![]() |
z taka suma to bedzie ciezko ...
ja bym sie tu jednak kierowal jakoscia za jak najmniejsza cene ... 8 ) skaner EPSON Perfection 2480 Photo <- zdeklasowal w swojej kalsie wszystkie skanery drukarka (drukuje rowniez na plytach) Canon PIXMA iP3000 <- tania w eksploatacj tusze (komplet) w zamiennikach dostac juz mozna za 16,- chodz osobiscie co do drukarki kupowal bym Canon PIXMA iP4000 |
Witam,małe odgrzanie tematu ale gdzies za okolo miesiac bede kupował drukarke :) No i niewiem co wybrac,czy jakis kombajn [scaner + drukarka],czy zwykla atramentową,czy szarpnac sie na czarna laserowa ??? Jesli miałbym kupowac atramentowa to chaciałbym zeby dukowała na plytach.Bede miał do dyspozycji okolo 500zł.Jesli mozecie to piszcie o kosztach eksploatacji danego modelu.Prosze o jakies propozycje :)
Edit: oczywiscie moge dołozyc pare groszy do tych 500zł |
Cytat:
Gdybym chcial ip1000 to bym ja sobie kupil za 190zl a nie wydawal 260 na i350 zeby docelowo i tak dostac ip1000 |
Cytat:
malo ludzi o tym wie ... wymiana produktu na nowy lub np. wymiana produktu na inny lub zwrot kosztow w przypadku gdyby nie było możliwosci przesłania pełnowartościowego produktu ale jak to w polsce kazdy dogina >swoje prawo< by wykazac sie na stanowisku ... wymiana na pelnowartosciowy ale nie cenowo tyko 'fizycznie' produkt cierpi klient <- czytaj frajer |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Ważniejsze jest, dla przedłużenia żywotności głowicy, nie robienie zbyt długich przestojów - jeśli nie korzystasz z drukarki przez 5-7 dni, to zrób chociaż profilaktyczny wydruk. Kolega zostawił raz właśnie Canon'a na całe wakacje (prawie dwa miesiące) i od tego czasu zaczął mieć z nią problemy. I równie ważnie jest używanie w miarę dobrych tuszy - zamienników - i chyba lepiej trzymać się jednej wypróbowanej firmy. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
ludzie tyle mieli jazd/skarg z ta autoryzowna firma ze canon otworzyl wlasny punkt serwisowy w warszawie na racławickiej |
Cytat:
w ch*** ciecie tez zajecie ... i jak tu z nimi uczciwie :blee: Cytat:
dla 4 kalamarzy i nadruku na plyty :fiu: |
Cytat:
mnie serwis Canona trafił na 70 zł. drukarka sygnalizowała zacięcie papieru, oglądałem ze wszystkich stron i nic nie zobaczyłem, zawiozłem do serwisu i po kilku dniach odebrałem. okazało się, że do drukarki dostał się kawałeczek ręcznika papierowego :| gdzie on był to nie wiem, bo nie było widać, ale sumka za wyjęcie piękna plus 2 razy jazda do serwisu przy Powązkach. (całe szczęście przy okazji) :| |
Cytat:
to kazalem im to odeslac, dac i350, jakas inna z tacka, albo oddac kase no i daja mi kase... 260zl, starczy max na i1500 do i2000 trzeba dokladac z 40zl |
Cytat:
250ml kupowane www.inktec.com.pl za sztuke 80,- C6030-01LB za sztuke 92,- C6031-01LY za sztuke 97,- C6031-01LM za sztuke 92,- C6031-01LC 361,- 250ml kupowane www.inktec.pl za sztuke 88,- C6030-025LB za sztuke 134,- C8050-025LM za sztuke 129,- C8050-025LY za sztuke 129,- C8050-025LC 480,- butelka 250ml starcza na okolo 12 napelnien a kolorow okolo 37 napelnien dla porownania oryginalne cartrige Canona Canon BCI-6C 46,- Canon BCI-6M 46,- Canon BCI-6Y 46,- Canon BCI-3eBK 51,- 189,- ... fajnie |
Zakup przemyślany, czytałem troszke i ludzie sobie chwalili tą drukarkę ze względu na jakośc wydruków i koszty eksploatacji na zamiennikach, bo orginały już sa drogie, ale nie takie jak do mojej poprzedniej drukarki HP 845 (choć) bardzo dobrej i spełniającej moje wymagania - nie próbowałem drukować ;) - ).
W czyszczeniu głowicy chodziło mi o okresy, ilość kopii tak aby przedłużyć żywotność jej, bo jeżeli już występuje pogorszenie jakość wydruków to jest to spowodowane przypychaniem głowicy i przez to troche skrócenie ogólnie jej żywotności (tak to sobie tłumacze ;) ) Pozdr PS. czy oprócz strony InkTec'a można gdzieś kupić te butle 0,25l, może ceny będą troszkę kańsze, a może znacie jakiś inne firmy produkujące tusz w takich butlach do tego Canona, może lepszej nawet jakości? PS2. jakiego papieru używac do drukowania zdjęć - dobrego i taniego?? |
Nie ma reguly po ilu stronach masz przeczyascacz glowice i ja wymieniasz. Uwazam ze jesli zauwazysz pogorszenie wydruku to przeczysc glowice a jesli pozniej auwazysz ze przeczyszczenie glowicy nic juz nie da, to wtedy nadaje sie to do wymiany. osoboscie uwazam ze zrobiles badzo dobry zakup IP3000 ja osoboscie mam IP 1500 i takze jestem jak na taki model drukarki zadowolony. Jesli chodzi i katridze czarno biale to kupuje na allegro po 4zl kazdy i nie widze roznicy w porownaniu z tymi drozszymi. Jeli chodz io kolor nie nie mam mozliwosci poznac z innymi drukaraki i katridzami.
|
Cytat:
pozostaja smugi ... jesli to nie pomoglo wykonujesz >czyszczenie dokladne< pamietaj ze polega ono na 'laniu' przez glowice tuszem ... Cytat:
np przy <i550 / i850> (podobnie przy ip4000) 30000 stron wydruku standardowego textu monochromatycznego 10000 stron wydruku klorowego szblonu (przy uzyciu 7,5% kazdego tuszu) koszt glowic = cenie nowej drukarki Cytat:
Cytat:
koszt uzupelnienia takim wielokrotnym zestawem to 41,- przy butlach 0,25L koszt wacha sie w granicach 17.37,- Kod:
BCI-3eBk C6030-025LBkumpel bierze od niej komplety tuszy i sobie chwali wiec ... jak stryjenka sobie winszuje :mruga: Cytat:
bral bym ip4000 lub ip3000 ... nawet za doplata canon robi swietne produkty ale niestety w polsce serwis canona to najgorszy serwis ... |
1. jak przestanie drukowac albo bedzie omijac jakies linijki, a kalibrowac gdy literki beda brzedkie :P
2. ? jak juz nic nie bedzie pomagalo, czyszczenie przedmuchiwanie, ustawianie etc. 3. niezle, dla mnie za dobre... drukuje w 99% tekst, wiec kupuje najtansze 4. kiepski jestem z rachunkow ;) 5. nie jestem wlascicielem, ale gdyby byla troche tansza to bym ja na dniach kupil. - oddaja mi kase za uszkodzona i350 i nie wiem jakiego canona wybrac |
Witam :)
Kupiłem sobie dzisiaj tego IP3000 i mam kilka pytań: - po ilu mniej więcej stronach należy czyścić głowice? - po ilu mniej więcej stronach głowica może być do wymiany? - jakiej jakości są zamienniki IncTec'a w butlach 0,25L (przeglądałem ten test Komputer Świata ;) i tam wypadają nieźle, ale suche dane tabelaryczne mało mówią) jak to jest z nimi na żywo? - czy wogóle je się opłaca kupować przy przerobie do 100- 150 stron A4 textu z grafiką, może z 10 zdjęć z 5 płytek te butle 0,25L czy może małe 20ml starczą (przelicznik wielokrotnie jest po stronie 0,25l, ale...? - czy właściciele IP3000 są z niej w pełni zadowoleni? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08. |