![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Czyli przez port szeregowy ani równoległy nie da się udostępniać neta??
Będe musiał poszukać jakiejś sieciówki w takim razie. Pzdr.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz __________________________________________________ _______________ |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
i smiesza swymi transferami ... nie warte inwestycji
|
|
|
|
#3 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Dwa komputery można podłączyć bez problemowo przez port równoległy (LPT) lub szeregowy (RS 232), ale udostępnić neta to chyba już gorzej
|
|
|
#4 |
|
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
I ja się wtrące, mama zamierza kupić jakiegoś laptopa. Potrzebny jej właśnie tylko do przeglądania stron i odbierania maili. Jestem podłączony do WLAN u mnie w mieście i właśnie tez mam pytanko jak jej podłączyć neta w jej laptopie z mojego kompa
Bluetooth odpada raczej bo to zasieg słaby i transfer tez słaby :\W sumie u mnie nie jest taki drogi ten net via WLAN ale tak z ciekawości pytam czy to trudne by było? I co z tym klonowaniem MAC adresu? ![]() Aha, a z tym zakazywaniem dzielenia łącz to kto tego przestrzega? Olac to
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
![]() |
ja też mam net z chello i switch nie dawał sobie rady
ale zakupiony D-Link router + włączenie opcji klonuj mac addressy sprawiło że jakoś przypadkiem net działa na 3 komputerach
|
|
|
|
#6 |
|
MaNiAk GiEr
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
Ghost_mode, ale jak podzieliłeś na te 3 kompy tym routerem, to każdy jest niezależny czy musi byc któryś z tych trzech wlączony non stop
|
|
|
|
#7 | |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#8 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
... powiedz ze sie nie znasz za bardzo na rzeczyto bedzie latwiej nam tobie wytlumaczy jak to dziala http://sieci.res.pl/router1b.htm http://www.eltronik.net.pl/index.pl/...chniczne2#1149 http://www.lanfaq.cstnet.pl/index.ph...&id=51&lang=pl http://forum.enter.pl/archiwum/forum_watek_nr_5354.html kupujesz sobie router takie male pudelko (jak pisalismy wczesniej za 160,- )... to urzadzenie majace za zadanie przerzucanie pakietow, czyli danych z jednej sieci do drugiej .... jest to uzadzenie sprzetowe (hardware) jesli bys chcial rozwiazanie software'owe - stawiasz pecka na nim instalujesz prosty jedno dyskietkowy router coyote linux lub freesco jesli chcesz zeby sieci byly polaczone (internet <-> intranet, wew <-> zew) uzadzenie (router) musi byc caly czas wlaczone ... przy sprzetowym w tym przypadku D-Link przy programowym komputer z oprogramowaniem router'ujacym ... jasne?
|
|
|
|
#9 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
Cytat:
Nie ma żadnego znaczenia, czy masz zewnętrze IP, czy wewnętrzne. Takie rozwiązanie powoduje, że na drugim komputerze masz internet tylko wtedy, gdy pierwszy jest włączony. Co do tego, czy kablówka pozwala na rozdzielanie łącza w ramach lokalu, to po prostu się ich zapytaj. U mnie nie mieli nic przeciwko, w grę wchodziła tylko dodatkowa opłata, jeśli oba komputery miałyby chodzić niezależnie. Jednak w takiej konfiguracji, jak Ci napisałem, żadnych dodatkowych opłat nie ponoszę. |
|
|
|
|
![]() |
|
|