Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dlaczego narzekacie na sprzet LG?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dlaczego-narzekacie-sprzet-lg-10092/)

Druss 12.09.2002 11:25

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

I co wy na to. 8) 8) Kolejny zadowolony uztykownik

Farciarz i tyle. Ja napisalem swoje zdanie co do tych napedow, bo mialem okazje zetknac sie z trzema i tylko x32 chodzil najlepiej z nich wszystkich.

Druss 12.09.2002 11:27

OOO setna odpowiedz moja :)). Poprawka z 4 napedami lg sie zetknalem. A to dlatego ze akurat nie bylo nic innego na polkach sklepowych, wcale nie bieglem spocony do sklepu zeby zdazyc po ostatni egzemplarz lg:-D

/||\aster 12.09.2002 15:17

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
OOO A to dlatego ze akurat nie bylo nic innego na polkach sklepowych, wcale nie bieglem spocony do sklepu zeby zdazyc po ostatni egzemplarz lg:-D
Kro cie tam wie:-D :-D Moze zlozyles specjanle zmowienie u LG:-D :-D

ender_pl 12.09.2002 16:02

co do tego czasu uzywalnosci cdka, to w domq mam jeszcze goldstara 8X i jakos dziala od tych 6 latek, ale jak go probowalem przelozyc do 700MHz to nie kcial dzialac,a w 100 spoko chodzi. czyta tylko tloczone ;P. takich rzeczy lg juz nie produkuje, a szkoda ;(

loom 13.09.2002 07:55

Ja juz mialem 3 napedy LG.Pierwszy cdrom LG40 poszedl do wymiany po
8 miesiacach(dobrze ze byl jeszcze na gwarancji)Kolejny rozsypal sie po 2 latach za sprawa ruskiej plyty :)(ona doslownie rozsypala sie w npedzie w drobny mak a ile bylo przy tym huku!;)Teraz 2 miesiace temu
kupilem LG52 i jakos specjalnie nie nazekam czyta prawie wszystko lecz trzeb dac mu troche czasu;)Fajnie ze teraz mam na niego 2 letnia gwarancje!Acha caly czas uzywam nagrywarki LG16 i narazie chwale ja sobie do tego co robie w zupelnosci mi wystarcza.

/||\aster 13.09.2002 23:27

Patrzylem teraz na plextora chbya 40x i patrze a tu pisza ze sejf diska 2.51 nie bierze, wiec mysle dlaczego wszyscy chwala plextora. Czy tylko dlatego ze ma dluga zywotnosc????
Mysle, ze czas zakonczyc ta dyskusje. Niech kazdy uwaza jak chce.

Proton 13.09.2002 23:44

Napędy optyczne firmy LG nie są złe. Zresztą sam posiadam DVD LG i jestem bardzo zadowolony. Natomiast jeśli "chodzi" o nagrywarki tej firmy, to..... mogliby już odejść od tego prechistorycznego PIO-4!!!

/||\aster 14.09.2002 04:21

Ja chyba jeszcze bym sobie tutaj pogadal, ale juz argumenty sie wyczerpaly.:-D

ender_pl 14.09.2002 08:51

Co do Plexa to wszystkie jego modele biora Safe Disca 2.51 z tym ze w trybie DAO, wiem bo juz wiele ich sprzedalem

Macio.Men 14.09.2002 09:37

8 stron o LG - wariaci jesteście :P

tomgoo 14.09.2002 10:14

nie warjaci lecz maniacy.:P

tomekkk 14.09.2002 10:40

maniackiem jesyeś może ty ale zboczeńcem ja jestem i nie lubie LG straszny syf.

tomgoo 14.09.2002 10:42

Cytat:

tomekkk napisa***322;(a)
hhmm czy ja powiedziałem że lubie lg - nie wydaje mi się
,maniakiem jestem- komputerów a że ty jesteś zbokiem to niewiedziałem.

Yahol 14.09.2002 11:05

Cytat:

tomekkk napisa***322;(a)
...a tak z polskiego, na nasze....
.....to, co to bedzie?

tomekkk 14.09.2002 11:48

ze gość maca LG i to ostro a ja wole kobiety

tomekkk 14.09.2002 11:56

No dobra zamknijmy już tego posta i tak wszyscy wiemy że Litki są lepsze od LG

tomgoo 14.09.2002 12:02

Cytat:

tomekkk napisa***322;(a)
ze gość maca LG i to ostro a ja wole kobiety
o co do jasnej qrwy chodzi((
ja nie powiedziałem że lubie lg - sam mam liteona
DOTARŁO TO DO CIEBIE CZY NIE I WCALE NIE MACAM LG

tomekkk 14.09.2002 12:07

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

o co do jasnej qrwy chodzi((
ja nie powiedziałem że lubie lg - sam mam liteona
DOTARŁO TO DO CIEBIE CZY NIE I WCALE NIE MACAM LG

To sorki i bez takich tu koleszko bo widze że nerwowy jesteś i kto wie może dużo sie nie pomyliłem :)

tomgoo 14.09.2002 12:12

raczej sporo się pomyliłeś . a to że nerwowy jestem to inna strona medalu. Dopiero co od niedawna jesteś na forum i już zaczynasz wojować. Koledzy formułowicze pamiętacie paru takich ??? ???

Laser 14.09.2002 12:14

Witam !

Idziecie na rekord post na godzinę 12:16 14 wrzesnia 2002 oglądnęło 1755 ludu i włączniez tą jest na niego 119 odpowiedzi ....

tomekkk 14.09.2002 12:15

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
raczej sporo się pomyliłeś . a to że nerwowy jestem to inna strona medalu. Dopiero co od niedawna jesteś na forum i już zaczynasz wojować. Koledzy formułowicze pamiętacie paru takich ??? ???

a ty co zgrywasz weterana, ze jestem nowy to nie moge miec swojego zdania

tomgoo 14.09.2002 12:25

ŻEBYŚ WIEDZIAŁ

tomgoo 14.09.2002 12:26

NIENAWIDZE LUDZI KTÓRZY MNIE OBRAŻAJĄ

surff 14.09.2002 12:35

Ja nie narzekam na sprzęt LG :-) Miałem już nagrywarkę tej firmy(16X) i nigdy nie miałem prblemów. Firma na której zawiodłem się najbardziej to LITEON - miałem dwie nagrywarki i obie padły po miesiącu - jednak nie będę narzekał bo zdaje sobie sprawę że byłem pechowcem. Teraz mam TEACA i jak narazie spisuje się nieżle. Jednak chciałbym przypomnieć że napędy optyczne firmy LG zajmują największy odsetek w stosunku do całości sprzedawanego sprzetu w naszym kraju i liczba "pechowców" może też być również najwieksza.

DJ_LukBoj 14.09.2002 13:37

Ale odsetek pechowych modelów LG do odsetka pechowych modelów CD-ROM-ów innych firm jest zdecydowanie na niekorzyść LG !!!
A więc popularność LG niewiele zmienia (a właściwie zmienia bo coraz więcej osób jest niezadowolonych)

POZDRAWIAM

-Sid-The-Rat=> 14.09.2002 13:43

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
...Dopiero co od niedawna jesteś na forum i już zaczynasz wojować. Koledzy formułowicze pamiętacie paru takich ??? ???
pamietamy, pamietamy - albo zarejestrowali sie jeszcze raz i cicho siedza, albo ich zwineli bo w zyciu prywatnym tez ostro wojowali i tez siedza tylko kumpli maja niemilych i obowiazkowy spacerek w koleczku

tomekkk 14.09.2002 13:44

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
NIENAWIDZE LUDZI KTÓRZY MNIE OBRAŻAJĄ

Wcale cie nie odraziłem tylko tak zrozumiałem z tego co napisałeś, a puźniej sie potoczyło.:)

sampajo 14.09.2002 13:47

Moim zdaniem sprzęt LG nie jest taki zły,co do CDRomów nie będę się wypowiadał bo nie miałem, ale co do nagrywarek to muszę powiedzieć że są dobre, mam CD-RW 12/8/32 już prawie rok i nie narzekam nagrywa bez problemu pozdrawiam wszystkich :)

tomgoo 14.09.2002 13:52

Cytat:

tomekkk napisa***322;(a)

Wcale cie nie odraziłem tylko tak zrozumiałem z tego co napisałeś, a puźniej sie potoczyło.:)

no dobra jush ok :)

Ice 14.09.2002 13:58

Cytat:

DJ_LukBoj napisa***322;(a)
Ale odsetek pechowych modelów LG do odsetka pechowych modelów CD-ROM-ów innych firm jest zdecydowanie na niekorzyść LG !!!
A więc popularność LG niewiele zmienia (a właściwie zmienia bo coraz więcej osób jest niezadowolonych)

POZDRAWIAM

A jak to wyliczyłeś ??? Bo ja widzę coraz więcej osób które mają problemy z Liteon'ami. A co do innych nagrywarek to też znajdzie się osoba która ma problem !!! Tylko nie zapominaj, że ilość sprzedanych nagrywarek innych firm niż LG i Liteon jest ilością naprawdę małą (śladową). ;)

tomgoo 14.09.2002 14:02

Cytat:

Ice napisa***322;(a)

A jak to wyliczyłeś ??? Bo ja widzę coraz więcej osób które mają problemy z Liteon'ami. A co do innych nagrywarek to też znajdzie się osoba która ma problem !!! Tylko nie zapominaj, że ilość sprzedanych nagrywarek innych firm niż LG i Liteon jest ilością naprawdę małą (śladową). ;)

powiedziałem to raz i teraz powiem drugi raz 90 % polaków ma problem z nagrywarką
najczęstrze przyczyny są takie
-brak włączonego dma
-brak odpowiednich sterów
-nieumiejętne podłączenie nagrywarki
jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać:)

Ice 14.09.2002 14:19

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

powiedziałem to raz i teraz powiem drugi raz 90 % polaków ma problem z nagrywarką
-brak włączonego dma

Dokładnie się z Tobą zgadzam :)

DJ_LukBoj 14.09.2002 14:29

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

-brak włączonego dma

Teraz chłopie to już kompletnie nic nie rozumiem !!! Przecież to nie jest rozmowa na temat jak skonfigórować system i nagrywarke tylko jak układ optyczny CD-ROM-ów czyta i wypala płyty !!!
Więc tutaj dyskutujemy który sprzęt robi to najlepjej !!!

tomgoo 14.09.2002 14:35

Cytat:

DJ_LukBoj napisa***322;(a)

Teraz chłopie to już kompletnie nic nie rozumiem !!! Przecież to nie jest rozmowa na temat jak skonfigórować system i nagrywarke tylko jak układ optyczny CD-ROM-ów czyta i wypala płyty !!!
Więc tutaj dyskutujemy który sprzęt robi to najlepjej !!!

1.ta rozmowa i tak zboczyła już na inne tematy
2.ja swoją wypowiedz podciągnołem pod to iż na polskim rynku nagrywarek znajdują się partie niedobrych nagrywarek ale wiecej jest tych dobrych lecz urzytkownicy nie potrafiają ich właściwie skonfigurować i zwalają winę na firmę - wtym wypadku na lg .

Druss 14.09.2002 14:40

Cytat:

Patrzylem teraz na plextora chbya 40x i patrze a tu pisza ze sejf diska 2.51 nie bierze, wiec mysle dlaczego wszyscy chwala plextora. Czy tylko dlatego ze ma dluga zywotnosc????
Mysle, ze czas zakonczyc ta dyskusje. Niech kazdy uwaza jak chce.

Najwazniejsze ze dobrze zapisuje, a do celow wyzej ktorych nie wymienie to wiadomo ze wystarczy najtansze i dobre.

Druss 14.09.2002 14:42

Cytat:

Ice napisa***322;(a)

Ice ja tu widze post dlaczego narzekacie na lg a nie dlaczego na liteon, sadze ze liteon nie zrobilby takiej furory.:-D

/||\aster 14.09.2002 15:57

A ja wam poewiem jedno. Tutaj w USA wogole nie widzialem Liteonai LG ale sa jakies inne shity. Wejdzcie sobie na tigerdirect.com. Z tych co widziealem w Polsce to sa TDK plexy. Sa tu jakies Norcenty Artecki widzeliscie je kiedys. Chcialem sie jescze zapytac, czy byl wiekszy post od tego?? Bo ja tu wkoncu dlugo nie jestem.

Yahol 14.09.2002 16:01

Artec - ten od skanerow, wyposcil jakas nagrywarke, ale chyba bebechy miala od kogos markowego! Raz sie z ta nagrywarka spotaklem ale tyko na chwile i nie moglem na niej popracowac!! To bylo chyba 24x10x40x??

tomgoo 14.09.2002 16:07

qrde w usa niektóre spawarki są tańsze niż w polsce.

/||\aster 14.09.2002 16:13

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
qrde w usa niektóre spawarki są tańsze niż w polsce.
Popatrz na reszte sprzetu, droga jak cholera.

tomgoo 14.09.2002 16:19

Cytat:

Popatrz na reszte sprzetu, droga jak cholera.

masz racje:o
przedwczesna radość8)

/||\aster 14.09.2002 16:25

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

masz racje:o
przedwczesna radość8)

Tutaj wszystko jest takie drogie ze mnie cos strzela (oczywiscie co do Polskich cen). Jedynie plytki sa tanie ja kupilem szpule 50 verbatimow za 15$ z czego dziesiec ci odsylaja poczta za pare miesiecy. To byla okazja. jeszcze jeden adres bestbuy.com

Druss 14.09.2002 16:55

Cytat:

A ja wam poewiem jedno. Tutaj w USA wogole nie widzialem Liteonai LG ale sa jakies inne shity. Wejdzcie sobie na tigerdirect.com. Z tych co widziealem w Polsce to sa TDK plexy. Sa tu jakies Norcenty Artecki widzeliscie je kiedys. Chcialem sie jescze zapytac, czy byl wiekszy post od tego?? Bo ja tu wkoncu dlugo nie jestem.
To dziwne bo ja kupilem w stanach DVD Liteon, moze zaczniesz szukac sklepow a nie siedzisz tylko w internecie.:-D

/||\aster 14.09.2002 16:57

Cytat:

Druss napisa***322;(a)

To dziwne bo ja kupilem w stanach DVD Liteon, moze zaczniesz szukac sklepow a nie siedzisz tylko w internecie.:-D

Ale miami to co innego tutaj wszystko jest poje**ne. Jezdzilem i nic nie widzalem ale sadze ze cos znajde w malych sklepach a nie duzych i przereklamowanych.

ferkis 14.09.2002 17:27

Ilość załączników: 1
Macie tu ankiete jaki cdrom kupic

:)

tomgoo 14.09.2002 17:55

ja bym się nie sugerował tą ankietą przy wyborze cdromu:)

/||\aster 14.09.2002 18:46

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
ja bym się nie sugerował tą ankietą przy wyborze cdromu:)
Ja nigdy nie wierze ankieta. Ankieta tylko pokazuje jaki procent ludzi ma dany sprzet i nic wiecej. Ale to jest pierwszy dowdod jakis ile ludzi ma dany sprzet

Laser 14.09.2002 18:52

Witam !

Ta ankieta to miała tytuł : Jaiego CD_romu uzywasz ew jaki CD-rom uważasz za "jednorazówkę" / Fani LG wybaczcie.

Czy tak czy siak tesh sie nie sugeruję ankietami.

/||\aster 14.09.2002 19:02

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ta ankieta to miała tytuł : Jaiego CD_romu uzywasz ew jaki CD-rom uważasz za "jednorazówkę" / Fani LG wybaczcie.

Czy tak czy siak tesh sie nie sugeruję ankietami.

A ja juz sie cieszylem. Niestety prawda boli

ZiP 14.09.2002 19:09

Ktoś tak już kiedyś, dawno temu napisał, że co drugi użytkownik na forum pisze o problemie z LG. Ta sama osoba napisała także, że LG stanowi 50% rynq napędów CD/DVD...

/||\aster 14.09.2002 19:33

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
Ktoś tak już kiedyś, dawno temu napisał, że co drugi użytkownik na forum pisze o problemie z LG. Ta sama osoba napisała także, że LG stanowi 50% rynq napędów CD/DVD...
Ja tak chyba pisalem, ale tak jest i boli mnie to daltego, ze wiekszosc ludzi LG nie szanuje, jest to sprzet z nizszej polki nie ma dlugiej zywotnosci, ale ma to co plexy nie maja kopiuje wszystko i szybko i jest tani. Ludzie sie na LG wyzywaja bo nie maja na czym. Gdyby LG od poczatku dal takie ceny jak PLEX czy Teac to ciekawy jestem na co by ludzie narzekali, raczej nie na LG, ale to sa moje domysly i sie juz tego nigdy nie dowiemy.

jacoob 14.09.2002 20:31

A ja mam taki pytanie który z głosicieli wiary w LG przed zmianą nicka to Dragal ? ;)

P.S. co liteonów ja mam 12x i ma już swój wiek działa bez zarzutu wypalił grubo ponad 1000 i jak narazie niespotkałem zabezpieczenia z którym by sobie nie poradził (nawet moja żona która ma złote rączki do wszelakich sprzętów wypaliła sobie kilka płytek z muzą i niezdołała jej unicestwić wkładając dwie płyty naraz żeby mieć dwie kopie :) )
A takie lg osiągneło poziom łamania zabezpieczeń takie jak ma mój liteon dopiero przy modelu 32x.

NiEpOkOrNy 14.09.2002 20:52

wow.......
nie uwazacie ze ten temat jest juz troche za dlugi ?
ciezko sie polapac w postach tyle ich jest
ogolnie czesc ludu nienawidzi lg czesc kocha i chyba raczej do jakichs
ostatecznych wyjasnien sie nie dojdzie
;p ;p ;p ;p

/||\aster 14.09.2002 21:26

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
A ja mam taki pytanie który z głosicieli wiary w LG przed zmianą nicka to Dragal ? ;)

P.S. co liteonów ja mam 12x i ma już swój wiek działa bez zarzutu wypalił grubo ponad 1000 i jak narazie niespotkałem zabezpieczenia z którym by sobie nie poradził (nawet moja żona która ma złote rączki do wszelakich sprzętów wypaliła sobie kilka płytek z muzą i niezdołała jej unicestwić wkładając dwie płyty naraz żeby mieć dwie kopie :) )
A takie lg osiągneło poziom łamania zabezpieczeń takie jak ma mój liteon dopiero przy modelu 32x.

Nie jestem zadnym Dragalem. Szkoda, ze juz nie odwiedza forum bo z tego co sid mi pisal to bym mial kompana do walki z przeciwnikami LG:-D :-D :-D

Druss 14.09.2002 21:26

Cytat:

ferkis napisa***322;(a)
Macie tu ankiete jaki cdrom kupic

:)

Nawet jak ta ankieta by byla jaki cd-rom kupic najlepiej, to lg by podplacilo dana strone :):P

miernik 14.09.2002 22:44

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
ile mają problemów z liteonami to ci powiem
-albo nie w łączyli dma
-albo nie zainstalowali aspii
-albo źle podłączyli napedy
-albo nie zainstalowali via
- albo zabierali sie nieumiejętnie za zamiane biosów
widzisz takie są najczęstrze przyczyny zle działających liteonów
błache rzeczy a wszyscy to piszą na forum.

To samo z LG:-D :-D :-D

Nikita_Bennet 14.09.2002 23:44

Cytat:

miernik napisa***322;(a)

To samo z LG:-D :-D :-D

raczej to dotyczy wszystkich napedow a to co nazywane jest problemem przewaznie wynika z nieumiejetnosci uzytkownika danego sprzetu.

pzdrwm Niktia_Bennet

/||\aster 14.09.2002 23:47

Cytat:

Nikita_Bennet napisa***322;(a)

raczej to dotyczy wszystkich napedow a to co nazywane jest problemem przewaznie wynika z nieumiejetnosci uzytkownika danego sprzetu.

pzdrwm Niktia_Bennet

SWIETE SLOWA

Druss 15.09.2002 00:03

Wez aster zmien to zdjecie bo oslepne (( :-D

/||\aster 15.09.2002 00:04

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Nigdy. Musialem sie go naszukac troche

/||\aster 15.09.2002 00:06

A co nie podoba sie komus moje zdjecie??? Wedlug mnie jest super8). Jak sie komus niepodoba to niech reszta wylaczy jakies tam Lite-on`y i plextory oraz teac. Dlaczego nie moze byc LG

Druss 15.09.2002 00:30

O jak fajnie nie laduje mi sie juz ten wredny znaczek lg :)

/||\aster 15.09.2002 07:06

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
O jak fajnie nie laduje mi sie juz ten wredny znaczek lg :)
Jak to zrobiles???

Laser 15.09.2002 09:33

Cytat:

Jak to zrobiles???

Witam !

Odpowiedzi są dwie !

1. Robi Cię w konia ....
2. We własciwościach INTERNET wyłączył pokazywanie wszelkich grafik i animacji patrz zdięcie ponzej !

PS: Ludzie to jest 11 strona i się na tym nie skończy proponuję zgłosić to do księgi rekordów .....

Laser 15.09.2002 09:37

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Witam !

Druss sory że się wymądrzam ale "aster" to tak naprawdę jest Master !

Dlaczego bo w "języku" cHackerskim:) |\/| = M

PS: Jesli chcecie dowiedzieć się więcej zapraszam do TRANSLATORA

http://hacking.pl/translator.php

PS2: Chyba że o tym wiesz a piszesz tak dla jaj8) 8)

Laser 15.09.2002 09:40

Witam !

Ale zaraz zaraz to nie jest |\/| tylko /||\ - a to w jezyku zadnym nic nie znaczy / domyslam się ze autorowi chodziło o M
:) ;) /

[M]aster wypowiedz się bo jush sam zgłupialem !

Laser 15.09.2002 10:10

Witam !

Sorki za zawracanie dup... znalazłem odp ...:) :) :)

DJ_LukBoj 15.09.2002 11:33

Jeszcze się pociągnie ten temat do oporu !!!
Jeszcze kilka krzywych tekstów w strone LG i postów będzie miloiny:-D
Ja bym rzucił jakiś krzywy tekst ale jeszcze się wstrzymam poczekam aż ktoś inny zacznie to ja też pojade z koksem:-D :P :-D
TEAC JEST NAJLEPSZY
http://www.teac.com/TEAC_Logo2.jpg

ender_pl 15.09.2002 13:16

A ja i tak pozostane przy swoim:P

tomgoo 15.09.2002 13:29

a ja na swoim:)
http://www.liteon.ab.pl/images/logo.gif

Laser 15.09.2002 14:25

Witam !

Ja ze swoim RICOHEM nie mam zamiaru się rozstawać / bez skojarzeń /

/||\aster 15.09.2002 16:24

Ten temat nigdy sie nie skonczy. Ja teraz wam cos powiem.
Lite-on, Plextor, Teac, Yamaha jest do nawiejkszy shit jaki widzialem:-D :-D . LG jest BOGIEM.:-D . Ciekawe kto acznie dymy ponownie. Jestem gotowy do odparcia ataku. Chyba jescze nigdy nie bylo takiego tematu. Ale mi sie z tym tematem udalo, moze przejde do historii cdrinfo, albo bede mogl napisac jednego newsa na glownej, ale tak naprawde na tym nie zalezy mi.

Weron 15.09.2002 16:32

Troche przesadzasz.
Widac, ze emocjonalnie to ty niedorosles do pewnych rzeczy.
I wykorzystujesz go do...nabijania sobie postow.

Moja propozycja do adminow.Zamknijcie ten topic bo to sie robi juz zalosne.

/||\aster 15.09.2002 16:34

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Troche przesadzasz.
Widac, ze emocjonalnie to ty niedorosles do pewnych rzeczy.
I wykorzystujesz go do...nabijania sobie postow.

Moja propozycja do adminow.Zamknijcie ten topic bo to sie robi juz zalosne.

Ja sie z postow nie nabijam, a jak sie nie znasz na zartach to trudno. Jak nie chcesz czytac tego co napisalem to nacisnij wstecz. Moze jestes zazdrosny, ze siedzisz tutaj juz bardzo dlugo a nie udalo ci sie takiego tematu zrobic, a taki jak ja poczatkujacy napisal temat i jest on bardzo popularny, to nie moja wina, wyrazilem swoje zdanie, skad wiesz moze tak uwazam o tych innych nagrywarkach, a te buzki dalem dlatego, bo mi sie cos smiesznego w momencie pisania postu przypomnialo. Znalazla sie tylko jedna osoba, ktora sie doczepila do tego tematu i to jestes ty weron.

MaciejT 15.09.2002 16:38

Cytat:

Ten temat nigdy sie nie skonczy. Ja teraz wam cos powiem.
Lite-on, Plextor, Teac, Yamaha jest do nawiejkszy shit jaki widzialem:-D :-D . LG jest BOGIEM.:-D . Ciekawe kto acznie dymy ponownie. Jestem gotowy do odparcia ataku. Chyba jescze nigdy nie bylo takiego tematu. Ale mi sie z tym tematem udalo, moze przejde do historii cdrinfo, albo bede mogl napisac jednego newsa na glownej, ale tak naprawde na tym nie zalezy mi.

Nie ma czegoś takiego jak "dymy" na Forum.
Wszelkie objawy zaśmiecania Forum nieistotnymi tekstami będą skutecznie usuwane. Na Forum nie tolerujemy buractwa, leperstwa ani żadnego innego niedostosowania wiekowo-emocjonalnego.

Niniejszym wzywam do wypowiadania się w tym topicu zgodne z jego tematyką.

/||\aster 15.09.2002 16:41

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)

Nie ma czegoś takiego jak "dymy" na Forum.
Wszelkie objawy zaśmiecania Forum nieistotnymi tekstami będą skutecznie usuwane. Na Forum nie tolerujemy buractwa, leperstwa ani żadnego innego niedostosowania wiekowo-emocjonalnego.

Niniejszym wzywam do wypowiadania się w tym topicu zgodne z jego tematyką.

Nie chodzi mi o DYMY. Gdy pisalem o DYMACH to chodzilo mi o ostra dyskusje na temat LG kontra reszta swiata.

/||\aster 15.09.2002 16:52

Zbieg powiem wprost jak chcesz to zamykaj ten temat mi juz jest wszystko jedno. Ta dyskusja by mogla jeszcze dlubo pociagnac, ale przez takich ludzi jak weron i zbieg ktorzy nie zrozumieli slowa DYMY odechciewa mi sie pisac. Czy tutaj ktos pisal o dupie marynie 95% to jest na temat. ALE KAZDY POST ZMIENIA TROCHE WATEK. Zbieg czemu do innych tematow sie nie doczepiles tylko akurat do tego.

Druss 15.09.2002 16:57

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

Witam !

Druss sory że się wymądrzam ale "aster" to tak naprawdę jest Master !

Dlaczego bo w "języku" cHackerskim:) |\/| = M

PS: Jesli chcecie dowiedzieć się więcej zapraszam do TRANSLATORA

http://hacking.pl/translator.php

PS2: Chyba że o tym wiesz a piszesz tak dla jaj8) 8)

Dla mnie to jest Aster wiec tak juz zostanie. :P

Druss 15.09.2002 17:03

A ten temat jest tak wogole bez sensu bo i tak wszyscy wiedza jaki LG jest beznadziejny i nie ma gorszego shitu na swiecie ani w jakiejkolwiek galaktyce. Kolo kwadratowe jest bardziej nowoczesne niz jakikolwiek produkt typu cd-rom czy nagrywarka wyprodukowane przez LG.

Yahol 15.09.2002 17:04

Cytat:

Druss napisa***322;(a)

Dla mnie to jest Aster wiec tak juz zostanie. :P

Dla mnie tez;) (ew. rozwaze - plaster:-D )

/||\aster 15.09.2002 17:04

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
A ten temat jest tak wogole bez sensu bo i tak wszyscy wiedza jaki LG jest beznadziejny i nie ma gorszego shitu na swiecie ani w jakiejkolwiek galaktyce. Kolo kwadratowe jest bardziej nowoczesne niz jakikolwiek produkt typu cd-rom czy nagrywarka wyprodukowane przez LG.
Druss a jaka ty masz nagrywarke???

Druss 15.09.2002 17:12

Nie powiem ci :-D W ten sposob nie bedziesz mogl naublizac na moj sprzet :P

/||\aster 15.09.2002 17:18

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Nie powiem ci :-D W ten sposob nie bedziesz mogl naublizac na moj sprzet :P
Juz wiem masz Lite-ona przypomnialem sobie bo winnym poscie pisales, ze sie nie piszesz na bios traxdaty. Lite-on powiem tak: Tania, dobra, kopiuje wszystko i chodzi jak traktor.

MaciejT 15.09.2002 17:20

Cytat:

Zbieg powiem wprost jak chcesz to zamykaj ten temat mi juz jest wszystko jedno. Ta dyskusja by mogla jeszcze dlubo pociagnac, ale przez takich ludzi jak weron i zbieg ktorzy nie zrozumieli slowa DYMY odechciewa mi sie pisac. Czy tutaj ktos pisal o dupie marynie 95% to jest na temat. ALE KAZDY POST ZMIENIA TROCHE WATEK. Zbieg czemu do innych tematow sie nie doczepiles tylko akurat do tego.
Na tym Forum panował, panuje i będzie panował porządek. Przyczepiłem się do wielu tematów, ale ty masz taki staż na Forum że widzisz tylko ten.
OFF-TOPIC

/||\aster 15.09.2002 17:30

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)

Na tym Forum panował, panuje i będzie panował porządek. Przyczepiłem się do wielu tematów, ale ty masz taki staż na Forum że widzisz tylko ten.
OFF-TOPIC

Masz racje mam maly staz i tyle. No to teraz piszcie o dupie marynie wkoncu to off topic.

Druss 15.09.2002 17:56

Cytat:

Juz wiem masz Lite-ona przypomnialem sobie bo winnym poscie pisales, ze sie nie piszesz na bios traxdaty. Lite-on powiem tak: Tania, dobra, kopiuje wszystko i chodzi jak traktor.

Słabiutkie :P

tomekkk 15.09.2002 18:29

nie zamykajcie tego tematu nich bedzie juz do końca forum czyli nazawsze

Ps. LG to niezadobry sprzet i dlatego mam Liteon'a

tomgoo 15.09.2002 19:29

Cytat:

Lite-on powiem tak: Tania, dobra, kopiuje wszystko i chodzi jak traktor.

no cóż z tym traktorem nie moge się zgodzić - reszta jest ok. (to znaczy o liteonach)

MarioNet 15.09.2002 20:17

Witam!

Przeczytałem kilka ostatnich postów i śmiać mi się chce:-D :-D :-D

Master odpuść sobie tłumaczenie innym jaki to masz świetny sprzęt - i tak nikogo nie przekonasz nawet jak kupisz Plextora 8) . Z drugiej jednak strony podziwiam Twój upór - i tak wszyscy wiedzą że LG kojarzy się raczej ze sferą finansową niż z dobrymi nagrywarkami.

BTW: Nic nie wzbudza takiego zainteresowania jak tematy poruszające kwestie: który zweitakter jest lepszy syrenka czy wartburg?

Laser 15.09.2002 21:23

Cytat:

MarioNet napisa***322;(a)
Witam!

Master odpuść sobie tłumaczenie innym jaki to masz świetny sprzęt - i tak nikogo nie przekonasz nawet jak kupisz Plextora 8) . Z drugiej jednak strony podziwiam Twój upór - i tak wszyscy wiedzą że LG kojarzy się raczej ze sferą finansową niż z dobrymi nagrywarkami.

BTW: Nic nie wzbudza takiego zainteresowania jak tematy poruszające kwestie: który zweitakter jest lepszy syrenka czy wartburg?

Witam !

Wole Wartburga bo w Syrenie nie działał 3 cylinder / za słaby gażnik czy coś takiego a w Warbim wszystko OK :) :-D ;)

jacoob 15.09.2002 22:18

OOOO przepraszam wartburg też miał silnik 3-cylindrowy (takiej samej konstrukcji jak syrenka)dopiero w ostatniej fazie produkcji miał silnik od VW tak że proszę mi tu niekpić z SYRENKI :-D :-D :-D

jacoob 15.09.2002 22:31

Cytat:

Ja sie z postow nie nabijam, a jak sie nie znasz na zartach to trudno. Jak nie chcesz czytac tego co napisalem to nacisnij wstecz. Moze jestes zazdrosny, ze siedzisz tutaj juz bardzo dlugo a nie udalo ci sie takiego tematu zrobic, a taki jak ja poczatkujacy napisal temat i jest on bardzo popularny, to nie moja wina, wyrazilem swoje zdanie, skad wiesz moze tak uwazam o tych innych nagrywarkach, a te buzki dalem dlatego, bo mi sie cos smiesznego w momencie pisania postu przypomnialo. Znalazla sie tylko jedna osoba, ktora sie doczepila do tego tematu i to jestes ty weron.

Myślę że Weron nie jest zazdrosny o twój temat wystarczy popatrzeć na ilość jego postów.Natomiast jeżeli chodzi o temat LG nic nowego nie wymyśliłeś , zawsze budził kontrowersje i emocje.Gwarantuje Ci że jeżeli dasz ten sam post za pół roku również wzbudzi sensację bo zwolennicy LG będą bronić tego "czegoś" zwanego nagrywarką z uporem maniaka.

/||\aster 15.09.2002 23:22

Cytat:

MarioNet napisa***322;(a)
Witam!

Co do mojego sprzetu to sie zgodze bo jest to najgorsze gowno jakie widzalem. Ale tak naprawde to nie moj sprzet, ja sobie dopiero kupie.
Oto "moj" config na ktorym aktualnie sie bawie.
asus 5ps, ATI 128 i jakies zintegrowane gowno. 192 MB ram 100mhz, Monitor 15 cali. Cd-rom 24x samsung, Nagrywara 24x10x40 sony, hdd 8.4 WD & barracuda 80 GB ktora stoi na polce bo jej super plyta nie widzi, a biosa nie moge uploadowacv bo to tak naprawde nie moj sprzet i wlasciciel - analfabeta komputerowy, Mowi ze cos popsuje. A na moim sprzecie co mialem nigdy nic nie popsulem ale dobra poczekam i juz niedlugo bedzie zemsta mojego kompa nie dotkie a o DSL bedzie mogl pomarzyc. a procek amd k6-2 400 mhz

/||\aster 15.09.2002 23:38

A co do mojego dysku bo barracuda jest moja i mam tam bardzo wazne inforamcje, to czy ma ktos jakis pomysl, mam ten disc wizard ale gdy go moj dysk podlacze do tego shitu to gdy go szuka na IDE to sie tak jaby wiesz tzn zatrzumje sie i nic nie idzie przez bardzo dlugo, a gdy dam none na ten kanal ide to przejdzie ale wtedy disc wizard sie zapetla tzn ciagle cos tam gada i gdy dam ok wylacza kompa i to samo w kolko, ma ktos jakis pomysl. A z tym Liteonem i traktorem to sobie tak powiedzialem bo "uslyszalem" na forum ze glosno wyjedza. Wiekszosc z was taka sama opinie ma o LG bo wyciaga wnoski od kloegow ktorzy mieli pecha a reszta co im LG nie pasuje to musielscie miec pecha

Druss 16.09.2002 00:39

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
OOOO przepraszam wartburg też miał silnik 3-cylindrowy (takiej samej konstrukcji jak syrenka)dopiero w ostatniej fazie produkcji miał silnik od VW tak że proszę mi tu niekpić z SYRENKI :-D :-D :-D
I tak syrenka czy wartburg sa lepsze od lg ;)

/||\aster 16.09.2002 01:03

Cytat:

Druss napisa***322;(a)

I tak syrenka czy wartburg sa lepsze od lg ;)

Powiedz dlaczego LG jest takie do dupy. Ja was nie rozumiem dlaczego tak nie lubicie LG przeciez to jest taki sam sprzet jak kazdy inny, kazfy sprzet ma zalety i wady tak jak lite on daje dupy tak samo jak i LG. Popatrzcie na nowe posty. Problem LG Problem Liteon Problem Teac kazdy sprzet nawala, a jak mam dawac 150% ceny nagrywarki zeby mi na niej pisalo TDK czy PLEX to ja sie w to nie bawie.

/||\aster 16.09.2002 05:49

Chyba musze sie wziasc za powazna obrone sprzetu LG. Wiem ze stali bywalcy raczej przeczytali testy napedow RW ale ludzie ktorzy tutaj wchodza i tylko zucaja haslami "LG to gowno" postanowilem zrobic porownanie napedow LG GCE-8400B; LiteOn LTR-40125S; Plextor PX-W4012A; Teac CD-W540E. Wszystkie porownania wzialem ze strony cdrinfo.pl.
Runda pierwsza: Wielkosc bufora.
1. LG - 2mb (wtescie pisalo ze 8, ale podobno jest teraz 2)
2. LiteOn - 2mb
3. Plextor - 4mb
4. Teac - 6mb
Podsumowanie: No dobra moze LG ma maly bufor, ale wystarcza.

Runda 2: Odczyt plyt CD speed
1. LG - Nie ma zadnych problemow z odczytem plytek (z tego co widze na rysunkach)
2. LiteOn - rowniez jak LG 0 problemow
3. Plextor - Przy koncu plytki cos zwolnil i cos sie pieprzyc zaczelo.
4. Teac - Tutaj tez przy koncu cos sie zaczelo dziac ale tylko na porysowanej plytce
Podsumowanie: 1 miejsce LG & LiteOn 2 Teac a na koncu SUPER drogi Plextor

Runda 3: Odczyt plyt audio. Pod uwage wezne: Zaawansowany test odczytu audio przeprowadzony przy użyciu programu CDSpeed i specjalnie przygotowanej przez niego płyty CD.
1. LG - srednia szybkosc: 29.70
2. LiteOn - srednia szybkosc: 32.35
3. Plextor - srednia szybkosc: 24.02
4. Teac - srednia szybkosc: 35.22
Wszystkie nagrywarki mialy Quality score: 100.0
Podsumowanie: 1 miejsce zdecydowanie Teac, Drugie LiteOn a tuz za nim LG. A na samym koncu super drogi Plextor.

Runda 4: Odczyt korekcja: Poniżej prezentuje tabelę z wynikami uzyskanymi przy odczycie mocno porysowanej, tłoczonej płyty audio CD w programie Nero CD Speed - test CD Quality (im mniej błędów tym lepiej):

1.LG - 0
2.Liteon - 0
3.Plextor - Nie zwraca bledow c2
4.Teac - 0
Tutaj prawie wszystkie uzadzenia maja taka sama korekcje bledow0

poniższe wartości pochodzą z programu CDDAE. Nagrywarki odczytują tą samą porysowaną, tłoczoną płytę audio CD - sam test polega na dwukrotnym odczycie wszystkich ścieżek audio i zmierzeniu rozbieżności w odczycie (im mniej błędów tym lepiej):

1.LG - 2982
2.Liteon - 0
3.Plextor - 49 970 236
4.Teac - 2307
Bez komentarza sami widzicie.

Poniżej prezentujemy wyniki odczytu zniszczonej, tłoczonej płyty CD z danymi. Im więcej sektorów odczytuje napęd tym ocena jego korekcji danych jest wyższa:
Pierwsza liczba tO: Procentowa ilość poprawnie odczytanych sektorów (bez korekcji) a druga to: Procentowa ilość
poprawnie odczytanych
sektorów (z korekcją):

1.LG - 60,77% 91,89%
2.Liteon - 61,44% 89.29%
3.Plextor - Nie bylo w tescie, albo zle szukalem
4.Teac - 69,79% 86,93%

Wyraznie widac ze Plextor to zlom reszta sprawuje sie znakomicie. Plextor ma taka korekcje bledow jak by chcial a nie mogl.

NIe chce mi sie reszty przepisywac ale jak chcecie zobaczyc reszte to tutaj: CDRINFO.PL

Podsumowanie:

LG i Liteon to nagrywarki ktore sa najlepsze i pod wzgledem uzytkowania i CENY. Popatrzcie na super Plextora kijowa korekcja bledow za taka cene.

Jescze jedno ja tych liczb nie zmyslilem to FAKTY. Chyba ze CDRINFO.PL klamie a w to watpie.

Jescze jedna wazna rzecz otoz serwis. Tylko LG daje nowy sprzet prawie od reki, a na reszte musicie czekac. Wiec nie mowcie mi o zywotnosci bo dopki jest sprzet na gwarancji to zawsze mozna go wymienic a gdy sie gwarancja skonczy to do tego czasu napewno trafisz juz na dobry sprzet. Albo dostaniesz go za pierwszym razem albo po reklamacji 1 2 czy tam ktorejs z kolei

Co wy na to za ta cene to LG bardzo sie oplaca jest lepszy od Plextora tak samo LITE-ON, Teac tez jest bardzo dobry ale juz nie tak tani jak tamte napedy. POWTARZAM DLA TYCH CO TYLKO HASLAMI ZUCAJA LG TO GOWNO W TAKIM RAZIE CZYM DLA WAS JEST PLEXTOR SKORO WYPADA GORZEJ W TESTACH OD SPRZETOW Z "NIZSZEJ POLKI".
To chyba tyle na dzisiaj.
Milego Dnia

ZiP 16.09.2002 15:24

Zakończmy ten temat, bo jest on żałosny i do niczego nie doprowadzi(( .
Każdy wie jakie jest LG. Najwięcej problemów mają posiadacze LG, ale może ty jesteś wyjątkiem od tej reguły. Nie będę się wypowiadał na temat innego sprzętu - mam tylko CD firmy LG, ale bardzo chciałbym mieć coś innego; niestety brak pieniędzy nie pozwala mi na zakup Plextor'a albo Teac'a.

Yahol 16.09.2002 15:33

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
... ale może ty jesteś wyjątkiem od tej reguły.
To sa juz dwa wyjatki, ( a dwa to juz prawie norma)
NIE PRZESADZAJMY !
..jezeli chodzi o cene i mozliwosci, to LG jest naprawde bardzo dobrym sprzetem!

PS: to juz moj ostatni post na temat LG versus ...caly swiat!
Serio!

/||\aster 16.09.2002 17:19

Sadze, ze moje i innych zwolennikow LG argumenty wygraly. Jestem z tego zadowolony poniewaz ktos na poczatku tego postu powiedzial ze byl juz kiedys zwolennik LG i juz sie nie odzywa. Ja sie bede odzywal do poki moge. I naprawde LG oferuje bardzo dobry sprzet za niska cene. Dziekuje za udzial w tej dyskusji.
Czy lubisz LG czy nie ja i tak lubie cie:-D :-D . W moim sercu LG i na dobre i na zle.
Jak ktos chce cos powiedziec jescze to niech gada.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:58.