![]() |
Dziwna rzecz się stała. Emul działał sobie przez 3 dni ale musiałem restratnąć kompa. Po ponowny uruchomieniu programu, emule nie widzi dwóch najważniejszych xródełek czyli tych co mają całe pliki. Poprzednio w ciągu 10 h pobrałem 1,2 gb a teraz zaledwie 50 mb :(
Co się mogło stać? Przecież w ciagu 2 minut nie zninęli? Druga sprawa, ile najlepiej połączeń na plik nastawić (mam 400). Trzecia sprawa, chcę zmienić klienta, jakie pliki muszę zgrać aby mieć zachowane ustawienia? Folder config wystarczy? Wiem że wszystkie informacje są na forach tematycznych, ale tutaj najszybciej dostaję odpowiedzi :) Czwarta sprawa, czy nowy Azureus 2.2.0.2 obsługuje sieć Edonkey? Znałazłem takie info na stronie azora, ale czy ktoś to próbował? |
jasne... tylko musisz mieć w opcjach ustawniony ten port (ale to chyba oczywiste) i admin musi całkowicie wyłączyć firewalla na tym porcie. Być moze ze odblokował tylko pakiety wychodzące i dlatego tak się dzieje.
|
mi chodzi czy jak mam port 5083 przekierowany to mam szanse uzyskac highID ?
|
Latwo mowic "warto meczyc admina o przekierowanie portow"... Ja mam taki osiedlowy internet ze mam stale 40 kb/s ni mniej ni wiecej ale tylko przez .... HTTP, FTP na 21 i MAIL! Paranoja! Wszystkie P2P przyblokowane, zewnetrzne IP obiecuja od zeszlego roku i nic z tego nie ma. Ech, nienawidze monopolisty na terenie naszego maista, a sensownej alternatywy nie ma (nie wezme Neo, bo ma limity...).
|
ja jestem w osiedlowym lanie i mam win98
|
Cytat:
|
masz pewnie zewnetrzne IP
|
u mmnie na neo 128 ''szarpie'' ;) max 17kb i to jest max tego lacza mam high Id ,Kozysta z ed2,kad'a i proxy :)
|
Mam pytanko - w koncu doprosiłem się o przekierowanie portu - tylko jednego Admin przekierował mi jeden port tylko inny ale dalej mam LowID
|
Nie bardzo jestem zorientowana więc podam kilka rzeczy -może trafię na to co potrzebne. Stałe łącze przez modem zew. ISDN-IP V4.23a. W eMule URL numer mam stały, a eD2KNetwork IP Port -Nieznany.
|
Cytat:
Niektórzy usługodacy internetu sprzedają zewnętrzne ip. |
jakie łącze? podaj początek IP i nie lowIP tylko lowID
|
Proszę, podpowiedzcie mi co zrobić, aby zmienić lowIP na highIP. Szybkość łącza 128, a rekord eMule to 10,5. Oczywiście ustawione jest na wyższe pobieranie niż 10,5.
|
no fajnie ale nic nie napisales... z kad masz net ?? jakas siec ? neo za routerem ? czy co... szczegoly szczegoly... jaki system ? opisz wszystko co i jak...
|
Kto mi powie jak zrobic przekierowywanie portow??? :( Bo nie umiem ;( i mnie to wkurza bo w eMule mam czarna opaske i lowID no i czytalem troche o tym na necie i albo nie mam zewnetrznego IP albo nie mam przekierowywania portow.Jak sprawdzic czy mam zew IP nio i co zrobic z tym przekierowywanie portow ;( PROSZE POMOŻCIE MI!!! ;(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27. |