![]() |
Cytat:
|
No i końcu się udało :)
Bladego pojęcia nie mam jak, bo już pozmieniałem wszystko, ale ważne, że dysk widzi. Co prawda jako 28,6GB, a nie 29,2 , ale już pal to licho. Ważne, że jest trochę więcej miejsca niż 2 GB :) Dziękuję wszystkim za pomoc! :) |
a jak to rozkminiles?
|
... Jędrek, drepcimy z niecierpliwości :ja_chce: :ja_chce:
|
Wiecie, chciałbym móc Wam napisać, że zrobiłem to, to i to, w związku z tym wszystko zaczęło działać. Ale po kilkunasto już letniej przygodzie z komputerami wiem, że niestety tak nie jest. Tu nie ma prostej zależności, że jeżeli zrobisz A, to stanie się B. Nie. Tu jeżeli zrobisz coś ze zbioru AAAAA, to z pewnym prawdopodobieństwem stanie się coś odpowiadającego temu z dużeeeeego zbioru BBBB...
No i podobnie było i tym razem, zacząłem się bawić już wszystkim: różnym sposobem formatowania, podziału na partycje, systemu plików, potem zworkami, podłączaniem taśmy, ustawieniami w biosie aż.... w którymś momencie okazało się, że dysk jest widoczny. Co pomogło? Sorry, ale nie mam zielonego pojęcia... :) Ale też przyznam, że w tym momencie ważniejszy jest dla mnie fakt, że działa :D |
nie chcę być złośliwy ale to mogły być zworki. mam jednego IBM'a, co prawda 15 ale możliwości zworkowania jest tam około 10 dla róznych kombiancji pojemności, liczby cylindrów i głowic. więc mogłem mieć rację ||
pozdrawiam |
Cytat:
A IMB rzeczywiście tych ustawień mają od cholery, sam nie wiem, po co.. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:57. |