![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Dwie karty z tym samym mac adresem
Witam wszystkich. Mam pytanie, czy wie może ktoś, jeżeli w sieci lokalnej znajdą się dwa komputery z kartami sieciowymi o tych samych mac adresach ,to czy będzie możliwość jednoczesnego korzystania z internetu czy się pogryzą? I czy na serwerze będzie to widoczne? Dzięki za ewentualne odpowiedzi.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Oczywiście że sie pogryzą. Nie bez potrzeby każda siecówka ma wgrywany jedyny na świecie numer mac.
![]() |
#3 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
A jest jakiś dobry sposób, żeby móc korzystać z dwóch komputerów na raz, w sieci lokalnej, nie musząć wykupować dodatkowego abonamentu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Router?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Moze wystarczy kupic sieciowke za 20 zl... Albo jezeli jest taka mozliwosc to wpisac do karty inny MAC.
![]() |
#6 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
masz opcje 2 jak dla mnie...
jesli komputery sa blisko w miare od siebie to mozesz kupic router i na tym jednym IP podpiac te dwa komputery a nawet jak kilka innych by sie jeszcze znalazlo to moglbys i kilka innych podpiac... ![]() albo zrobic udostepnienie polaczenia internetowego... z jednego komputera na drugi...
![]() |
#7 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
A jest możliwość udostępnienia połaczenia sieciowego na drugi komputer za pomocą COM'a albo LPT ?? jeśli tak to jaka by była prędkość?? teraz na obecnym łączu wyciągam ~10 kb/s
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyrejestrowany
![]() |
Router to najlepiej Planet ADE-4000 lub Thomson SpeedTouch 510v4 (mozliwosc podlaczenia 4 kompów)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyrejestrowany
![]() |
nie, router jest jak komputer
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Router - fajna sprawa tylko troche kosztuje, taniej by bylo kupic taniego kompa (na allegro mozna poskladac sprzet P-233MHz, mobo, ram i grafika za jakies 30zł) i na nim rozdzielać łącze.
A wracając do mojego pytania ![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyrejestrowany
![]() |
ja mam do sprzedania kompa za 50zł, karta graficzna S3Savage, dysk 2GB, CD 24x, karta sieciowa, Pentium 100mhz, 32 Mb RAM
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
katastrofa do konfiguracji... ja bym polecil taki na jakim sam siedzialem sporo D-Link 504T jest prosciutki w konfiguracji... ale ten Planet podobno tez latwy... ale bron Boze ten Thompson... ![]()
![]() |
![]() |
|
|