Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dlaczego narzekacie na sprzet LG?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dlaczego-narzekacie-sprzet-lg-10092/)

Laser 16.09.2002 18:38

Witam !

No to podsumowywując:

Na godzinę 18:36 16 wrzesnia 2002 czasu Polskiego:) post ten otwierano 2446 razy a łącznie z tą jest na niego 200 odpowiedzi !

Absolutly record Świata !!!!

A czy to wazne kto jaką nagrywarkę posiada - chyba nie.

Każdy ma to co chciał miec lub ma to na co mógł sobie pozwolic ew to co mu najbardziej odpowiada możliwościami do ceny.

Nie ważne Więc czy masz Plextora czy LG wazne że masz nagrywarkę i jesteś tutaj z nami wymieniasz się doswiadczeniami i w miarę możliwości pomagasz innym.

Chyba taki jest cel istnienia tego FORUM.

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów z tego forum bez względu czy mają LG czy Plextora.

Mateusz.

/||\aster 16.09.2002 19:27

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

No to podsumowywując:

Na godzinę 18:36 16 wrzesnia 2002 czasu Polskiego:) post ten otwierano 2446 razy a łącznie z tą jest na niego 200 odpowiedzi !

Absolutly record Świata !!!!

A czy to wazne kto jaką nagrywarkę posiada - chyba nie.

Każdy ma to co chciał miec lub ma to na co mógł sobie pozwolic ew to co mu najbardziej odpowiada możliwościami do ceny.

Nie ważne Więc czy masz Plextora czy LG wazne że masz nagrywarkę i jesteś tutaj z nami wymieniasz się doswiadczeniami i w miarę możliwości pomagasz innym.

Chyba taki jest cel istnienia tego FORUM.

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów z tego forum bez względu czy mają LG czy Plextora.

Mateusz.

Laser w pelni sie z toba zgadzam. tak naprawde nie wazne czy masz Plextora czy LG wazne,ze masz.

Dziekuje wszystkim za udzial w najwiekszej dyskusji w historii tego forum.

Przemek.

dragal 27.11.2002 01:01

no piekny post myslalem ze nigdy to sie nie stanie :)
I tak uwazam, ze Ci co pisza o kumplach, bratach itd i ich sprzecie to sa malo wiarygodni. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie, a moje jest ..... "kto czyta nie bladzi"

eko 27.11.2002 10:18

Mam lg x48 cdr/rw i musze przyznac ze jej wybrednosc dopalila mi na niektorych tylko plytach. Nagrywalem duzo na nonameach i powiem szczerze ze wiele z nich dziala mi z vmax wieksza niz deklarowana.
Nieliczne plyty nagrywaja sie wolniej(Akoss,TDK dView).
Przez miesiac wypalilem okolo 240 plyt(nagrywam masowo) i przyznam ze wszystkie sie czytaja na innych cdekach.Spalilem raptem 3 plyty mysle ze z powodu sprzedawcy gieldowego(klej na sciezkach?!?!? - plyty byle sklejone tasma klejaca po bokach).Wypalanie x48 w CAV na koncowych sciezkach osiagam x50!?!?! w nero cdspeed.
PCAV 40x jak zloto.
Moze nowy bios pomogl?
Nie wiem..
Wiem tylko tyle ze przygotowany bylem do narzekania tymczasem jest calkiem ok :)

Druss 27.11.2002 11:09

O nie kto wskrzesil ten beznadziejny post o shicie pod nazwa LG. :-D

Sprezyn 27.11.2002 15:25

ale gigant.
A ja np nie lubie LG bo nie.
Aha i mialemtaki cdrom 52x i
on nie wzbudzal mojego zaufania
i slabo zrzucal audio8)

guldi 27.11.2002 15:52

ja mam LG 48/16/48 i jestem z niego baaardzo zadowolony:)

Weron 27.11.2002 16:14

Cytat:

guldi napisa***322;(a)
A ja nie mam i tez jestem zadowolony. :-D :-D :-D

VermilioN 27.11.2002 18:44

ej,

tez sie chce dolaczyc do tego posta, bo mam Liteona a LG to gowno hehehe.
oczywiscie napisalem to zeby podsycic posta :P

Druss 27.11.2002 19:19

Cytat:

guldi napisa***322;(a)
A ja jestem zadowolony ze nie mam LG :-D

jacoob 27.11.2002 19:34

ehhh ... ja tu już się kiedyś nagadalem i z Dragalem i z Masterem a teraz to ja już nic nie powiem ;)
ps Witaj Dragal milo Cie widzieć znowu wśród tu piszących,powinienem się domyślić że to ty otworzyłeś tą puszkę Pandory :-D

dragal 27.11.2002 21:30

Cytat:

jacoob napisa***322;(a)
ehhh ... ja tu już się kiedyś nagadalem i z Dragalem i z Masterem a teraz to ja już nic nie powiem ;)
ps Witaj Dragal milo Cie widzieć znowu wśród tu piszących,powinienem się domyślić że to ty otworzyłeś tą puszkę Pandory :-D

Witaj !!!
Jak to mawiali mroczni bogowie Norwegii .... wsadzilem kij w mrowisko :)

HelpMAN 27.11.2002 22:06

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
Miałem kiedyś takiego LG, chyba 8/4/32, i wiesz, nie pamiętam aby kopiował SD... ale może się mylę... ale nie chce mi się zaglądać do jej testów teraz....
to sie mylisz ja mialem owego LG`ka przez 2 lata i wupalila okolo
1000 plytek i smigala dalej a SD2 brala bez problemu a jesli chodzi
o <SD2,51 to nie mialem okazji sprawdzic bo nie trafilem na CD
ktory bylby tak zabezpieczony!! Jesli mam powiedziec cos dobrego o LG
to tylko tyle ze te nagrywarki co byly pierwsze (8x 12x albo 16x) to
byly naprawde dobre i godne uwagi!!

Weron 27.11.2002 22:19

Cytat:

HelpMAN napisa***322;(a)

to sie mylisz ja mialem owego LG`ka przez 2 lata i wupalila okolo
1000 plytek i smigala dalej a SD2 brala bez problemu

Bzdury, bzdury, bzdury.
Tak sie sklada, ze tez mialem ta nagrywarke i jakos mi nie brala SD2.
Nie liczac oczywiscie tych plyt z SD2 gdzie byly cracki. :-D :-D :-D

/||\aster 27.11.2002 22:32

Cytat:

Weron napisa***322;(a)

Bzdury, bzdury, bzdury.
Tak sie sklada, ze tez mialem ta nagrywarke i jakos mi nie brala SD2.
Nie liczac oczywiscie tych plyt z SD2 gdzie byly cracki. :-D :-D :-D

Weron masz racje nie bierze SD2, ale z pomoca Clona poradzi sobie zreszta jak kazda :).
@Helpman----- Czy moglbys popatrzec na date postu Sobala. Ty odpisales na to tak jakby on to przed chwila napisal. Ten post tam juz lezy nie wiadomo ile a ty wyskakujesz

Bzdury, bzdury, bzdury
lol
greetz

TOMMYx 27.11.2002 22:43

:D
SZOK !

To jest TOPIC - GIGANT

Nawet nie ma co dodać, bo już wszystko zostało powiedziane i powtarzane kilkakrotnie :D

Dobry TOPIC :)

Tylko patrzeć, jak za parę (-naście) miesięcy zacznie się: " Która wypalarka DVD lepsza - LG, LiteOn czy ELEMIS ? " :D

Uwielbiam to Forum.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów (nawet HelpMan'a) ;) :):):)

HelpMAN 27.11.2002 23:05

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
:D
SZOK !

To jest TOPIC - GIGANT

Nawet nie ma co dodać, bo już wszystko zostało powiedziane i powtarzane kilkakrotnie :D

Dobry TOPIC :)

Tylko patrzeć, jak za parę (-naście) miesięcy zacznie się: " Która wypalarka DVD lepsza - LG, LiteOn czy ELEMIS ? " :D

Uwielbiam to Forum.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów (nawet HelpMan'a) ;) :):):)

THX!!

a jesli chodzi o wypalarke DVD to wzialbym LG albo Toshibe (ten nowy model)!!

moze ktos ma inne zdanie to czekam na opinie!! Kontynuujmy dalej
ten <b>TOPIC</b>!!!:-D ;)

HelpMAN 27.11.2002 23:09

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

Weron masz racje nie bierze SD2, ale z pomoca Clona poradzi sobie zreszta jak kazda :).
@Helpman----- Czy moglbys popatrzec na date postu Sobala. Ty odpisales na to tak jakby on to przed chwila napisal. Ten post tam juz lezy nie wiadomo ile a ty wyskakujesz

Bzdury, bzdury, bzdury
lol
greetz

nie no spoko ja wiem tyle ze przegralem Clonem SD2 i tyle
a co do postow to sorka wiem ze nie popatrzylem!! jeszcze raz sorka!!

/||\aster 27.11.2002 23:11

Cytat:

HelpMAN napisa***322;(a)

nie no spoko ja wiem tyle ze przegralem Clonem SD2 i tyle
a co do postow to sorka wiem ze nie popatrzylem!! jeszcze raz sorka!!

Dokladnie ja tak samo SD nagrywalem ta nagrywarka :) tez clonem. Nie ma za co przepraszac8)

Pawel_k 27.11.2002 23:13

to na jakim etapie jest dyskusja bo po 5 stronie zgubilem watek :P :-D :-D

TOMMYx 27.11.2002 23:22

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
to na jakim etapie jest dyskusja bo po 5 stronie zgubilem watek :P :-D :-D
Ja strony 7-14 sobie odpuściłem, bo chyba do tej pory bym czytał ;) :D

HelpMAN 27.11.2002 23:42

TOMMYx zadal propozycje o pytanie
Jaka wypalarke DVD bedziecie polecac wiec dopowiedzmy mu!! :-D :-D 8) 8)

TOMMYx 28.11.2002 00:00

Cytat:

HelpMAN napisa***322;(a)
TOMMYx zadal propozycje o pytanie
Jaka wypalarke DVD bedziecie polecac wiec dopowiedzmy mu!! :-D :-D 8) 8)

Hmm, albo jesteś już zmęczony i czas iść spać, albo nieuważnie czytasz posty. :D

Nie zadawałem żadnego pytania.

Czytaj uważniej. :D

Majonez 28.11.2002 02:11

qrcze jeden dzien mnie nie ma a tu takie cos

ok skoro wszyscy to wszyscy

YAMAHA RULEZ
TEAC RULEZ

MAJONEZ RULEZ

fiskomp 28.11.2002 09:52

A żeby nie być gołosłownym.

cd-rom LG40x - stary ale jary i czyta wszystko.
cd-rw LG16x - w miare nowa wypala co zechcę.

