu źle. Kiedyś porównam z nowszą kartą, ale na razie naprawdę nie ma na co narzekać.
Niedawno mialem okazje porownac obraz z mojego Radoslawa 9100/8500 z Galaxy 6600GT w grze NFS MW. Krotko: przezylem szok Roznica w wygladzie jest bardzo duza.
Tak czy siak nie kupie grafy za ~570zl, aby pograc w NFS i tyle. Gram zbyt malo zeby ladowac tyle kasy w grafe. To co mam w zupelnosci mi wystarcza.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Poza tym odniosłem się do wypowiedzi, która twierdziła, że z taką kartą (a nawet od mojej lepszą i to właśnie posiadającą dx9) nie można zagrać w gry nowsze niż sprzed dwóch lat, co jest po prostu bzdurą wciskaną nam najczęściej przez producentów sprzętu.
Mam ten sam problem juz od paru lat. Za chiny nie moge odpalic gry Destruction Derby 2
Stary 10.01.2006, 13:19   #60
pepperman
Guru

Cytat:
Napisany przez Burt
@pepperman ty ciągle swje''nie ma różnicy'' (dział - Sprzet-ten sam temat).Sił mi jóż brak.A ja ci mówie ,że jest różnica.Akurat mam pod ręką nowego Experta 1/2006.Weź idź do do jakiegoś sklepu, jeśli nie chcesz kupować gazetki to chociaż otwórz ją sobie na stronie 18-tej(sprzedawca cię nie zastrzeli) i tam jak wół są dwa screeny z Far Cry.Wiem, że kiedyś napisałeś ,że nie obchodzi cię co piszą w gazetach ale tam specjalnie dla ciebie są obrazki(i dla innych co jak nie zobaczą to nie uwierzą) i będziesz mógł sobie zobaczyć jak się fajnie mylisz.Bo jeśli nie treść to może obrazki do ciebie przemówią .Jeśli testujący karty graficzne na łamach gazety piszą że ''różnice są wyraźne'' i popierają to dowodami to chyba mają rację ,to nie są przypadkowe osoby z ulicy tylko ludzie znający się na tym co robią.Gdybym nawet osobiscie nie widział różnicy(a widziałem),to prędzej uwierzyłbym im a nie człowiekowi co jak zaklęcie w kółko mówi -nie ma różnicy ,PS3.0 jest nedoskonałe... itd.Chciałbym się cieszyc na codzień taką ''niedoskonałą''grafiką,niestety muszę jeszcze poczekać.
Pozdro
to sobie czasopismo znalazles . i co, dopatrzyles sie tam kilku pikseli wiecej ? ps 3.0 ma glownie wplyw na szybkosc wykonywania. gdyby to bylo zupelnie cos innego to M$ uwzgledniliby to w nazewnictwie dxow. tak dodali tylko literke c.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: