Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2004, 08:57   #1
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
w2k

w2k i dysk 160 giga jak zmusić tą winzgroze do poprawnej identyfikacji partycji na dysku 160 gigowym?? niewidzi mi jednej partycji a xp ją widzi macie jakieś propozycje?? lba mam pelne włączone teraz muszę tylko zmusić win2k do pracy z tym dyskiem wd 160 giga wrzucajcie swoje propozycje

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.09.2004, 09:29   #2
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ostatnio Jasut pytal sie na forum jak chial kupic nowy dysk.I tam byly podane rozwiazania co trzeba zrobic aby dysk powyzej 128Gb byl poprawnie wykrywany.
Sprawa dotyczyla xp ale byly podane jakies zmiany w rejestrze windows wiec moze i cos takiego trzeba zrobic w w2k?
Stary 27.09.2004, 09:35   #3
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez Weron
Ostatnio Jasut pytal sie na forum jak chial kupic nowy dysk.I tam byly podane rozwiazania co trzeba zrobic aby dysk powyzej 128Gb byl poprawnie wykrywany.
Sprawa dotyczyla xp ale byly podane jakies zmiany w rejestrze windows wiec moze i cos takiego trzeba zrobic w w2k?
w xp dziala normal wiem bo wiem że trzeba włączyć lba 128 bit pelne wsparcie niestety w2k niewidzi go normalnie więc wezmę wladuję windę na wdka na serial ata 120 gigowego tylko że niestety są potem problemy bo to raidowy sterownik i narzędzie wdka niedziala do low formatu
Stary 27.09.2004, 09:46   #4
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
w2k i dysk 160 giga jak zmusić tą winzgroze do poprawnej identyfikacji partycji na dysku 160 gigowym?? niewidzi mi jednej partycji a xp ją widzi macie jakieś propozycje?? lba mam pelne włączone teraz muszę tylko zmusić win2k do pracy z tym dyskiem wd 160 giga wrzucajcie swoje propozycje
wystarczy wgrac SP4 dla win2k
Stary 28.09.2004, 10:43   #5
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez Ormianin
wystarczy wgrac SP4 dla win2k
heh a integra z sp4?? to może ufo? wsadzę trójnitrotoulen w moją mobo i problem zniknie
Stary 28.09.2004, 15:03   #6
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
heh a integra z sp4?? to może ufo? wsadzę trójnitrotoulen w moją mobo i problem zniknie
Niestety nie wiedzialem o integracji SP4... a probowales aktualizowac z windows update?
Stary 28.09.2004, 15:16   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mam dysk na sata 160GB i winzgroze 2k - wszystko dziala prawidlowo, wiec nie wiem w czym problem
instalacja zwyklej winzgrozy (bez zadnego sp) bez klopotu, dysk wykryty jako pio4, instalacja sp4 i od tego momentu wsio smiga
partycje mam dwie: 20GB i reszta, wsio na ntfs, partycjonowane i formatowane z poziomu plyty instalacyjnej win2k

nap[rawde nie rozumie problemu... bo nie moze tu byc zadnego
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2004, 21:50   #8
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez nimal
mam dysk na sata 160GB i winzgroze 2k - wszystko dziala prawidlowo, wiec nie wiem w czym problem
instalacja zwyklej winzgrozy (bez zadnego sp) bez klopotu, dysk wykryty jako pio4, instalacja sp4 i od tego momentu wsio smiga
partycje mam dwie: 20GB i reszta, wsio na ntfs, partycjonowane i formatowane z poziomu plyty instalacyjnej win2k

nap[rawde nie rozumie problemu... bo nie moze tu byc zadnego
oki dysk widzi jako 160 ale jedną partycję 20 gigową jako wolne miejsce i to integra z sp 4 winxp zaś widzi ten dysk normalnie instalator oczywiście;( i co mam zrobić na dodatek pm p[odaje w w2k nieprawidlową geometrię hdd a w wypadku xp nic się niepulta qrka co jest grane?
Stary 29.09.2004, 07:40   #9
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
stawiam raczej na bledy w tablicy partycji - xp cos skopal i 2k nie widzi, moze blad systemu plikow ntfs... zdejmij partycje i zaoz ja od nowa np PM czy ranishem - powinno pomoc
Stary 29.09.2004, 08:40   #10
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez nimal
stawiam raczej na bledy w tablicy partycji - xp cos skopal i 2k nie widzi, moze blad systemu plikow ntfs... zdejmij partycje i zaoz ja od nowa np PM czy ranishem - powinno pomoc
qfa windowsem xp tworzylem i on widzialdysk 160 giga od początku normalnie i widzi zaś 2k z sp 4 nie widzi ostatniej czwartej partycji normalnie a xp widzi ją normalnie i pm wygląda na to że sp 4 w2k i ntfs z niego nuieobslugują 4 partycji logicznych
Stary 29.09.2004, 08:43   #11
nimal
Author
Zlotowicz

obsluguja, oczywiscie

ale nigdy windzie nie ufaj! zawsze cos mogla ****utac bez powodu i potrzeby
Stary 29.09.2004, 09:33   #12
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez nimal
obsluguja, oczywiscie

ale nigdy windzie nie ufaj! zawsze cos mogla ****utac bez powodu i potrzeby
wiesz mam dosyć windowsa xp niech ich szlag wezmę dysk sformatuję caly utworzę na nowo partycje i ....domyśl się....
Stary 29.09.2004, 09:13   #13
houston
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 29.07.2004
houston w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
system widzi to co BIOS Twojej plyty "moze widziec" zobacz czy do Twojej plyty nie ma nowego BIOSA tylko zanim wgrasz na hybil trafil sprawdz dokladnie Producent; i konkretny typ ... oraz jaka ver posiadasz i zassij najnowsza ja tam w biosie mam "AUTO; AUTO" niech sobie szuka hdd i go samemu dokonfiguruje a co do ostatniej partycji ??
a czy czasem "winda Ci go nie "skasowala" sprawdz sobie w menagerze "partycji" zawssze mzoesz sektor dysku odswiezyc i partycje ale to ostatecznosc: fixmbr i fixboot ale to polecenia z konsoli "naprawczej dla admina" bezpiecznie to robi pod ntfs'm ale z fat 32 to nawet kiedys mi 'skasowal rozruch' ;/ no ale experymenty czasem sa "kosztowne" szczegolnie "czasochlonne"
houston jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 09:29   #14
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Napisany przez houston
system widzi to co BIOS Twojej plyty "moze widziec" zobacz czy do Twojej plyty nie ma nowego BIOSA tylko zanim wgrasz na hybil trafil sprawdz dokladnie Producent; i konkretny typ ... oraz jaka ver posiadasz i zassij najnowsza ja tam w biosie mam "AUTO; AUTO" niech sobie szuka hdd i go samemu dokonfiguruje a co do ostatniej partycji ??
a czy czasem "winda Ci go nie "skasowala" sprawdz sobie w menagerze "partycji" zawssze mzoesz sektor dysku odswiezyc i partycje ale to ostatecznosc: fixmbr i fixboot ale to polecenia z konsoli "naprawczej dla admina" bezpiecznie to robi pod ntfs'm ale z fat 32 to nawet kiedys mi 'skasowal rozruch' ;/ no ale experymenty czasem sa "kosztowne" szczegolnie "czasochlonne"
lol jakbym niewiedzial a co do mobo jest z najnowszym biosem i niejest to gowno plyta ale plyta ktora widzi poprawnie dyski 250 giga ale z poziomu winxp dam do raida ten dysk i może coś się zmieni ale to winda 2000!!!! widzi dysk jako 130 giga i w diskpart widzi tylko 130 giga poprawnie a 20 jako miejsce nieprzydzielone z kolei windows xp i 2003 server widzą go normalnie tak jak dzielilem go z poziomu xpka diskpartem fixmbr odpada i fixboot niemam czasu na odzysk danych potem
Stary 29.09.2004, 09:33   #15
nimal
Author
Zlotowicz

to tylko 20GB jak dobrze zrozumialem - przezuc dane gdzie indziej, usun patycje (tylko ta problematyczna) i zaluz ja od nowa, potem sformatuj
moze przeksztalciles wolumin w dynamiczny przyopadkiem? to moze spowodowac ze win2k nie bedzie jej widzial
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: