Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Druklarka, którą kupić? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/druklarka-ktora-kupic-47082/)

roman01 26.01.2005 02:32

Druklarka, którą kupić?

Zastanawiam się nad kupnem drukarki; mój dylemat polega na tym, że nie wiem co jest sens bardziej kupic by później taka drukarka i była wydajna i niska w utrzymaniu. Chodzi mi po głowie albo laserówka czarno biała albo atramentówka kolorowa????
Dodam zapewne jeszce że miesiecznie nastawiam się na drukowanie około 200 stron czyli właściwie niewiele.
Jeśli ktoś polecałby konkretne modele to prosze bardzo.
Dzięki za odpowiedź.

mr_spock 26.01.2005 02:47

Cytat:

Napisany przez roman01
Zastanawiam się nad kupnem drukarki; mój dylemat polega na tym, że nie wiem co jest sens bardziej kupic by później taka drukarka i była wydajna i niska w utrzymaniu. Chodzi mi po głowie albo laserówka czarno biała albo atramentówka kolorowa????
Dodam zapewne jeszce że miesiecznie nastawiam się na drukowanie około 200 stron czyli właściwie niewiele.
Dzięki za odpowiedź.

moj typ to canon i350 lub ip1500
drukarki z dolnej polki, ale stosunek cena-jakosc wypada bdb. przy tym smiesznie tanie koszty utrzymania i bajecznie prosty sposob na napelnianie pojemnikow (ale nie wiem czy komus sie bedzie chcialo przy cenie 3,50 za jeden czarny pojemnik)

napisze ile chcesz wydac na drukare...
laserowka przy takiej ilosci wydrukow chyba sie nie oplaca wg mnie

roman01 26.01.2005 11:27

@Mr Spock - Maksymalnie chciialbym wydac 400zł.
Powiedz gdzie te modele w ktorym sklepie moglbym znalezc chodzi mi o sklep ze sprzedaza wysylkowa (zazwyczaj zaoptruje sie w proline ale tam tych modeli nie ma).
A jesli chodzi o jakosc to mowisz ze jest OK"?

roman01 26.01.2005 11:32

Znalazlem w jednym ze sklepow model ip2000. Napisz mi dodatkowo gdzie mozna zakupic katridze do tych drukarek za te 3.5zł. Thx

mr_spock 26.01.2005 15:40

Cytat:

Napisany przez roman01
@Mr Spock - Maksymalnie chciialbym wydac 400zł.
Powiedz gdzie te modele w ktorym sklepie moglbym znalezc chodzi mi o sklep ze sprzedaza wysylkowa (zazwyczaj zaoptruje sie w proline ale tam tych modeli nie ma).
A jesli chodzi o jakosc to mowisz ze jest OK"?

np www.esc.pl

ale moze znajdziesz gdzies taniej.

Tego i350 mozesz juz nie dostac nigdzie, bo zostaly zastapione nowymi modelami seri "ip"
Do domowych zastosowan i druku okazjonalnego to super!

edit:
tusze kupuje na allegro, odrazu 8-10 sztuk bo wysylka kosztuje ;)

Bułecka 01.03.2005 22:37

HP 7450 Photosmart

a co sądzicie o tym sprzęcie? (czy to jest dość tania w utrzymaniu i wydajna drukarka???) :)

bemol 01.03.2005 22:43

Cytat:

Napisany przez roman01
Dzięki za odpowiedź.

polecam hp 5150. Dosyc tania a co najwazniejsze ma tusz czarny 19ml a kolor 17 ml wiec jest bardzo tania w utrzymaniu.( zwykle pojemniki maja 10 ml) Osobiscie ja posiadam od roku i jestem zadowolony

B@rtek 01.03.2005 22:49

Jeżeli chodzi o tanią w utrzymaniu to Canon lub Epson :D

Canon:

http://sklep.benchmark.pl/pelny_13954.html

Epson:

http://sklep.benchmark.pl/pelny_12750.html

Bułecka 01.03.2005 23:16

hmm wlasnie chce się przesiasc z Epsona (C42SX) bo koszty utrzymania tej drukarki były niesamowite... a co myslicie o tym "HaPeku" (7450)??? Do Canona z kolei jakos nie jestem zbytnio przekonany...

Maciej 01.03.2005 23:29

Cytat:

Napisany przez bemol
polecam hp 5150. Dosyc tania a co najwazniejsze ma tusz czarny 19ml a kolor 17 ml wiec jest bardzo tania w utrzymaniu.( zwykle pojemniki maja 10 ml) Osobiscie ja posiadam od roku i jestem zadowolony

hehe...mój zabytek ma cartridge o pojemności - czarny 42ml, a kolorowy 30ml :P

mr_spock 02.03.2005 02:01

Cytat:

Napisany przez Bułecka
hmm wlasnie chce się przesiasc z Epsona (C42SX) bo koszty utrzymania tej drukarki były niesamowite... a co myslicie o tym "HaPeku" (7450)??? Do Canona z kolei jakos nie jestem zbytnio przekonany...

No generalnie to HP sa najdrozsze w utrzymaniu...
epsony sa wg mnie tandetne

sam przeciadlem si na canona i jestem zadowolony - cena, utrzymanie, kultura pracy... rewelacja

Mich@ł 02.03.2005 07:56

Mam drukarkę Canona i450...
Jest :spoko:

ed hunter 02.03.2005 09:05

a ja mam Canona BJC-8200 Photo (6 kolorowa) i nie wiem po co mi taka wypasiona :D
trafiłem około 2 lata temu na wyprzedaż w MM i kosztowała ~400 zł no to wziąłem ale do domowych zastosowań to nie ma sensu - drukowanie zdjęć się nie opłaca.

smolik 02.03.2005 10:20

Ja polecam Canona sam mam model i350 i jest wypas a na dodatek super tani tusz.

ed hunter 02.03.2005 10:50

Cytat:

Napisany przez smolik
Ja polecam Canona sam mam model i350 i jest wypas a na dodatek super tani tusz.

wszystko prawda tylko te drukarki nie są produkowane od jakiegoś czasu (jak też wyżej pisał @mr_spock) szukać można, tylko nie brać używanej - głowica kosztuje prawie tyle samo co nowa drukarka. (na Allegro widziałem dwie sztuki bez głowic, więc zadzwoniłem do serwisu)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44.