Tak więc LG FOREVER , ale i tak kupię DVD Toshib'y :-D ;) :-D

pozdrawiam,

dragal 28.11.2002 10:12

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
qrcze jeden dzien mnie nie ma a tu takie cos

ok skoro wszyscy to wszyscy

YAMAHA RULEZ
TEAC RULEZ

MAJONEZ RULEZ

Ooo i Pan Moderator Ketchup( ooops tak dlugo mnie nie bylo ze mozna sie pomylic ) ma sie rozumiec Majonez pojawil sie . witam, witam. A pamietasz jak byl ten post z fajna tapeta ( panienka ) i wszyscy denerwowali sie, ze on sie dalej ciaginie i jest o niczym, a tu takies cos :)

Ormianin 28.11.2002 10:31

czytam to wszytsko o LG i sam sie sobie dziwie ze to czytam i jeszcze staram sie jakos tutaj napisac swojego "????" po co?
ano bo co niektorzy pisza bzdury nad bzdurami

LG jest tania firma, trzaskajaca masowke i wyroby sa takie jakie sa, ale to juz chyba wszyscy wiedza, wiec nie ma co dyskutowac o jakosci LG i to nie tylko CD-Romow czy CD-RW ale i telewizorow, monitorow, kawiarek, zelazek i podobne sa marnej jakosci i faktycznie po krotkim okresie uzytkowania wysiadaja z eksploatacji szybciej niz produkty wzorcowe,

tomgoo napisałes gdzies tam wczesniej, ze:

"powiedziałem to raz i teraz powiem drugi raz 90 % polaków ma problem z nagrywarką
najczęstrze przyczyny są takie
-brak włączonego dma
-brak odpowiednich sterów
-nieumiejętne podłączenie nagrywarki"

DMA to wiekla ruletka aby to wlaczyc, zalezy jaki system masz na mysli, jesli 9x/ME to szkoda gadac o DMA (w LG CD-ROM 52x obsluga DMA zakloca prace tego napedu i ja nei wiem czemu, lepiej ja wylaczyc, bo zawiesza system)

odpowiednie stery do LG?

nieumiejetne podlaczenie napedu? watpie aby to mialo wplyw na korekcje beldow, prace z odczytem, nagrywaniem i podobne
(miales na mysli podlaczenie pod master, slave i kanal ATA?)

pozdrawiam

/||\aster 28.11.2002 15:07

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
czytam to wszytsko o LG i sam sie sobie dziwie ze to czytam i jeszcze staram sie jakos tutaj napisac swojego "????" po co?
ano bo co niektorzy pisza bzdury nad bzdurami

LG jest tania firma, trzaskajaca masowke i wyroby sa takie jakie sa, ale to juz chyba wszyscy wiedza, wiec nie ma co dyskutowac o jakosci LG i to nie tylko CD-Romow czy CD-RW ale i telewizorow, monitorow, kawiarek, zelazek i podobne sa marnej jakosci i faktycznie po krotkim okresie uzytkowania wysiadaja z eksploatacji szybciej niz produkty wzorcowe,

tomgoo napisałes gdzies tam wczesniej, ze:

"powiedziałem to raz i teraz powiem drugi raz 90 % polaków ma problem z nagrywarką
najczęstrze przyczyny są takie
-brak włączonego dma
-brak odpowiednich sterów
-nieumiejętne podłączenie nagrywarki"

DMA to wiekla ruletka aby to wlaczyc, zalezy jaki system masz na mysli, jesli 9x/ME to szkoda gadac o DMA (w LG CD-ROM 52x obsluga DMA zakloca prace tego napedu i ja nei wiem czemu, lepiej ja wylaczyc, bo zawiesza system)

odpowiednie stery do LG?

nieumiejetne podlaczenie napedu? watpie aby to mialo wplyw na korekcje beldow, prace z odczytem, nagrywaniem i podobne
(miales na mysli podlaczenie pod master, slave i kanal ATA?)

pozdrawiam

Piszesz, ze wszystko jest do dupy z LG, ja mam komorke LG i sie spisuje znakomicie ma nawet fajne gierki(Comanche :)) dzwnonki, mala podwojny wyswietlacz, wszytskto co potrzebujesz. Wszystko super nie narzekam. A co do napedow CDRW to juz sie wypowiedzialem

Majonez 28.11.2002 17:43

Cytat:

dragal napisa***322;(a)
[...]A pamietasz jak byl ten post z fajna tapeta ( panienka ) i wszyscy denerwowali sie, ze on sie dalej ciaginie i jest o niczym, a tu takies cos :)
hehehe pamietam - do dzis mam gdzies ta tapetke zachowana - tak na umilenie widoku chociaz obecnie widok mam nawet calkiem calkiem - ale nie na tapecie tylko na scianie hehe - jest to kalendarz maxima na 2002 rok i akurat w tej czesci roku jest widoczna monika kuszynska 8-)

Weron 28.11.2002 18:46

MALE WYJASNIENIE CO DO MOZLIWOSCI NAGRYWARKI LG 8080b W TEMACIE KOPIOWANIA SD2.
JAK JUZ NAPISALEM WYZEJ NIE DA RADY.
NAWET CLONEM.
a CZEMU?
ZAINTERESOWANYM POLECAM NASTEPUJACE ARTYKULY BO NIE CHCE MI SIE TLUMACZYC.
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/zab...isc-lista.php3

http://elby.ch/english/products/clon...h.html#hitachi

/||\aster 28.11.2002 22:12

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
MALE WYJASNIENIE CO DO MOZLIWOSCI NAGRYWARKI LG 8080b W TEMACIE KOPIOWANIA SD2.
JAK JUZ NAPISALEM WYZEJ NIE DA RADY.
NAWET CLONEM.
a CZEMU?
ZAINTERESOWANYM POLECAM NASTEPUJACE ARTYKULY BO NIE CHCE MI SIE TLUMACZYC.
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/zab...isc-lista.php3

http://elby.ch/english/products/clon...h.html#hitachi

Nie czytalem tego, ale wiem ze w moim LG 8081B to SD2 bralo. Nagrywalem z orginalow Settlers 4 a takze Clive Bakers The undying. Nagrywalem takze orginaly simsow ale nie pamietam czym one byly zabezpieczone w prawdze Image robil ok 4H ale zrobil i kopia dziala. Co do tego ze mam model 8081 to nie wiem czym sie rozni od 8080 ale sadze ze tot te same modele.
Przeczytalem. Ona nie ma RAW-DAO ale seryjnie robilem kopie orginalow z normalnego sklepu nie z targu

Nol 19.01.2003 08:18

Ja tylko chciałem dodać [tu info dla starszych stażem forumowiczów], że kiedyś cdrinfo.pl forum odwiedzał użytkownik o ksywce "cz". On to się dopiero ciekawie wypowiadał o LG:):boks:

Ormianin 19.01.2003 10:51

Cytat:

Nol napisa***322;(a)
Ja tylko chciałem dodać [tu info dla starszych stażem forumowiczów], że kiedyś cdrinfo.pl forum odwiedzał użytkownik o ksywce "cz". On to się dopiero ciekawie wypowiadał o LG:):boks:
Pewnie chciales obudzic ta bezsensowna dyskusje o LG?

Laser 19.01.2003 11:13

Witam !

No nie to powtórka z rozrywki .... znowu !!:buu: :buu: ;)

jacoob 19.01.2003 11:26

OOOO kurcze to jakaś zmora:D :D :D

tomgoo 19.01.2003 12:31

O nie znowu!!!!!!!!!!!!!!!:buu: :o :buu:

Krzycho83 19.01.2003 15:48

Przeczytałem wszystko ;p Ciekawe spostrzeżenia :D

TOMMYx 19.01.2003 18:19

A więc wiecie, LG jest lepsze od LiteOn'a, bo ........ ;) :D:D:D

A już myślałem, że tego typu post'y odeszły do lamusa, ale to chyba nie jest możliwe ;) :)

Pawel_k 19.01.2003 18:24

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
A więc wiecie, LG jest lepsze od LiteOn'a, bo ........ ;) :D:D:D

A już myślałem, że tego typu post'y odeszły do lamusa, ale to chyba nie jest możliwe ;) :)

ten spor jest jak lenin - wiecznie zywy :D :D

Krzycho83 19.01.2003 19:17

Trzeba by zmienić tytuł tego posta na: 'Chcesz kupic LG - koniecznie przeczytaj':D ;p

Do Pawla_k - ja zdałem za pierwszym :P :jupi:

Pawel_k 19.01.2003 19:38

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Trzeba by zmienić tytuł tego posta na: 'Chcesz kupic LG - koniecznie przeczytaj':D ;p

Do Pawla_k - ja zdałem za pierwszym :P :jupi:

:cisza: kazdy moze niezauwazyc rowezysty wyjezdzajac z podpozadkowanej :buu: ;p :D :D
odnosnie propozycji to proponuje kazdemu nowemu wysylac na maila linki do 10 najbardziej lopatologicznych tematow w stylu co wybrac/niechce mi dzialac/co zrobic z... 8)

Ormianin 20.01.2003 08:17

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
:cisza: kazdy moze niezauwazyc rowezysty wyjezdzajac z podpozadkowanej :buu: ;p :D :D
odnosnie propozycji to proponuje kazdemu nowemu wysylac na maila linki do 10 najbardziej lopatologicznych tematow w stylu co wybrac/niechce mi dzialac/co zrobic z... 8)

Ja z 3 razem... ale we Wroclawiu to w polowie lat 90-tych byla sztuka zdac za pierwszym...

TOMMYx 20.01.2003 17:02

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
Ja z 3 razem... ale we Wroclawiu to w polowie lat 90-tych byla sztuka zdac za pierwszym...
Ja za pierwszym, ale w '94 :) . Do egzaminu podeszło nas 21, zdało 5 osób :blee:
Nie da się ukryć, że oprócz wiedzy potrzebne było również szczęście.
:fiu:

redpiotr 20.01.2003 21:11

Cytat:

statistica napisa***322;(a)
A mnie irytuje cd rom 52 x - badziewie, wyklada sie na ...nawet slabo porysowanych plytach audio, fatalnie czyta gorsze plyty.....(akoss) , generalnie badziewiasty cd rom - warto dołozyc pare zlotych i kupic cos innego.....
Też mam cdrom LG x52, ale nie mam z nim żadnych problemów- czasem to chyba zależy od konkretnego egzemplarza.

netkafejas 03.02.2003 15:46

ja tam nie narzekam tym bardziej ze zrezygnowali z ecdc na nero
a sprzet jest jak na swoja cene bardzo dobry

Ormianin 03.02.2003 18:05

Cytat:

netkafejas napisa***322;(a)
ja tam nie narzekam tym bardziej ze zrezygnowali z ecdc na nero
a sprzet jest jak na swoja cene bardzo dobry

Znowu LG? ha ha to dobiero topic :cisza:

Patrix 03.02.2003 18:13

LG RULLEZ :cool: 8)

Krzycho83 03.02.2003 18:31

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
LG RULLEZ :cool: 8)
A już tam ^_^ ;p

dragal 07.06.2005 14:08

twardziele gora

Cytat:

Napisany przez jacoob
A ja mam taki pytanie który z głosicieli wiary w LG przed zmianą nicka to Dragal ? ;)
.

Ja nigdy nie zmienilem nicka, jestem old school :) nawat awatar moj sie nie zmienil, heh

Patrix 07.06.2005 14:17

Cytat:

Napisany przez Krzycho83
A już tam ^_^ ;p

eee tam teraz LG sux
LiteOn rox

PS
następny archeolog :/

grzeniu 07.06.2005 15:44

Cytat:

Napisany przez Patrix
eee tam teraz LG sux
LiteOn rox

PS
następny archeolog :/

Dragal to nie archeolog, tylko syn marnotrawny mam powrocil ;)
I to na 5 rocznice serwisu. Witamy, witamy :)

dragal 07.06.2005 15:55

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Dragal to nie archeolog, tylko syn marnotrawny mam powrocil ;)
I to na 5 rocznice serwisu. Witamy, witamy :)

a dziekowac , dziekowac
mam nadzieje, ze okreselnie archeolog ma wydzwiek pozytwyny.
witaj, witaj

Death Man 07.06.2005 17:21

Byłem szczęśliwym posiadaczem napędów, marki Liteon oraz Lg. Posiadałem następujące modele liteona:812s, 832s, 1633s, 1653s, 1673s, i o to moje zarzuty: głośne, gówniana jakość wykonania, model 1653s, oraz 1673s, 5 razy w serwisie, z powodu elektroniki. Natomiast Lg, posiadałem modele nagrywarek DVD, 4160B, 4163B, oraz kilka napędów CDRW, DVD, Combo, jedyną wadą ich było to że miały słabowitą korekcję błędów,oraz że stare napędy Dvd, często nie czytały płyt. Nasuwa mi się jeden wniosek, LG jest droższy od Liteona, i w podobnej cenie jak Nec. Więc, uważam że tanim gównianym mięsem, jest Liteon, a rządzi Nec, Pioneer. Plextor, Lg, Liteon:D

nowygiena 07.06.2005 17:36

Dlatego,że nie czyta oryginalnych płyt ! ! !(Sims2,NFSU2)
Dlatego,że nie czyta płyt nadpalonych(890mb,894mb)
Piszę tu o cdromie LG.

Predi 07.06.2005 17:56

jestem szczesliwym posiadaczem cd-romu, cdrw, i dvd firmy LG, wszystkie trzy urzadzenia swietnie sie sprawuja i nie wiem o co Wam chodzi :D (tak a propo tematu)

ed hunter 07.06.2005 18:37

Cytat:

Napisany przez /||\aster
Jak w teamcie. Ja mialem nagryware LG 8081B i nigdy nie narzekalem. Kopiowala wszystko, kazdy safedisc sprawdzalem na orginalach np. Th sims. Mi kopiowala ona wszystko (wprawdzie orginaly zabezpieczone safedisciem robila gdzies 4 godz, ale dzialaly dobrze) nie mialem do niej zadnych zastrzezen. Miala wade speed 8x i bez burnproffu, ale i tak zawsze robile image to wiec te rzeczy byly zbedne. Moj kumpel ma (a moze mial bo go od 2 miechow nie widzialem) LG 12x 8 MB buforu i tak samo kopiuje wszystko a CD-rom ten sam kolo ma LG 52x i chodzi jak zloto (widzialem na wlasne oczy). A dlaczego sprzedalem moje LG, otoz bo wyjezdzalem i trafila mi sie bardzo dobra cena za nia 150 zl, to bylo w czerwcu. Wedlug mnie LG to dobra firma. Mowta co chceta.

no to archeologia po całości ||

dla czego?

dla zasady

:jezyk:

ro29 07.06.2005 23:50

Witam !
Temat odświerzony, ale może warto wymienić opinie o tak znanej firmie ;)
Więc po kolei - moje doświadczenia z LG (dawniej Goldstar), to
- telewizor Goldstar (rocznik 1992 !)
- 6 - letni napęd CDROM 40x (od dwóch lat u mnie)
- 5 - miesięczna nagrywarka CDRW LG 8526B
A teraz opinie - co do telewizora - ma swoją drobną wadę, która mi jednak nie przeszkadza, pilota w rozpadzie, ale ...jeszcze ani razu nie był naprawiany. I za to - plus dla Goldstar :)
Napęd CDROM - jak na ten wiek , to trzyma się dobrze, krótki czas dostępu, jednak trochę się grzeje. I czasem zaczyna już niestety odmawiać - ale to chyba wina wieku.
I najnowszy produkt - nagrywarka. Wady - głośna praca, mocno nagrzewa płyty, długi czas dostępu. Zalety - jak na razie nie zniszczyła żadnej płytki, a po za tym ... działa - więcej będę mógł stwierdzić po dłuższym czasie eksploatacji.
I to tyle mojej opinii o sprzęcie LG, z którym mam do czynienia.
Pozdrawiam
ro29

Alinoe 08.06.2005 02:16

to się nazywa odgrzany temat ;)

icemac 08.06.2005 13:34

:spoko:

dolacze sie
NIE NARZEKAM na sprzet LG BO GO NIE MAM :>

pozdro for @ll i do "kopaczy" tematoof

nimal 08.06.2005 14:49

zaraz temat wyladuje na smietniku :)
w LG interesuje mnie tylko jedno - serwis
nie jest to prowokacja - jesli mieliscie z nimi "przyjemnosc" to dajcie znac - bo to istotne czy w razie (oby nigdy) awarii wymieniaja bezproblemowo sprzet na nowy (jak to robi np liteon) czy z upartoscia osla odsylaja ten sam z tymi samymi wadami ale nowym softem (jak np siemens)
opiscie swoje doswiadczenia

ro29 08.06.2005 15:07

Witam !
Cytat:

Napisany przez Alinoe
to się nazywa odgrzany temat ;)

Czasami tzw. "odgrzane kluski" też są dobre, albo nawet lepsze :) :) :)

Cytat:

Napisany przez nimal
zaraz temat wyladuje na smietniku

Czy to temat tak bezsensowny, że nadaje się tylko na śmietnik ?

