![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Na płytę będe miał około 400zł. I może skuszę się jeszcze na Bartona 2600. Jak się kręcą Bartony na Epox'ie 8rda+? I zapytam ponownie, czy dual daje duży przyrost wydajności?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
DC daje wzrost mocy, a dokładniej wydajności pamięci. Poszukaj testow na:
www.in4.pl www.benchmark.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
W moim kompie jest ASUS P4B533 pod Pentium4 i od czasu kiedy to mam zapomniałem co to są problemy z komputerem! Płyta jest super stabilna, dobrze wykonana, nie ma żadnych z nią problemów. Każdy system operacyjny (o Windows XP nawet nie wspomne) - nawet Windows 98 chodzi idealnie i nie zawiesza się. Dlatego polecam wszystkim płyty ASUSa!
Na temat Epoxa nie jestem w stanie nic powiedzieć. Nie wiem czy są to dobre płyty, czy złe... Gdybym miał jednak ponownie wybierać - wolałbym sprawdzoną markę. Lepiej raz kupić dobrą płytę i mieć na kilka lat spokój niż się co chwilę wnerwiać. ...a wady gorszych płyt (nie twierdzę, że Epox jest gorszy) potrafią miesiącami i latami "wychodzić". Dokupisz jakąś nową kartę na PCI i raptem okaże się, że np. jest konflikt sprzętowy nie do obejścia... W starym komputerze miałem AMD K6-2 500 na płycie ECS. Chyba nawet nie muszę kończyć... Dla mniej domyślnych dodam, że średnio co 2 tygodnie komputer lądował na tydzień w serwisie... W Twoim przypadku - skoro ma być to płyta pod AMD - jeszcze mocniej zalecałbym bardziej renomowanego producenta! Dlaczego? Dlatego, że "sercem" płyty będzie jakiś układ VIA, nForce, SiS, itp. - które - co tu dużo mówić (mam nadzieję, że nikt się nie obrazi) - są ciut mniej stabilne i dopracowane - niż "serca" płyt głównych pod procesory Intela - gdzie zazwyczaj płytami sterują również układy Intela (chociaż nie tylko). Dlatego płyta główna pod AMD musi być dobrej jakości, od producenta który swoją renomą poświadcza, że nie będzie z tą płytą problemów.... Ostatnio zmieniany przez mr.max : 12.09.2004 o godz. 22:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Cytat:
Mam trzy dyski (od ATA 33 do SATA). Sata chodzi pierwszorzędnie (warunek - dodatkowe chłodzenie). Płyta ma wszysto co można potrzebować + odrobinę więcej. Ponieważ jest to chyba już moja 6 platforma, (zaczynałem od 468/100), raczej nie zdecyduje się na inny chipset niż Intel. Co do proca to samo. W moim przypadku jest to bezproblemowy zestaw, w przeciwieństwie do AMD, z którymi mam niemiłe wspomnienia (dwukrotnie), i z których szybko się wycofałem. Nie twierdze że AMD jest zły. Być może tylko ja źle trafiłem. Nie mam doświadczenia z kręceniem proca (nie miałem potrzeby). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Ja bym brał asusa jeżeli ma więcej opcji. DC dużo daje więc warto go mieć.
Mam juz kilkuletniego asusa i sprawuje sie wyśmienicie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
... dzis kupilem "ziemniaka" na KT880 ASRock'a (K7V88) za 200,- ... procek 2500@3200 ... karte na 6800 a'la GT Asus'a (V9999GT/TD) za 1500,- do tego RAID0 2xIBM/Hitachi 80GB + 2x256 DDR400 ... DOOM3 'skacze' przy otwieraniu drzwi na levelu ... sralnik ![]() jesli bedzie to plyta ... remix@ zwroce ci honor ale nie sadze ze za tym idzie cena/wartosc mobo ... tylko wada fabryczna chipsetu ... bede walczyl ...
![]() |
![]() |
|
|