Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dręczenie innych osób przy użyciu telefonu komórkowego - konsekwencje. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dreczenie-innych-osob-przy-uzyciu-telefonu-komorkowego-konsekwencje-74499/)

nimal 06.01.2009 18:25

zerwac znajomosc, zmienic numer i dac se spokoj

Skubi 07.01.2009 17:57

Cytat:

Napisany przez mari22 (Post 993161)
Witam a ja ma taki problem... Pewien chlopak ktorego poznalam jakies 1,5 roku temu bawi sie wypisujac do mnie smsy o roznej obrazliwej tez tresci. trwa to juz ok roku... na poczatku go niepodejrzewalam... jednak teraz kojarzac fakty wiem ze to on... ta osoba wiedziala o kazdym moim kroku gdzie jestem co robie... aby mnie bardziej zmylic wymysli ze ta osoba pisze rowniez do niego, ostrazegajac go przede mna... numery sa falszywe, z karty kupowane tylko dla potrzeb pisania do mnie.... ostatni ktory sie odezwal to juz 6 z kolei.... Dodatkowo puszcza mi syg z zastrzezonego... domyslam sie ze to jego prawdzywy nr ten ktory posiadam ja.... Co robic.... ma ktos jakas propozycje.... prosze o rade....

Nawet jak zmienia nr tel, czyli kupuje kolejny karty SIM to z pewnością używa tego samego telefonu. Sieć komórkowa podczas wykonywania połączenia rejestruje IMEI i nr telefonu. Wystarczy iść na policję. Albo najpierw powiedzieć byłemu ze idzie się na policje i kiedy się idzie. Sądzę ze powinien się przyznać, a jak sie nie przyzna to naprawdę iść na policje nic nie tracisz.

hiszpanoo 23.05.2009 01:23

Dla fachowca

Mam pytanie dla starych fachowców w dziedzinie h***8230;***8230;.
Ktoś wysyła z bramki internetowej smsy na komórkę z groźbami.
Czy jest taka możliwość, aby go namierzyć?
Jeśli ktoś zna konkretna odpowiedz i wie, o co mi chodzi proszę odp. hiszpanoo@wp.pl

ed hunter 23.05.2009 08:34

Jeśli to poważna sprawa, to zgłoś się na policję. Jeśli ktoś się nie postarał, to namierzenie go jest bajecznie łatwe.

grzeniu 23.05.2009 13:32

a bez policji nikt ci nie udostępni tych informacji, bo te są niejawne

pali 27.05.2009 00:20

Sytuacja pierwsza:
Dawno temu moja była dziewczyna złożyła na mnie na Policji doniesienie, że dzwonię do niej a ona sobie tego nie życzy (i plus litania innych nieszczęść typu, że ja chcę ja zadusić i że ogólnie jestem zły człowiek i że ona się mnie boi). Przyznałem się tylko do telefonowania (bo to była prawda) i nie przyjąłem mandatu karnego. Stanąłem przed Sądem Grodzkim z zarzutem 107 kw ("Kto złośliwie niepokoi.."). Udowodniłem na podstawie połączeń jej do mnie, zapisu z monitoringu pod moim domem, treści maili+sms oraz zeznań świadków, że dzwoniłem do niej na jej wyraźne życzenie, nie będąc świadomym że sobie tego nie życzy i wręcz będąc do tego prowokowanym (puszczała mi tzw. sygnał, a ja oddzwaniałem, żeby wysłuchać jej żali ...). Sąd mnie uniewinnił, a ją chciał oskarżyć o fałszywe zeznania, ale wyprosiłem aby to zakończyć....

Groził mi raptem mandat 100-300 zł, ale nie miałem ochoty go przyjmować, skoro nic złego nikomu nie robiłem, więc bujałem się z tym prawie rok, przez trzy rozprawy.

Sytuacja druga:

Dostawałem od byłego współpracownika SMS z prepaida + SMS z Internetu zawierające groźby. Warszawska Policja bez trudu namierzyła sprawcę i pięknie udowodniła, że to on. Sąd zajmował się tylko ustaleniem "czy miałem obawy, że groźby mogą zostać spełnione", orzekłem że trochę bałem się i sprawca dostał ładny wyrok ("zawiasy" plus wpłata na jakąś Fundację).

Wniosek jest taki, że czy jest się oskarżonym czy pokrzywdzonym - trzeba powalczyć o swoje racje. I za wszelkę cenę zachować spokój, nie reagować na zaczepki, nie odpowiadać tym samym.

Smartek 28.05.2009 15:14

Co to za dziewczyna, przez którą ma się potem problemy w Sądzie?!

Zetoxa 28.05.2009 15:32

żebyś nie wykrakał :>

Prezesik 28.05.2009 16:01

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1026073)

Podła.

Oktawian89 28.05.2009 17:36

Wyzwolona ? :idea:

Smartek 28.05.2009 17:39

Cytat:

Napisany przez Prezesik (Post 1026090)
Podła.

Niewyobrażalnie wręcz ;>.

ed hunter 28.05.2009 18:43

Normalna baba.

SpeedFreaK 28.05.2009 23:21

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1026073)

Suka zwykła po prostu :D

joujoujou 29.05.2009 05:44

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1026142)
Normalna baba.

Cytat:

Napisany przez SpeedFreaK (Post 1026210)
Suka zwykła po prostu :D

[OT] Kawał mi się przypomniał:

Cytat:

- Janie, co tam tak głośno na ulicy?
- Demonstracja prostytutek, panie hrabio...
- A w jakim celu one demonstrują?
- Mówią, że im mało płacą, panie hrabio...
- A rzeczywiście mało im płacą?
- Ależ nie, panie hrabio...
- To czego one szum podnoszą?
- Bo to k*rwy są, panie hrabio...
[/OT]

:D

woitas 29.05.2009 07:27

swego czasu pewna osoba pisała mi rużnej maści bzdety na temat innej bliskiej mi osoby.
kto to przeżył, wie jak drażniące to jest.
w nokii z symbianem producent niestety nie przewidział opcji blokady treści od wybranego nr, więc byłem w kropce.
wszystko do czasu, gdy zmieniłem telefon na dual sim samsung d780.
oprucz obsługi dwuh kart sim, aparacik ten posiada w/w opcję blokady połączeń i sms.
więc wrzuciłem ten nr na black listę...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:14.