Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.12.2008, 14:07   #481
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Racja. Ja posiadam BC-700 od kilku miesięcy i pięknie śmiga. Teraz do rodziny doszła jeszcze BC-900

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.12.2008, 14:19   #482
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Matefusz Podgląd Wiadomości
Racja. Ja posiadam BC-700 od kilku miesięcy i pięknie śmiga. Teraz do rodziny doszła jeszcze BC-900
kilka miesięcy, mówisz. No ja też ją mam kilka, ale czy jest niezawodna to trzeba poczekać dłużej, może rok Wtedy się przekonamy
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2008, 14:38   #483
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Moja BC-700 działa już ponad rok.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2008, 14:47   #484
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Moja prawie 2
http://forum.cdrinfo.pl/f5/dobra-i-s...tml#post735921
Jak widac mnie czas nie oszczedza, a ladowarka wyglada jak w dniu zakupu

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2008, 15:15   #485
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
bo ty Promuś swoją już dawno przepiłeś
Stary 04.12.2008, 15:16   #486
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
kilka miesięcy, mówisz. No ja też ją mam kilka, ale czy jest niezawodna to trzeba poczekać dłużej, może rok Wtedy się przekonamy
Jak na razie jestem z niej bardzo zadowolony. No i inni piszą, że wytrzymuje im długo Warto było wydać tyle kasy.
Stary 04.12.2008, 15:18   #487
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dużo szkodników z naszego forum ma BC-700
nikomu nie padła jeszcze
Stary 04.12.2008, 16:36   #488
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Na żadną chińszczyznę nie ma gwarancji, tzn jest ale od sprzedawcy bo tak wymaga nasze prawo.
Odpowiednia cena załatwia wszystko.
Stary 04.12.2008, 16:44   #489
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Moja BC700 też ma sie dobrze, właściwie jak ją z kurzu odczyścić to wygląda jak nówka
Dla przedłuzenia życia powinno się wyciągać zasilacz z kontaktu jak nie jest używana.
Ale pewnie nikomu sie nie chce...
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2008, 16:46   #490
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
a na co ci gwarancja,
(...)
??

Gwarancja jest po to, żeby przez określony okres czasu być spokojnym i jeśli nastąpi awaria lub problemy to mieć mozliwość bezpłatnego ich usunięcia (pomijam koszty np. odesłania czy zawozu do serwisu) - przecież to chyba każdy wie !! A po drugie - to też swoiste potwierdzenie przez producenta, że odpowiada za to co wyprodukował (wiem, że w dzisiejszych czasach w większości to iluzja - ale tak powinno być !!).

Ja rozumiem - jeśli kupujemy coś za 20-30 ... a może i 40 zł - to sam czasem zamiast męczyć się z gwarancją kupuję nowe ... ale tutaj mówimy to urządzeniu za 100-130 zł - więc - jak dla mnie - to już nie są małe pieniądze (i nie jest w tym momencie ważne czy kogoś stać na kolejny zakup czy nie) - chodzi o zasady !

A że nie słyszałeś o popsutej BC-700 ... ja może o popsutej to chyba też nie - ale o problemach owszem ... nie ma możliwości żeby sprzęt w dzisiejszych czasach był w 100 % niezawodny ... nie mówiąc już o egzemplarzach BC-900 które wybuchały - żeby nie ten fakt, to w ostatnich tygodniach bym już kupił tą BC-900 - ale nie chcę stracić wzroku lub być poranionym ... ponoć była to wina oprogramowania i w wersji BC 33 to usunięto - ale pewności nie ma

ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2008, 16:49   #491
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

marudzisz strasznie
powtarzam, nikomu nie padła jeszcze bc-700,
nikt nie miał z nią problemu,
tylko tyle i aż tyle.
po prostu, czasem zdarzają się kultowe produkty,
jak Benq 1640, jak bc-700.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Dla przedłuzenia życia powinno się wyciągać zasilacz z kontaktu jak nie jest używana.
Ale pewnie nikomu sie nie chce...
żebyś wiedział, nikomu się nie chce

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 04.12.2008 o godz. 16:53
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2008, 17:32   #492
ro29
Guru

Witam !

Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
Racja, racja - mój pierwszy egzemplarz MW 8168 GS też przez ponad pół roku działał bardzo dobrze - jakby poszukać w archiwum tegoż tematu to sam ją w połowie 2005 roku chwaliłem i polecałem

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
dużo szkodników z naszego forum ma BC-700
nikomu nie padła jeszcze
OK - jest to jakiś przegląd świadczący, że to dobry produkt - ale nie można uogólniać - ile procent ze sprzedanych tych ładowarek jest w rękach użytkowników Forum - może z 0,001 ?

Cytat:
Napisany przez grzeniu
Na żadną chińszczyznę nie ma gwarancji, tzn jest ale od sprzedawcy bo tak wymaga nasze prawo.
Odpowiednia cena załatwia wszystko.
Upss - ale chyba nie tak do końca - owszem na typową chińszczyznę "no name" to owszem - tak jest, że sprzedawcy/dystrybutorzy dają gwarancję.
Ale na produkty "normalnych" firm z Europy czy USA itp. - które produkują w Chinach - to przecież nadal one lub ich lokalni przedstawiciele udzielają gwarancji.

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
nikt nie miał z nią problemu,
Polecam Google

Cytat:
Napisany przez sobrus
(...) Dla przedłuzenia życia powinno się wyciągać zasilacz z kontaktu jak nie jest używana.Ale pewnie nikomu sie nie chce...
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
(...) żebyś wiedział, nikomu się nie chce
To miały być żarty ?

To Wy nie odłączacie urządzenia, które nie ma wyłącznika od zasilania po zakończeniu pracy
Ja sobie nie wyobrażam tego ...

Pozdrawiam
"Nikt"

Stary 04.12.2008, 18:00   #493
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

od półtora roku nie wyłączam
i żyję
Stary 04.12.2008, 18:44   #494
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja czasem wyłączam, ale użytkowników w domu jest dużo (służy chociażby do ładowania padów do xboxa) i nie wszyscy wyłączają, pomijając że tak jak patrze to ciągle coś w niej siedzi (nie wiem kto i kiedy to wsadził).
A ja nie mam zamiaru chodzić co 5 minut i sprawdzać czy już naładowane i czy jest odłączona - więc tak sobie jakoś siedzi...
co do gwarancji to oczywiście rok przynajmniej powinien być, ale z 2 latami to bym nie przesadzał. Spójrz - większość laptopów, nawet tych renomowanych firm ma 12 miesiecy. To dopiero jest ból.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.12.2008 o godz. 18:48
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2008, 18:53   #495
ro29
Guru

Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
od półtora roku nie wyłączam
i żyję
Znam takich co telewizory wyłączają tylko jak wyjeżdzają na wakacje ... albo nawet i nie ... i też żyją

Ale ponieważ w przypadku tej ładowarki podłączamy zasilacz, który jest osobny ... to ja bym się po prostu bał że się przegrzeje i nastąpi awaria, pożar itp.

Ale tak się składa, że troszkę na elektronice się znam - i jest to nie tylko moja opinia - bo swego czasu dyskutowałem z kolegami na ten temat - i dla własnego bezpieczeństwa należy jak najmniej urządzeń nieużywanych pozostawiać na czuwaniu czy włączeniu np. zasilacza.

Pomijam już kwestie oszczędności czy właśnie przedłużenia żywotności ...

A sprawa jest o tyle istotna, że w dzisiejszych czasach wiadomo jak produkty w większości są projektowane i produkowane - "byle taniej i byle było"

To tyle ode mnie ...

Pozdrawiam
ro29
(czyli "NIKT" )

EDIT:
@sobrus
Akurat u mnie tylko ja używam ładowarki - i na dzień dzisiejszy tylko do ładowania akumulatorków do cyfrówki.
Ale wiem, że w przypadku kilku użytkowników mogą być problemy z odpowiednim podejściem do sprawy ...
A co do gwarancji - moje pytanie związane było z tym, że myślałem, że w przypadku jednak jakiejś "konkretnej" firmy jest to z góry przypisane ...

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 04.12.2008 o godz. 19:05
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: