Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.03.2005, 11:58   #16
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
wszystko prawda tylko te drukarki nie są produkowane od jakiegoś czasu (jak też wyżej pisał @mr_spock) szukać można, tylko nie brać używanej - głowica kosztuje prawie tyle samo co nowa drukarka. (na Allegro widziałem dwie sztuki bez głowic, więc zadzwoniłem do serwisu)
No też właśnie polecam ogólnie Canona a nie ten konkretny model, moja kumpela ma nowszą serię ip i jest z niej zadowolona.

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.03.2005, 13:07   #17
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
wszystko prawda tylko te drukarki nie są produkowane od jakiegoś czasu (jak też wyżej pisał @mr_spock) szukać można, tylko nie brać używanej - głowica kosztuje prawie tyle samo co nowa drukarka. (na Allegro widziałem dwie sztuki bez głowic, więc zadzwoniłem do serwisu)
Ostatnio widzialem na allegro, ze gosc sprzedewal kilkanscie (albo i kilkadziesiat) sztuk i350 z glowica za 160zl
szkoda, ze ja za swoja dalem o 100 wiecej

a tu masz glowice - http://allegro.pl/show_item.php?item=43857784

Ostatnio zmieniany przez mr_spock : 02.03.2005 o godz. 13:10
mr_spock jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 14:47   #18
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
dzięki za linka.
podesłałem go kumplowi, który szuka drukarki - może akurat znajdzie bez głowicy...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2005, 23:33   #19
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam canona IP 1000. swieta drukarka. tusze sa tanie,ale nie podoba mi sie ich jakosc(czyt. jakos zamiennikow). teraz robie tak,ze sobie napelniam sam (a co ), wlewam tusz do oryginalnych pojemikow i jakosc jest duzo lepsza niz na zamiennikach.
naprawde.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2005, 01:44   #20
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez Stef
ja mam canona IP 1000. swieta drukarka. tusze sa tanie,ale nie podoba mi sie ich jakosc(czyt. jakos zamiennikow). teraz robie tak,ze sobie napelniam sam (a co ), wlewam tusz do oryginalnych pojemikow i jakosc jest duzo lepsza niz na zamiennikach.
naprawde.
To ja Ci powiem, ze bardziej podoba mi sie jakosc zamiennikow (kupuje najtansze na allegro) niz oryginalnych canonow
Wprawdzie jest znacznie mniej ciemny, ale nie rozmazuje sie pod zakresleczem, a oryginalny niestety tak

Wracajac do drukarki... to nie ma znaczenia, czy to jest IP1000 1500 2000 - te same flaki
tylko canon zastosowal chwyt marketingowy i dopiero od wyzszego modelu daje tacke na kartki - sciagajac za to ladny grosz :/
Stary 03.03.2005, 09:53   #21
Stef
Guru

to jakie kupujesz zamienniki? moze etz sie skusze na takie, skoro tak je chwalisz.
a wracajac do jakosci, to powiem tak: na zamiennikach z printerii druk wyglada tak,jakby sie tusz rozlewal, krawedzie litere sa postrzepione i nie wyglada to najlepiej. po nabiciu oryginalnego kartridza jakims tuszem sprawa wyglada duzo lepiej.
podejzrewam ze jest to wina wnetrznosci samego kartridza a w szzcegolnosci tej gabeczki, z ktorej wylatuje tusz. w oryginalach wyglada to na cos tardego,a w zamiennikach jakby to byla jakas zwykla wata.
Stary 03.03.2005, 10:25   #22
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja jadę na JET TEC i jestem zadowolony. nie ma różnicy z oryginalnymi. wada - są dość drogie.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 03.03.2005 o godz. 10:28
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2005, 12:44   #23
mr_spock
Merry F****** Christmas

Stef - najtansze na allegro, kosztuja 3,50 czy 3,90 czarny. Jestem zadowolony, z tego wzgladu, ze podczas sesji duzo drukowalem, a potem po tekscie zakreslaczem jechalem. Oryginalny sie rozmazywal, a ten najtanszy nie, bo jesli chodzi o estetyke samego wydruku to odstaje od oryginala znacznie (jak pisalem kilka postow wezej)
Stary 03.03.2005, 13:21   #24
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
od roku mamy z kumplem dwie drukarki canon'a i865 (piec kartridzy glowica tak zwana "serwisowa" ... cyan, magenta, yellow, black i "text" black - 2pl Micro-Nozzles)
bardzo dobra drukarka
teraz kupowal bym ip5000 lub ip4000 tez na piec kartridzy ... ale mniejsze zuzycie atramentow 1pl Micro-Nozzles REVIEW

ogolnie oceniajac ... hmmm wydruki na papierze fotograficznym
tak jak odbitki z FOTO Lab'u, a nadruki na plyty printable <-= czysty miod
tusze/kartridze najtansze do drukarek tego typu na rynku
uzywam atramentu InkTec poniewaz posiadaja najlepsza jakosc
na tescie w komputer swiecie przewyzszyly jakoscia oryginaly canon'a
test koloru a tu test czrnego

ostatnio napelnienie zestawu kalamarzy z butelek 250ml kosztuje mnie okolo 20pln

opisany model canon'a jest z wyzszej polki chodz wart swojej ceny
Stary 03.03.2005, 13:52   #25
cubic
Bywalec

Data rejestracji: 11.12.2002
cubic w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kup sobie laserowke jakis model samsunga [GDI] za 450-550zl lub lexmarka e232 [21 str/min] za 650 ta mam
cubic jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2005, 12:21   #26
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Osobiście mam Canon'a i250 - model już nie produkowany, ale jeśli się nie mylę, najtańsze modele z nowej serii ip, są BARDZO do niego zbliżone, (albo do i350 - a różnica pomiędzy i250 a i350 była ogólnie niewielka). Mam tę drukarkę rok i trzy miesiace, drukuję raczej chyba mało - wydrukowałem dotychczas około 800 - 900 stron. Moje wrażenia są przeciętne. Najpierw zalety - głównie tani tusz (szczególnie jak potaniał czarny ActiveJet do 7-9 zł), możliwość właśnie kupna tak tanich wkładów co powoduje, że nie trzeba się bawić z napełnianiem; a także szybka praca i dość dobra jakość. Wady - przede wszystkim - trochę wymagająca pod względem jakości papieru - ładniejsze czarne wydruki są na droższym PolJet, niż na PolLux (SZCZEGÓLNIE, jak drukuje się na zastępczych wkładach); dość głośna praca, a także często się czyści, przez co traci się sporo tuszu. Ostatnio też na niektórych wydrukach pojawiły się odciski, jakby coś szwankowało w tym podajniku papieru.
Ogólnie jestem jednak jak na razie zadowolony, jeśli nie będzie coraz gorzej z mechaniką i wytrzyma jeszcze z 2 lata, to nie będzie źle, jak na taki w miarę tani produkt.
W kwestii używanych tuszy, to jak już wspomniałem czarnych używam głównie wkładów zastepczych ActiveJet, kolor kończy mi się dopiero drugi - teraz InkTec - bo mało drukuję w kolorze. Miałem też raz czarny InkTec, ale jakoś nie widzę znacznej różnicy pomiędzy nim a ActiveJet, a obecnie ten jest dużo tańszy. Czy oryginał jest dużo lepszy - może trochę, ale jak się uwzględni różnicę w cenie i drukuje na PolJet to jest OK.
To moja pierwsza drukarka, nie mam więc porównania; z tego co słyszałem poleciłbym oprócz Canon'a, chyba jeszcze HP, bo mają dość dobrą jakość i wytrzymałosć, a można je dość łatwo napełniać przez dolewanie. Co do Lexmarków i Epson'ów, to są problemy z dolewaniem tam tuszu i z tego co słyszałem, są niezbyt trwałe (może poza niektórymi starszymi modelami np. Lexmark ?).
Więc polecić mi coś trudno, napewno Canon nie jest zły, ale ma też pewne wady, ale czy w tym przedziale cenowym znajdzie się produkt bez wad ?
Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 05.03.2005 o godz. 22:25
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2005, 12:51   #27
mr_spock
Merry F****** Christmas

ro29 - jesli chodzi o roznice miedzy "i" a "ip" to poza obudowa ip maja podobno mniejsza krople.
Stary 04.03.2005, 13:11   #28
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
ro29 - jesli chodzi o roznice miedzy "i" a "ip" to poza obudowa ip maja podobno mniejsza krople.
Witam ponownie !
Może i prawda, co napisał powyżej kolega, nie sprawdzałem zbytnio danych technicznych tych nowych z serii ip, ale zastanawia mnie fakt, czy nie mają one tych samych głowic co seria i - szczególnie te tańsze modele - bo jeśli tak, to czy mogą mieć inny rozmiar kropli - ale może ..?
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2005, 15:29   #29
Stef
Guru

a moze te rozmiary kropli to pojecie czysto marketingowe? moze napisali tylko ze sa mniejsze a zreczywiscie to bebechy sa takie same w tych drukarkach, a inna tylko nazwa i cena
Stary 04.03.2005, 15:37   #30
mr_spock
Merry F****** Christmas

Cytat:
Napisany przez ro29
Witam ponownie !
Może i prawda, co napisał powyżej kolega, nie sprawdzałem zbytnio danych technicznych tych nowych z serii ip, ale zastanawia mnie fakt, czy nie mają one tych samych głowic co seria i - szczególnie te tańsze modele - bo jeśli tak, to czy mogą mieć inny rozmiar kropli - ale może ..?
Pozdrawiam
ro29
Zdaje sie, ze tak
http://allegro.pl/show_item.php?item=43857784 pasuje tez do ip1000

info o mniejszej kropli uslyszalem od sprzedawcy, wiec tez ciezko mu sie ustosunkowac

Twoje uprawnienia: