![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
szkoda, ze ja za swoja dalem o 100 wiecej ![]() a tu masz glowice - http://allegro.pl/show_item.php?item=43857784
![]() Ostatnio zmieniany przez mr_spock : 02.03.2005 o godz. 13:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
podesłałem go kumplowi, który szuka drukarki - może akurat znajdzie bez głowicy... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ja mam canona IP 1000. swieta drukarka. tusze sa tanie,ale nie podoba mi sie ich jakosc(czyt. jakos zamiennikow). teraz robie tak,ze sobie napelniam sam (a co
![]() naprawde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
Wprawdzie jest znacznie mniej ciemny, ale nie rozmazuje sie pod zakresleczem, a oryginalny niestety tak Wracajac do drukarki... to nie ma znaczenia, czy to jest IP1000 1500 2000 - te same flaki tylko canon zastosowal chwyt marketingowy i dopiero od wyzszego modelu daje tacke na kartki - sciagajac za to ladny grosz :/
![]() |
![]() |
#21 |
Guru
![]() |
to jakie kupujesz zamienniki? moze etz sie skusze na takie, skoro tak je chwalisz.
a wracajac do jakosci, to powiem tak: na zamiennikach z printerii druk wyglada tak,jakby sie tusz rozlewal, krawedzie litere sa postrzepione i nie wyglada to najlepiej. po nabiciu oryginalnego kartridza jakims tuszem sprawa wyglada duzo lepiej. podejzrewam ze jest to wina wnetrznosci samego kartridza a w szzcegolnosci tej gabeczki, z ktorej wylatuje tusz. w oryginalach wyglada to na cos tardego,a w zamiennikach jakby to byla jakas zwykla wata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja jadę na JET TEC i jestem zadowolony. nie ma różnicy z oryginalnymi. wada - są dość drogie.
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 03.03.2005 o godz. 10:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Stef - najtansze na allegro, kosztuja 3,50 czy 3,90 czarny. Jestem zadowolony, z tego wzgladu, ze podczas sesji duzo drukowalem, a potem po tekscie zakreslaczem jechalem. Oryginalny sie rozmazywal, a ten najtanszy nie, bo jesli chodzi o estetyke samego wydruku to odstaje od oryginala znacznie (jak pisalem kilka postow wezej)
![]() |
#24 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
od roku mamy z kumplem dwie drukarki canon'a i865 (piec kartridzy glowica tak zwana "serwisowa" ... cyan, magenta, yellow, black i "text" black - 2pl Micro-Nozzles)
bardzo dobra drukarka teraz kupowal bym ip5000 lub ip4000 tez na piec kartridzy ... ale mniejsze zuzycie atramentow 1pl Micro-Nozzles REVIEW ogolnie oceniajac ... hmmm wydruki na papierze fotograficznym tak jak odbitki z FOTO Lab'u, a nadruki na plyty printable <-= czysty miod ![]() tusze/kartridze najtansze do drukarek tego typu na rynku uzywam atramentu InkTec poniewaz posiadaja najlepsza jakosc na tescie w komputer swiecie przewyzszyly jakoscia oryginaly canon'a test koloru a tu test czrnego ostatnio napelnienie zestawu kalamarzy z butelek 250ml kosztuje mnie okolo 20pln opisany model canon'a jest z wyzszej polki chodz wart swojej ceny
![]() |
#25 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
kup sobie laserowke jakis model samsunga [GDI] za 450-550zl lub lexmarka e232 [21 str/min] za 650 ta mam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Osobiście mam Canon'a i250 - model już nie produkowany, ale jeśli się nie mylę, najtańsze modele z nowej serii ip, są BARDZO do niego zbliżone, (albo do i350 - a różnica pomiędzy i250 a i350 była ogólnie niewielka). Mam tę drukarkę rok i trzy miesiace, drukuję raczej chyba mało - wydrukowałem dotychczas około 800 - 900 stron. Moje wrażenia są przeciętne. Najpierw zalety - głównie tani tusz (szczególnie jak potaniał czarny ActiveJet do 7-9 zł), możliwość właśnie kupna tak tanich wkładów co powoduje, że nie trzeba się bawić z napełnianiem; a także szybka praca i dość dobra jakość. Wady - przede wszystkim - trochę wymagająca pod względem jakości papieru - ładniejsze czarne wydruki są na droższym PolJet, niż na PolLux (SZCZEGÓLNIE, jak drukuje się na zastępczych wkładach); dość głośna praca, a także często się czyści, przez co traci się sporo tuszu. Ostatnio też na niektórych wydrukach pojawiły się odciski, jakby coś szwankowało w tym podajniku papieru. Ogólnie jestem jednak jak na razie zadowolony, jeśli nie będzie coraz gorzej z mechaniką i wytrzyma jeszcze z 2 lata, to nie będzie źle, jak na taki w miarę tani produkt. W kwestii używanych tuszy, to jak już wspomniałem czarnych używam głównie wkładów zastepczych ActiveJet, kolor kończy mi się dopiero drugi - teraz InkTec - bo mało drukuję w kolorze. Miałem też raz czarny InkTec, ale jakoś nie widzę znacznej różnicy pomiędzy nim a ActiveJet, a obecnie ten jest dużo tańszy. Czy oryginał jest dużo lepszy - może trochę, ale jak się uwzględni różnicę w cenie i drukuje na PolJet to jest OK. To moja pierwsza drukarka, nie mam więc porównania; z tego co słyszałem poleciłbym oprócz Canon'a, chyba jeszcze HP, bo mają dość dobrą jakość i wytrzymałosć, a można je dość łatwo napełniać przez dolewanie. Co do Lexmarków i Epson'ów, to są problemy z dolewaniem tam tuszu i z tego co słyszałem, są niezbyt trwałe (może poza niektórymi starszymi modelami np. Lexmark ?). Więc polecić mi coś trudno, napewno Canon nie jest zły, ale ma też pewne wady, ale czy w tym przedziale cenowym znajdzie się produkt bez wad ? Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 05.03.2005 o godz. 22:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Merry F****** Christmas
![]() |
ro29 - jesli chodzi o roznice miedzy "i" a "ip" to poza obudowa ip maja podobno mniejsza krople.
![]() |
#28 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Może i prawda, co napisał powyżej kolega, nie sprawdzałem zbytnio danych technicznych tych nowych z serii ip, ale zastanawia mnie fakt, czy nie mają one tych samych głowic co seria i - szczególnie te tańsze modele - bo jeśli tak, to czy mogą mieć inny rozmiar kropli - ale może ..? Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guru
![]() |
a moze te rozmiary kropli to pojecie czysto marketingowe? moze napisali tylko ze sa mniejsze a zreczywiscie to bebechy sa takie same w tych drukarkach, a inna tylko nazwa i cena
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=43857784 pasuje tez do ip1000 info o mniejszej kropli uslyszalem od sprzedawcy, wiec tez ciezko mu sie ustosunkowac
![]() |
![]() |
|
|