![]() |
Ja polecam GoodYear :taktak:
Ojciec ostatnio kupił do Toyoty Avensis i co nas zaskoczyło, że są cichsze niż letnie Michelin. Przyczepnośc bardzo dobra, mieliśmy okazję się przekonać jak jechaliśmy ostatnio do Niemiec i zaczął nagle padać śnieg na autostradzie. Fakt trochę drogie :ysz: Nie pamiętam dokładnie modelu: http://www.goodyear.pl/services/tyre...ra_grip_6.html albo to te: http://www.goodyear.pl/services/tyre...grip_gw-3.html Chociaz po kształcie bieżnika wydaje mi się, że to te pierwsze :taktak: |
Cytat:
Latem tak samo , nie jeździ się na zimówkach bo po prostu .......szkoda je niszczyć na takiej nawierzchni - sa miękkie i szybko się ścierają. Nie wiem czy gdziekolwiek w moim postcie poddałem w wątpliwość powyższe stwierdzenia, że starasz się mi coś wytłumaczyć Dość przekornie wobec tego zapytam , jak się ma Twoja teoria poślizgu na miękkich oponach na suchej nawierzchni latem z stosowaniem - chyba nie w celu poślizgania się - ^_^ opon typu "slick" które są bardzo miękkie , a stosuje się je właśnie na suche asfaltowe nawierzchnie w rajdach czy też w F1, właśnie po to by była największa przyczepność. |
Cytat:
ja mowie o oponach zimowych z wysokim bierznikiem kiedys widzialem wypadek gdzie gosciu na wszystkich obreczach mial zimowki nie zachamowal odstepu i polecial jak dlugi a byl wtedy upal jakies 36 stopni :D przyczna wypadku za szybka jazda na zmimowych oponach auto stalo sie nad sterowne :D ale zauwasz jak sliki sa profilowane a jak opony zimowe :D |
hmm mam jak zwykle dylemat wybór padł na pirelli ale teraz do wyboru mam dwa modele i nie wiem która lepsza będzie na jazdę głównie po mieście może ktoś z was miał okazję mieć albo wie coś więcej o niżej wymienionych modelach
pirelli carving - kosztuje 155,18 zł (w sklepie internetowym) pirelli w160s - kosztuje 138,51 zł (w sklepie internetowym) wszelkie uwagi mile widziane :D PS kurde przy kupowaniu takich rzeczy zachowuje się prawie jak baba :D - nie mogę się zdecydować |
biez Pirelli W 160 S lepiej trzyma na sniegu ;)
|
wyobrażam sobie jazdy na letnich oponach zimą, przecież te systemy głupieją i powodują, że wyjście z opresji jest już w sumie nie możliwe. Wiem coś o tym po testach w A4, gdzie nawet napęd quatro nie pomoże, dlatego zimą jeżdżę tylko na zimówkach obecnie Dunlop WinterSport M3 195/65 R15. Aha i można odłożyć między bajki wymiane opon tylko na jednej osi, spróbujcie sami założyć na jedną nogę but zimowy a na drugą jakiegoś adidasa na lato :spoko:
|
z ta cena to juz spoko ...
no i co Majonez@ ... tamta cena byla dobra ... :> |
Cytat:
aczkolwiek i tak chyba zamowie w tym sklepie internetowym bedzie 40 zl wiecej na autoalarm - cos lepszego bede mogl kupic |
Cytat:
jak bys po miescie poszukal - zareczam ze bys cos jeszcze taniej znalazl ... :mruga: |
jakby ktos byl zainteresowany kupieniem opon zimowych to znalazlem chyba najtanszy sklep http://www.motoricus.com/
zamowilem juz zobaczymy jak sie spisza - przesylka powyzej 500 zl gratis (co przy kupnie 4 opon jest latwe do spelnienia :) ) |
Wileka różnica - 2-3PLN/szt w stosunku do opony.com. Tylko, że opony.com przesyłkę mają zawsze wliczoną w cenę.
|
Zetoxa - nie martw sie! Oglaszam brak zimy i niskich temperatur! A tak na powaznie kup uzywane np. Michelin zamiast zimowych polskich. Sam tak robie a mieszkam w gorach. Ilosc - tylko 4, zadnych kombinacji zima-lato. Dlaczego uzywane??? Raz poszla mi zbieznosc, czasu nie bylo i nowe oponki Pirelli szlag trafil. Uzywek mniej zal, a i predkosci zima nie osiagasz astronomicznych.
|
Cytat:
hmm 2-3 zl? albo ja nie widze jakiejs promocji albo -------------------motoricus.pl---opony.com PIRELLI CARVING-----136,00--------160,00 PIRELLI W 160 S+----129,21--------201,00 hmm jak dla mnie to roznice sa wieksze :P ale nie bedziemy sie spierac o szczegoly natomiast ciekawe jest ze cena pirelli carving od wczoraj zmniejszyla sie o 9 zl :) (wczoraj bylo 145 zl :D) |
Dziwne. Patrzyłeś na te same rozmiary?
PIRELLI CARVING 175/65R14 82T na motoricus kosztują 207,43 a na opony.com 182 Pirelli W 160 S - 175/65R14 82 Q 189,00 i 173 zł Więc nawet na opony.com znacznie taniej. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:56. |