Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Doradzcie jaka cyfrowka z tymi wymaganiami... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/doradzcie-jaka-cyfrowka-tymi-wymaganiami-35088/)

frog 25.05.2004 17:50

Cytat:

Napisany przez mr_spock
zapytaj na jakim forum fotograficznym, albo poszukaj na google opini...
ja powtarzam juz ktorys raz... nie bierz HP. Osobiscie bym wolal MediaTecha albo inny no name.
Sam robie sporo fotek, publikuje je w galeriach, ogladam inne -> z HP tez i znam opinie uzytkownikow

a sam tez mialem HP, ale producent oddal mi kase

Spock wiesz jednemu moze pasowac drugiemu nie. Tak jak np jest z plytami glownymi ECS. Wszyscy mowia ze to kicha a ja mialem dwie juz takie i super wszystko chodzilo. Fakt ze teraz mam MSI ;> No moze jak kupieteraz aparacik to za jakis czas przyjda smaki i kupie cos bardziej prof :>

frog 25.05.2004 18:04

spock tys jest fotoreporter fachowiec ;) albo ktos inny. patrzcie model Trust 820 ma takie parametry "Digital camera with high 2.0 Megapixel sensor resolution and 4.0 Megapixel camera resolution". Kumpel go kupil za ok 400zl i wmawia mi ze ma RZECZYWISTA wielkosc 4MBpixel a ja mu mowie ze to ma interpolowana a 2MB ma rzeczywita. Kto ma racje ?
Link : http://www.trust.com/home/default.ht...6d%3D0%26a%3D0

AleX69 25.05.2004 18:51

Cytat:

Napisany przez Edwardo
Alex69: a masz jakies fajne wzory na koszulki? podrzucilbys pare :)
jak to robisz? drukujesz na specjalnym papierze a potem zelazko w ruch? tak?

yeap ... papier za 30,- z carrefour'a EMTEC'a do koszulek 10 kartek ...
drukujesz ... zelazko .... that's all folks

nie ma tylko bialego koloru (epson podobno ma) wiec biale napisy na czarnej koszulce odpadaja ...
ostatnio drukuje fotki i 'wektory' z >cartoon network< (chojraki i johny brawo ma wziecie :zeby: )
jak bedzie wiecej chetnych to moge cos powrzucac

mr_spock 25.05.2004 19:05

Cytat:

Napisany przez frog
spock tys jest fotoreporter fachowiec ;) albo ktos inny.

do fachowca mi brakuje sporo... fotoroporter tez nie, ale zdjec reportarzowych probuje ;)
z cala pewnoscia jest to moje hobby, ktore zaczelo sie od marnej cyfrowki :) teraz powrot do klasyki... robie analogowym ;)

mr_spock 25.05.2004 19:06

Cytat:

Napisany przez AleX69
yeap ... papier za 30,- z carrefour'a EMTEC'a do koszulek 10 kartek ...
drukujesz ... zelazko .... that's all folks

nie ma tylko bialego koloru (epson podobno ma) wiec biale napisy na czarnej koszulce odpadaja ...
ostatnio drukuje fotki i 'wektory' z >cartoon network< (chojraki i johny brawo ma wziecie :zeby: )
jak bedzie wiecej chetnych to moge cos powrzucac

A ile pran i prasowan przetrzymuje taki obrazek?

Sam bym sobie chetnie cos zrobil :)

frog 25.05.2004 19:34

Chlopaki ale nie odpowiedzieliscie mi na ta "kwesite TRUSTA" please. Aha i czy moze nie wiecie czy ten Olympus 310 moze nagrywac filmiki bez ograniczen tak jak ten HP ? Nie mowmy o jakosi ani o tym ze to ma byc aparat anie kamera ;)

Piterniel 25.05.2004 19:53

Trust to jest o dupe rozbić. On robi chyba dobre te aparato/kamery :P :peace: :D :D

Ale HP i Canon dla mnie :piwo: :)

eloise 25.05.2004 20:45

A60 u faszystów kosztuje 149 Euro

jak macie możlwość aparaty tam kupujcie, różnice cenowe są porażające

raptor123 25.05.2004 22:12

Cytat:

Napisany przez miles
Frog napewno zakupie MINOLTE Z-1

Zrobiłem tym aparatem ok. 300 zdjęc i nie jest taki fajny i zdjęcia nie wychodzą dobre, znajomy zakupił Kodaka DX6490 i w nim ładniutkie zdjęcia wychodzą i parametry ma o wiele lepsze .Na allegro podobne ceny, jeżeli masz możliwośc sprowadzenia z zagranicy to wyjdzie ci o wile taniej niż w polsce, bardzo polecam tego Kodaka

mr_spock 26.05.2004 18:08

Aha... przypomnialo mi sie :)

Apropos HP, to poza tysiacami goracych punktow na matrycy, wszystkie 3 czy 4 (juz stracilem rachube ile ich mialem :)) mialy przynajmniej jedna martwa pixele na LCD
:D

Mily_ 26.05.2004 18:16

powiem ci że miałem jakiś czas aparat hp 635 i nie narzekałem. ładne kolory, rozdzielczosć itp. Ale w końcu nadszedł dzien w którym aparat pożyczyłem kumplowi i stało sie - ROZWALIŁ MI GO. Kase co prawda dostałem ale to nie to samo co dostać aparat na gwiastke a kupic samemu. Wiec polecam ten aparat

shuma02 26.05.2004 19:14

i tak dobrze ze dostales kase, bywa tak ze nie ma ani aparatu ani kumpla...

mr_spock 26.05.2004 20:21

Cytat:

Napisany przez shuma02
i tak dobrze ze dostales kase, bywa tak ze nie ma ani aparatu ani kumpla...

Fakt... znam takiego, co dla 30zl olal dobrego kumpla z ktorym 4 lata siedizla w lawce...
ale to skrajny przypadek... typ robi wybitnie "zydowskie" interesy ;)

AleX69 26.05.2004 22:58

mr_spock@ ... chojrak trzyma sie niezle ... juz 10 pran i czarny z konturu ma 230 czrnego ...

Koolo 01.06.2004 19:43

A co sądzicie o : MInolta DiMAGE E323

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:57.