Cytat:

Napisany przez nimal
w LG interesuje mnie tylko jedno - serwis
nie jest to prowokacja - jesli mieliscie z nimi "przyjemnosc" to dajcie znac - bo to istotne czy w razie (oby nigdy) awarii wymieniaja bezproblemowo sprzet na nowy (jak to robi np liteon) czy z upartoscia osla odsylaja ten sam z tymi samymi wadami ale nowym softem (jak np siemens)
opiscie swoje doswiadczenia

I to jest dobre pytanie - też chętnie dowiem się, jak działa ich serwis - bo to zawsze może się przydać !
Tylko jedna uwaga - jeśli się nie mylę - podstawowa różnica pomiędzy serwisem LG a LiteOn jest taka, że LG ma "własne" serwisy, a sprzęt LiteOn zwracamy do sklepu i on go dalej przekazuje do ich serwisu.
Pozdrawiam
ro29

nimal 08.06.2005 23:09

ro29 - liteon jak najbardziej ma tez wlsane serwisy (a dokladniej, jak przypuszczam, bo tak robi 99,9999% firm na swiecie) lokalne serwisy ktore dostaja prawo uzywania loga, prowadza serwis gwarancyjny wystawiajac potem rachunki firmie-matce itd
to o czym piszesz to tylko rodzaj gwarancji - czy jest zalatwiany przez sklep (jak liteon) czy wysylany bezposrednio do serwisu i potem odsylany do klienat - door to door (jak nec)
niekotre firmy prowadza oba rodzaje (np komputronik)

ciagle jednak nikt nie napisal o serwisie lg? bo ze sie nie psuja to nie wieze ;)
swoje kilka litkow juz pare razy reklamowalem - i naprawde za to kocham ta firme - zawsze bezproblemowo dostawalem nowy, taki sam albo lepszy model, z nowa gwarancja - tak trzymac ;)

wiec jak z tymi lucky golstarami :>

81gucio 08.06.2005 23:34

Kiedyś zaniosłem do serwisu nagrywarkę GCE 8240, bo podczas odczytu porysowała mi jedną płytkę CD-RW(nie wiem czy to była wina nagrywarki czy płyty). Nagrywała bez problemów. Po dwóch tygodniach dostałem nową GCE 8400.

ro29 09.06.2005 00:14

Cytat:

Napisany przez nimal
ro29 - liteon jak najbardziej ma tez wlsane serwisy (a dokladniej, jak przypuszczam, bo tak robi 99,9999% firm na swiecie) lokalne serwisy ktore dostaja prawo uzywania loga, prowadza serwis gwarancyjny wystawiajac potem rachunki firmie-matce itd
to o czym piszesz to tylko rodzaj gwarancji - czy jest zalatwiany przez sklep (jak liteon) czy wysylany bezposrednio do serwisu i potem odsylany do klienat - door to door (jak nec)
niekotre firmy prowadza oba rodzaje (np komputronik)

ciagle jednak nikt nie napisal o serwisie lg? bo ze sie nie psuja to nie wieze ;)
swoje kilka litkow juz pare razy reklamowalem - i naprawde za to kocham ta firme - zawsze bezproblemowo dostawalem nowy, taki sam albo lepszy model, z nowa gwarancja - tak trzymac ;)

wiec jak z tymi lucky golstarami :>

Witam !
OK - racja - głównie to różnica w formie dostarczenia sprzętu.
I każda z tych opcji ma plusy i minusy - sklep może być np. bliżej, ale np. w serwisie można mieć kontakt z konkretną osobą, a nie pośrednikiem w sklepie.
Ale tak naprawdę różnie to bywa ;)
Pozdrawiam
ro29

andy 09.06.2005 08:36

@nimal jak miałem jeszcze palarke LG 8480B to zaczeła mi psuć płytki CD-R, CD-RW nagrywała dobrze. Więc zmieniłem firmware ale nie pomogło więc zaniosłem ja do sklepu. A tam ku mojemu rozczarowaniu powiedział, żebym sam ją zawiózł do serwisu LG [który był na końcu mojego miasta lublina:|] Nie chciałem się kłócić bo bym sobie mógł dłużej poczekać na odbiór. Więc zawiozłem ja do serwisu. Po dwóch tygodniach dostałem ją spowrotem wymieniony został "pickup". Nagrywarke dwatygodnie później sprzedałem. A po 6 miesiącach okazało się, że znowu podła w ten sam sposób:]

A co do litka to totalnie padł mi egzemplarz 53327S [pierwsze wersje]. Zaniosłem do sklepu. Przyjeli bez żadnego problemu. Po ok dwóch tygodniach dostałem nowiutkiego 5238S. Nie mam z nim żadnego problemu do dzisiaj.

Pozdrawiam

Mily_ 09.06.2005 13:11

narzekam dlatego bo go nie mam :>

Webster_real 19.08.2005 10:20

LG to gówno!!! Jedne wielkie gówno, mam nagrywarke, używam jej bo ma niezłą korekcje błędów. Ale nagrywa w 52x w 4min!!! A mój stary Lite-on którego niestety wymieniłem na szmelc LG nagrywał 2min, a czasem w 1,30min!!! Dlatego LG to gówno!!!

ed hunter 19.08.2005 10:23

Cytat:

Napisany przez Webster_real
LG to gówno!!! Jedne wielkie gówno, mam nagrywarke, używam jej bo ma niezłą korekcje błędów. Ale nagrywa w 52x w 4min!!! A mój stary Lite-on którego niestety wymieniłem na szmelc LG nagrywał 2min, a czasem w 1,30min!!! Dlatego LG to gówno!!!

zaraz klan LG zje cie z ubraniem :spoko:

VIZZARD 19.08.2005 10:46

Narzekanie na sprzęt LG jest po prostu trendy :D

Przeciez zawsze ktoś musi byc chłopcem do bicia :podbite:

A temat popieram jako najodpowiedniejszego kandydata do śmietnika :taktak:

:mruga:

mgit 19.08.2005 10:53

a ja tam na LG nie narzekam mam monitor CRT LG Studioworks 55i ma już prawie 8 lat (rocznik 98) i jest nie do zdarcia (odpukać)

andreg 19.08.2005 10:55

Dlaczego narzekacie na sprzet LG??

Cytat:

Napisany przez Webster_real

Co to za dziecko napisało?

krEcik^ 19.08.2005 21:20

Powiem tak. Sam mam naped LG i najchetniej wyrzucilbym go na zlom :P poprostu juz kilka razy sie na nim przejechalem... nie chodzi mi tu o nagrywanie plyt ale bardziej o czytanie ich zawartosci, np mialem jakas tam plytke z gra i moj naped tego nie czytal komp sie przywieszal i za przeproszeniem "dupa", za to na kompie i w napedzie mojego (nie jednego) kumpla ta sama plyta byla czytana idealnie :blee: wiec to chyba wina napedu. Najchetniej bym zmienil ale nie mam hajsu :(
pozdro ;)

kraluk 19.08.2005 21:59

A jestem szczęśliwym posiadaczem monitora LG Flatron ez T710PH.

Mam go już parę miesięcy i jestem bardzo zadowolony z niego i wszystkim go polecam:)

_bakupl_ 19.08.2005 22:00

Mi tam padła GSA-4163B....ale nie twierdze że to złom, bo jak nagrywala to robiła to b.dobrze!

VIZZARD 19.08.2005 22:17

A mój okurzacz niespełna roczny LG Vacuum Cleaner co chwila się przegrzewa

I wyłącza się samoczynnie ( dobrze, że choć takie ma zabezpieczenie :> )

I tak jest nawet po wyjęciu filtra p-kurzowego :podbite:

((

TORQUE 19.08.2005 22:42

ja niestety jestem posiadaczem LG GCE 8524B, o którym firma LG chyba najwidoczniej zapomniała bo nie ma do niego biosu itp. Nagrywarka nagrywała mi tylko CD Sony i Verbatim, nawet TDK nie chciała ruszyć :( Kupiłem sobie teraz NEC'a ND-3540B i jestem z niej zadowolny, bo do LG straciłem cierpliwość. Mam jeszcze DVD LG, ale taki sam szajs, bo niebardzo chce czytać płytki ((

Więc ogólnie LG nie polecam.

Predi 19.08.2005 23:57

czy moderacja mogla by zamknac ten temat?
tak tylko pytam bo nie wiem ktory to juz raz zostal odkopany ;)

a co do tematu to mam cd, cd-rw i dvd firmy LG juz paroletnie i zadnych problemow.... i kolejnym napedem jaki kupie do bedzie LG... gdzies to juz pisalem, ale skoro odkopujecie... ;)

rosol 20.08.2005 00:03

Ja na szczescie nie mialem napedu LG... i nigdy nie bedze mial.... jedyny produkt jaki kupilem tej firmy to monitor F700P i byl to jednak zly zakup, a raczej tragiczny. Juz wiecej nie kupie nic z tej firmy.

seksoteka 20.08.2005 00:16

Cytat:

Napisany przez rosol
Ja na szczescie nie mialem napedu LG... i nigdy nie bedze mial.... jedyny produkt jaki kupilem tej firmy to monitor F700P i byl to jednak zly zakup, a raczej tragiczny. Juz wiecej nie kupie nic z tej firmy.

nikt Ci nie każe kupować LG. Ja mam wszystkie napędy optyczne w kompach LG, telewizory 29" 100 Hz LG, sprzęt audio wideo, dvd playery, ostatnio kupiłem lodówkę i pralkę LG, tyle że nie badziewia za 1000 zł, a za prawie 2000 zł za sztukę. I nie narzekam. Jak ktoś nie wie co to GWARANCJA to mu nawet najlepszy producent nie pomoże. Poza tym każdy sprzęt trzeba umieć obsługiwać. Mi jakoś nic się nie psuje, a kupuję z różnych źródeł. Btw, teraz taka moda narzekać na LG. Nie tak dawno wszyscy psioczyli na Samsunga... Polakom gratulujemy narzekania

VIZZARD 20.08.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez seksoteka
nikt Ci nie każe kupować LG

Właśnie, że ja mu kazałem :tak!:

Tylko się nie posłuchał :nie:

W sumie to dobrze

Bo teraz jest zadowolony :jupi:

:czar:

rosol 20.08.2005 00:34

Cytat:

Napisany przez seksoteka
nikt Ci nie każe kupować LG. Ja mam wszystkie napędy optyczne w kompach LG, telewizory 29" 100 Hz LG, sprzęt audio wideo, dvd playery, ostatnio kupiłem lodówkę i pralkę LG, tyle że nie badziewia za 1000 zł, a za prawie 2000 zł za sztukę. I nie narzekam. Jak ktoś nie wie co to GWARANCJA to mu nawet najlepszy producent nie pomoże. Poza tym każdy sprzęt trzeba umieć obsługiwać. Mi jakoś nic się nie psuje, a kupuję z różnych źródeł. Btw, teraz taka moda narzekać na LG. Nie tak dawno wszyscy psioczyli na Samsunga... Polakom gratulujemy narzekania

Nie kaze i nie kazal nikt mi kupowac. Sam chcialem sie przekonac jak to "dobre" sa sprzety tej firmy. No i sie dowiedzialem ze to tania tandeta, chociaz ten monitor nie kosztowal zbyt malo. Ja na Twoim miejscu doplacilbym 500zl do jakiegos porzadnego sprzetu np. firmy Whirlpoor. To wcale nie jest moda tylko taka jest prawda. Po prostu LG ma tansze materialy, a te znowu sa mniej trwalsze podczas uzytkowania oraz o nizszej jakosci. Gwarancja swoja droga, ale ilez mozna wymieniac i naprawiac swoj sprzet skoro dalo sie za niego ciezko zarobione pieniadze? Podobnie wyprobowalem naped firmy Lite-On i rowniez nic z tej firmy nie kupie. Jak to mozliwe ze po 3 miesiacach wcale nie intensywnego uzytkowania naped nadawal sie tylko do serwisu, bo nie widzial plytki w napedzie? ******e taka jakosc wykonania. Teraz juz wiem ze lepiej doplacic pare zlotych i miec sprzet porzadny, z ktorego bede zadowolony i nie bede na niego przeklinac i ze bedzie mi sluzyl jakis okres czasu bezawaryjnie. Teraz mam DVD pionka i ten jakos chodzi bez zarzutu.

pawelblu 20.08.2005 00:40

Powiem krotko - macie szczescie ze nie mam tu moda ... ||

rosol 20.08.2005 00:43

eee mu tu po cichaczu konwersujemy ... moze nikt nas nie zauwazy ... :)

VIZZARD 20.08.2005 00:56

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Powiem krotko - macie szczescie ze nie mam tu moda ... ||

A kto konkretnie? :idea:

||

seksoteka 20.08.2005 09:31

Cytat:

Napisany przez rosol
Whirlpoor. .

Whirpool chyba. Jaja sobie robisz??? Przecież to pedalski Polar z Wrocławia ze zmienioną nazwą. W życiu tego szajsu nie kupię. Proponuję mniej słuchać sprzedawców, a więcej mieć do czynienia z samym sprzętem...

rycho 20.08.2005 09:38

Cytat:

Napisany przez seksoteka
Whirpool chyba. Jaja sobie robisz??? Przecież to pedalski Polar z Wrocławia ze zmienioną nazwą. W życiu tego szajsu nie kupię. Proponuję mniej słuchać sprzedawców, a więcej mieć do czynienia z samym sprzętem...

Jeśli już poprawiasz to poprawnie.
whirlpool
A co do reszty to racja.:)

seksoteka 20.08.2005 12:01

Cytat:

Napisany przez rycho
Jeśli już poprawiasz to poprawnie.
whirlpool
A co do reszty to racja.:)

sorka, ale tak mnie rozwalił ten post, że aż zapomniałem jak się to pisze ;)

REi 20.08.2005 12:30

A ja mam tylko 1 rzecz z LG i jestem z niej zadowolony.... naklejke na drzwiach.

Oczywiscie to byl dowcip, od LG mam monitor 17" LCD i musze powiedziec ze pozytywnie mnie zaskoczyl a i cena niska (900pln) Jak na razie nie mam z nim rzadnych problemow.

Loczek 20.08.2005 14:10

Najlepiej ponarzekać na "ogół". Zamiast skoncentrować się na konkretnym modelu, najlepiej napisać że cała firma to "shit".

To samo tyczy się liteona czy lg.

A spowodowane jest to tym, że tego sprzętu jest najwięcej.

A najczestszymi problemami są problemy a Aspi, DMA, źle podpiętymi kablami, brakiem sterowników.

rosol 20.08.2005 16:52

Mowcie co chcecie ale ja wiecej nie tkne LG :) Wszystko inne byle nie LG... a Polar rowniez trzeba dofinansowywac:) Ja ze sprzetu AGD mam wiekszosc firmy Bosch... i nie narzekam:D Ja juz dam sobie spokoj z przekonywaniem Was ze tani produkt to czesto badziew i tandeta. Pozdrawiam Was i zycze aby te LG dzialaly u Was jak najlepiej, bo chyba macie wielkie szczciescie skoro jeszcze Wam ten sprzet dziala :P

rycho 20.08.2005 16:57

Cytat:

Napisany przez rosol
Mowcie co chcecie ale ja wiecej nie tkne LG :) Wszystko inne byle nie LG... a Polar rowniez trzeba dofinansowywac:) Ja ze sprzetu AGD mam wiekszosc firmy Bosch... i nie narzekam:D Ja juz dam sobie spokoj z przekonywaniem Was ze tani produkt to czesto badziew i tandeta. Pozdrawiam Was i zycze aby te LG dzialaly u Was jak najlepiej, bo chyba macie wielkie szczciescie skoro jeszcze Wam ten sprzet dziala :P

Tani produkt to zawsze badziew i tandeta.:)
Drogi produkt to czasem to samo co wyżej.:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:23.