Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Na dzien dzisiejszy jaki tuner tv polecacie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dzien-dzisiejszy-jaki-tuner-tv-polecacie-57529/)

andy 08.01.2006 11:32

Skoro nie będzie żadnych problemów to czy wspomniana wcześniej karta będzie dobrym rozwiązaniem ?

Czy przy nagrywaniu stacji telewizyjnych komputer będzie bardzo obciążony ?

Lord Vader 12.02.2006 01:42

Witam wszystkich!!!
Kochani prosze o pomoc. Mam Tview99 i nijak sobie z tym dziadostwem nie moge poradzić. Obraz mam w miarę względny ale dżwięk to same szumy. Nie wiem jak mam to zmienić i jak to ustawić. Kartę dostałem od kolegi i nic o nie nie wiem. Zarejestrowałem się tu po przeczytaniu kilku postów i wypowiedzi które zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, a szczególenie JANUSZAP. Pozdrawiam Was Wszystkich i czekam na pomoc.

Zelea 12.02.2006 02:05

Cytat:

Napisany przez Lord Vader
Witam wszystkich!!!
Kochani prosze o pomoc. Mam Tview99 i nijak sobie z tym dziadostwem nie moge poradzić. Obraz mam w miarę względny ale dżwięk to same szumy. Nie wiem jak mam to zmienić i jak to ustawić. Kartę dostałem od kolegi i nic o nie nie wiem. Zarejestrowałem się tu po przeczytaniu kilku postów i wypowiedzi które zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, a szczególenie JANUSZAP. Pozdrawiam Was Wszystkich i czekam na pomoc.

prosze mi wybaczyc ale jakie kolewiek informacje ? na temat komputera na temat systemu... itd... :|

Lord Vader 13.02.2006 12:31

Szybkie info co do kompa:
System Windows XP 2002
Procek Duron 1050
Płyta ECS K7VZA
Grafika GeeForce 2 Mx/Mx 400 64Mb
Ram 256 simm
Dzwięk creative
Jeżeli coś jeszcze to proszę o pytania.
Z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi co do Tview99.
Przy okazji: jak to zrobić żeby złapać TVP1???
Mam kablówke z 60 kanałami i niestety nie wszystkie je moge złapać.
Jakie mam wybrać ustawienia i co z tym dzwięiem???
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich!!!

iterhs 27.02.2006 06:46

Mam Windows 2000, Celerona 2,0, 512 RAM,ATI Radeona 9550 i podczas nagrywania Leadtek 2000XP robi nieraz "stop-klatkę". Uważam, że procesor jest jednak za słaby, aby obraz zapisać w MPEG2.

Zelea 27.02.2006 07:16

Cytat:

Napisany przez iterhs
Mam Windows 2000, Celerona 2,0, 512 RAM,ATI Radeona 9550 i podczas nagrywania Leadtek 2000XP robi nieraz "stop-klatkę". Uważam, że procesor jest jednak za słaby, aby obraz zapisać w MPEG2.

znajomy ma podobny sprzet z roznicami zamiast celka to amd 2.0 i win xp to samo bylo dokupil druga kostke ramu i skonczyly sie stop klatki...

Alinoe 01.03.2006 10:11

jeśli zależy Ci na jakości obrazu - sapphire 550pro - na chipie ATI, wypas a obraz miodzio (niestety w cenie do 220 będzie trudno - chyba że na allegro), jeśli bardziej zależy Ci na możliwości "zabawy" z dekodowaniem - to tylko na chipie BT8x8 naprawdę masa softu i informacji w necie, prolnka odradzałbym za kiepski obraz, winfasta nie znam... poczytaj testy - google :)

sobrus 01.03.2006 10:58

nagrywanie MPEG2 w czasie rzeczywistym to zly pomysl. Chyba ze ma sie 5Ghz i zoptymalizowany encoder. Wszystko co potrafi zgrywac na slabszym sprzecie nalezy omijac szerokim lukiem ze wzgledu na zalosna jakosc obrazu wynikowego.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51.