![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ile czasu się będzie ładował nie ma znaczenia, to i tak razem siedzi zamknięte w skrzynce.
Chodzi tylko o to, żeby ładowarka pilnowała napięcia akumulatora i doładowywała w razie spadku. Chyba w końcu zainwestuję w jakiegoś najtańszego UPS-a, one chyba mają układ automatycznie doładowujący akumulator? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
W niemieckim ALDI'm będą dostępne takie akumulatorki:
http://www.aldi-essen.de/OFFER_D_MO/OFFER_52/BIG04.HTM Być może u nas też niedługo będą w ofercie ![]() I tu pytanie, chyba do @jou Może w irlandzkim sklepie też były kiedyś takie i je kupiłeś ![]() Ciekaw jestem, ile są warte. Bo w LIDL'u były ale firmy "Tronic" i o ile pamiętam, je polecałeś. Ostatnio zmieniany przez romanesco : 17.12.2008 o godz. 10:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Były, ale nie kupiłem, bo mam Tronic z lidla - wystarczająco dużo, by przez najbliższe miesiące się nie interesować.
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
Jak myslicie warto dac za to GP tyle
Bo nic sensownego (firmowego) po za nia i pewnie gdzies ewentualnie sanyo strasznie drogie bym znalazl ![]() Czy lepiej te noname http://www.allegro.pl/item503578597_...jajakosci.html Powoli oryginalny akumulatorek zaczyna tracic pojemnosc i pora w koncu cos dokupic
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Kupiłem BC-900 wraz z kompletem akumulatorków Technoline 2700 ![]() Oczywiście jak zwykle mam problemy ![]() Po pierwsze - szukam polskiej PEŁNEJ instrukcji do BC-900 - dostałem tylko w komplecie tą skróconą. Jak na razie korzystając z Google niewiele znalazłem - tzn. znalazłem w jednym miejscu ale nie mogę pobrać ... I druga sprawa - pytanie - z tego co wyczytałem (pisząc skrótowo) - wkładam 4 akumulatorki i naciskając MODE mogę zmienić czy chcę ładować, czy testować itd. ? Czy też przedtem muszę wybrać dla jakiego kanału chcę zmienić tryb pracy ? Bo jak po włożeniu 4 aku naciskam MODE to nic się nie zmienia ... ![]() Aha - żeby było jasne w instrukcji skróconej jest napisane tak jak ja robię ... i nic ... Z góry dzięki za pomoc !! Pozdrawiam ro29 P.S. Jak na razie włożyłem te nowe 4 aku co były razem z ładowarką nastawiłem prąd ładowania 500 mA i ładuje - potrzebuję akumulatorków na jutro ... a zamówiłem za późno a na dodatek były problemy z przesyłką ![]() Ostatnio zmieniany przez ro29 : 23.12.2008 o godz. 20:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Najpierw jednokrotnie naciskasz pierwszy kanał, to uruchamia procedurę dla wszystkich kanałów, następnie wybierasz poprzez przycisk "mode" odpowiedni tryb pracy ładowarki. Teraz wszystkie kanały mają wybrany ten sam tryb pracy.
Tak jest przynajmniej w BC-700. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Chociaż prawdę mówiąc to czasem mam z tym problemy, aby przyciski zatrybiły
![]() Można się nieco naciąć, ale w końcu zawsze sie udaje... Widać od razu że nie czytałem instrukcji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
Witam !
Dzięki za odpowiedzi. Ja doczytałem się w anglojęzycznej instrukcji, że trzeba przytrzymać przycisk MODE przez 1 sekunde ... teraz nie mam jak sprawdzić, ale jak aku się naładują to oczywiście zobaczę ... Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
![]() |
I znów problemy ... :(
Witam ponownie !
Niestety coś chyba jest nie tak z tą ładowarką - albo tymi akumulatorkami Technoline. Otóż - wczoraj pierwsze ich ładowanie zakończyło się tak: - najpierw 4 kanał 1337 mAh i 1,39 V - pierwszy kanał 2,29 mAh i 1,4 V - drugi kanał 2,72 mAh i 1,43 V - i UWAGA - trzeci kanał - zakończyłem ręcznie ładowanie jak pojemność podawana wynosiła 2,91 !! mAh (aku 2700) - napięcie było 1,47 V - bałem się że się aku uszkodzi jak dalej będzie się ładowało Czy to normalne - pomijam tą niską pojemność jednego z aku - bo to pierwsze ładowanie - ale fakt, że ładowanie w trzecim kanale nie chciało się zakończyć ?? A może to ma związek z tym - że jak włączam tą BC-900 to zauważam dziwną sytuację - na 1,2 i 4 kanale na krótki moment pojawią się jakieś wartości - np. 89, 88 i 35 - a na tym trzecim ... NIC !! Dopiero po chwili jak zaświecą się wszystkie segmenty dla testu to na wyświetlaczu 3 kanału jest jak w innych ? Koledzy pomóżcie bo mnie coś bierze - czy trafiłem na uszkodzony egzemplarz ?? Oczywiście pytania są dwa - czy u Was w BC-900 też przy włączeniu nie wyświetla się nic na 3 kanale i czy spotkaliście się z sytuacją, że ładowarka ładowała znacznie ponad pojemność aku i nie chciała skończyć ?? Pozdrawiam ![]() ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Ja mam co prawda BC 700 ale od BC 900 zbytnio się nie różni, poza tym że BC 900 ma jeszcze wyższe prądy ładowania.
Takich cyrków jak u Ciebie nie mam. I nigdy nie pokazała wyższej pojemności akku, aniżeli deklarowana przez producenta. W jakiej firmie ją kupiłeś ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez romanesco : 24.12.2008 o godz. 10:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
2. Charge 500 mA Cytat:
ro29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Moja BC700 laduje akku Varty 2500 spokojnie do 2900. Pojemnosc jest podawana szacunkowo na akku (jako typowa). Te losowe wartosci ktore sie pojawiaja wynikaja po prostu z wlaczenia sprzetu. Zanim procesor przejdzie reset to ma w rejestrach losowe wartosci i to sie wyswietla.
![]() |
#14 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Hmm nie wiem czy dobrze rozumiem, ale BC700 zawsze ładuje więcej niż jest podana pojemność producenta
![]() Po prostu efektywność ogniw jest taka, że do ładowania potrzebują ok 30% więcej energii, niż magazynują. A więc np w akku 2500 trzeba wepchać ze 3000mAh. Pojemność podana podczas ładowania nie jest więc pojemnością akku, a ilością prądu który pochłonął. Pomiar pojemności można wykonać tylko funkcją TEST lub REFRESH. I taki pomiar jest dokonywany podczas rozładowywania, a nie ładowania ![]() Mi podczas ładowania zawsze pokazuje sporo wyższe wartości niż faktyczna pojemność akku. Ale moim zdaniem to norma. Cytat:
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 25.12.2008 o godz. 00:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Po krótkiej przerwie, pojawiła się w sprzedaży na Allegro, kultowa ładowarka BC 700. Kto jest zainteresowany, niech kupuje, póki jest okazja.
Ostatnio zmieniany przez romanesco : 19.01.2009 o godz. 12:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|