Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.06.2004, 11:39   #1
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
heyah vs nowy pop

witam.... ma swoja heje.ale to co sie dziejenz nowym popem, to jest juz pzresada(na szczesie dla klienta oczywiscie)
i terz mam dylemat, czy zrezygtnowac z heji na rzecz wlasnie popa... wiadomo tansze.. i co najwazniejsze smsy z netu bez problemu mozna pisac!
no chyba ze po raz kolejny heyah nas zaskoczy i zrobi cos niemadrego i obnizy jeszcze ceny aby byc przed Ideą.

znajac pazernoc ludzi ..... nowu wszyscy poleca na idee i heya nie bedzie miala juz az takich dobrych (czyt. znakomitych) wynikow spzredazy...

poczekac czy isc po nowego popa?
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.06.2004, 12:10   #2
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja jednak zostaję przy Heyah - nie mam zamiaru ciągle zmieniać numeru. Poza tym tylko w Heyah mam prosty prefix w postaci 888. Jak ludzie polecą znowu na POPa to zobaczysz, że Heyah pewnie obniży ceny, które zresztą i tak są już na niskim poziomie.
Stary 23.06.2004, 13:09   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie stoje przed problemem w.w. porównania zawsze miałem fona na abonix i tak chyba zostanie, ale mam takie jedno spostrzeżenie z punktu widzenia marketingu.

Pop vs. Heyah... Heyah ogólnie jest na przegranej pozycji i to ostro. Idea-Pop jest dłużej, ma większą renomę i więcej ludzi ma fony w Idei. Heyah to raczkująca sieć, która jednak pokazała na co ją stać poprzez ogromną ilość sprzedanych starterów.
Więc uważam, że nowy klient mając do wyboru Heyah i Pop nie powinien się długo zastanawiać.

Ciekawe jak zareaguje Simplus

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2004, 13:40   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
nie stoje przed problemem w.w. porównania zawsze miałem fona na abonix i tak chyba zostanie, ale mam takie jedno spostrzeżenie z punktu widzenia marketingu.

Pop vs. Heyah... Heyah ogólnie jest na przegranej pozycji i to ostro. Idea-Pop jest dłużej, ma większą renomę i więcej ludzi ma fony w Idei. Heyah to raczkująca sieć, która jednak pokazała na co ją stać poprzez ogromną ilość sprzedanych starterów.
Więc uważam, że nowy klient mając do wyboru Heyah i Pop nie powinien się długo zastanawiać.

Ciekawe jak zareaguje Simplus
Jesteśmy w podobnej sytuacji Ja na razie czekam, Tobie proponuję jeszcze przez jakiś czas to samo.

A czy Heyah rzeczywiście stoi na przegranej pozycji? W ciągu kilku miesięcy zdobyła ponad milion klientów. To przynajmniej jedna trzecia tego, co w sumie ma IDEA POP (a może i więcej, ich sprawozdań finansowych nie analizowałem, ale zakładam, że są niewiele w tyle za Erą). Dodatkowo poprzez dobrze pomyślaną strategię marketingową cały czas zachęcają nowych. Mają też faktycznie łatwe do zapamiętania numery (zawsze to trzy cyfry do pamiętania mniej) i ogólnie jest to już marka lubiana. POP wychodzi teraz z nową, bardzo atrakcyjną ofertą. Ale nie da się też ukryć, że robi to trochę późno... Czy to wystarczy? Na niekorzyść obydwu operatorów działa fakt, że mamy do czynienia z segmentem telefonów na kartę, które praktycznie wcale nie związują klienta terminowo z firmą. Interesującym i według mnie bardzo przemyślanym zagraniem teraz byłoby przyłożenie cholernie atrakcyjnej oferty abonamentowej. Takiej, która naprawdę przyciągnęłaby klientów, a że jest to umowa terminowa, zrobiłaby to na dłużej...

ps: I niech cholera ERA podchwyci mój pomysł bo ja chcę w końcu podpisać abonament, ale na atrakcyjnych warunkach!!!

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2004, 13:40   #5
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Heyah nie obniży ponownie cen. Nie ma potrzeby i tak u niego zostaną ludzie, którzy nie chcą zmieniać sieci.
A podobny temat jest aktualnie przerabiany:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=36137
Stary 23.06.2004, 14:32   #6
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
[QUOTE=Stef]witam.... ma swoja heje.ale to co sie dziejenz nowym popem, to jest juz pzresada(na szczesie dla klienta oczywiscie)
i terz mam dylemat, czy zrezygtnowac z heji na rzecz wlasnie popa... wiadomo tansze.. i co najwazniejsze smsy z netu bez problemu mozna pisac!
no chyba ze po raz kolejny heyah nas zaskoczy i zrobi cos niemadrego i obnizy jeszcze ceny aby byc przed Ideą.
zawsze mozesz wybrac wariant posredni - za psi pieniadz kupujesz drugi aparat, wkladasz tam simkarte niepotrzebnego popa, przenosisz sie do nowego popa i juz.Zaleta takiego rozwiazania jest to, ze jak nikt do ciebie nie dzwoni - to dzwonisz sam do siebie z heyaha do popa lub odwrotnie.
A na serio - zrob sobie symulacje kosztow, jesli kupisz popa za ile ci sie ta groszowa roznica zwroci.
A sesemesy z heyaha, tak jak z ery mozna pisac z niewiele wiekszym zachodem niz na te durnowana bramke ideii z haslami
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2004, 15:00   #7
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bgn
A sesemesy z heyaha, tak jak z ery mozna pisac z niewiele wiekszym zachodem niz na te durnowana bramke ideii z haslami
Ostatnio jakoś nie bardzo. Z bramki Ery gdy je wysyłam to użytkownik Heyaha go nie dostaje, a pisze że sms wysłany. natomiast z GG od kilku dni wywala że błąd połączenia z serwerem. Co do bramy z idei to działa ona zaszwe tylko, że musisz wpisac te hasełko

Twoje uprawnienia: