![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Dx 9 a karty slabsze go obslugujace...
Wiecie co tak jakos mi sie na rozmyslanie zebralo - mam radeona 9550 podkreconego na 9600, a np. taki nfs:u2 w rozdz 800x600 na high ma przewaznie ponizej 25 klatek - po miescie sie jezdzi niezle, ale jak przychodzi to wyscigow typu url czy drift to karta wyraznie nie wyrabia.
Ceny Radeonow 9600 wahaja sie od ok. 350 do 500 zl. Zakladajac ze wydamy te 500 zeta (co raczej nie jest cena niska na k. graficzna, zwazywszy na fakt ze procesory, pamieci, dyski sa w cenach rozsadnych), otrzymujemy karte obslugujaca dx 9.0. Tylko po co? Zeby np. farcry mi klatkowal tak ze nie da sie grac (nie uruchamialem na tej karcie, ale to tylko taki przyklad), ale wyglada ladnie? To juz chyba lepiej zeby nie oblugiwal tego dx'a 9, a w nfs'a i inne gry, wykorzystujace wer. 9 dalo sie grac na najwyzszych ustawieniach (badz prawie najwyzszych) z troche gorsza grafika. Oczywiscie mozna kupic radeona 9800pro, ale jego ceny zaczynaja sie od 1000zl. A co Wy o tym myslicie?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() A ja na Radeonie 9000PRO na najwyższych bez AA na 1024x768 mam prosze Ciebie... 80fps ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Ja mam 9600XT - a efekty DX9 mozesz wylaczyc - wiec jak ci gra klatkuje odpalasz DX7 - okolo 300% przyrost wydajnosci
![]()
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
ale czy nie uwazasz ze ceny kart garf. sa zbyt duze?. zalozmy ze ktos wyda ponad 1000zl na tego radeona 9800pro. i co z tego ma? starczy mu moze na rok, moze troche wiecej. oplaca sie? moim zdaniem ceny kart sa sporo zawyzone
![]() |
![]() |
#5 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Ceny sa stanowczo za duze - po to powstaly konsole - nie masz na grafike kupujesz takie ps2 (mowie o 2000 roku) i masz sprzet na 5 lat.
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2005
![]() |
Spoko, pracujemy nad modem do windy, i dx'a który poprawi znacząco wydajność starszego sprzętu szczególnie w grachg,
Próby trwają! Beta działa prawie dobrze, cierpliwości. Pozdrawiam wszystkich na forum, jako że zarejestrowałem się dzisiaj. O.S.Rulez! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
No to wyłacz obsługę Dx9, a na pewno enefesek pójdzie na high i to na 1024x768, ale jak to się robi to zapomniałem. Może ktoś to wie?
Pozdro dla użytkowników tego forum(sam dzisiaj się zarejestrowałem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
DX 9.0 jest faktem i tego nie zmienisz.
Karty 4 potokowe nie nadają się do gier. 8 )
![]() |
|
|