![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.05.2001
![]() |
Na dzien dzisiejszy jaki tuner tv polecacie?
Interesuje mnie dobra jakosc obrazu, a takze mozliwosc dekodowania C+ i HBO jesli to mozliwe (oczywiscie w celach edukacyjnych). Cena nie gra roli.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Sat czy zwykły?
Ja mam SkyStar2 rev. D i powiem tak, że Cyfra+ świeciła przez jakiś czas ![]() Cyfrowy Polsat działa i masz wszystkie kanały łącznie z tymi płatnymi dodatkowo ![]() Masz też Sky, Multivision'y i resztę
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ferguson, Ferguson i tylko Ferguson!
W zyciu nie widzialem tak podatnego na modyfikacje tunera. Jest tym czym Nokia dla komorek, tym czym XBOX dla konsol. Zrobisz z nim wszystko - for w internecie jest od zajechania. Tylko czytac i sie bawic! Ceny wahaja sie od 200-300 zl (najprostszy tuner z 512 kb pamieci - za malo jak na zabawy) po nawet 1000 zl (1mb flash, slot na 2 karty, podzielnik sygnalu na kilka odbiornikow i zlacze USB ktore po polaczeni z kompem daje Ci w pelni dzialajaca karte DVB! POLECAM! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Mała aktualizacja
![]() Od wczoraj nie działa Cyfrowy Polsat ![]() Można oglądać Digital+, Cyfrę+ i inne podobne, ale przez sharing, który jak wiadomo jest płątny ok. 5-20zł ![]() Narazie Cyfrowego Polastu nie będzie nawet przez sharing, bo karta jest spasowana z dekoderem
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() Działa mi jedynie Polsat2, 4FunTV, Viva Polska, Polonia 1 i TVP Polonia, bo one są FTA
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.05.2001
![]() |
Chodzi mi o zwykly tuner tv, nie o dvb. A wogole mam rozumiec ze C+ juz sie nie da ogladac?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Karta - kartą, OK... Ale co z softami wrzucanymi bezposrednio w dekoder ;-D?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() 10.10.05r. data kiedy CF całkowicie przeszedł na Nagravision2
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Jesli chodzi o zwykły tuner TV (kartę TV do kompa) to mam pewne doświadczenia bo przetestowałem (posiadałem) już 3 karty TV. Począwszy od PixelViev, Tview99 (jakaś pzreróbna Pixela chyba) i obecnie Winfast 2000XP Expert.
To co od razu polecam - oczywiście Winfasta, w porównaniu do Pixela który bazuje na starych sterach Winfast bijego na głowe (oczywiście to moja opinia, testowane wszystko na mojej kablówce). Trochę go teraz pochwale jeszcze w stosunku do Pixela: - Instalacja duzo łatwiejsza niż w Pixel (tam czasem były problemy) - Menu bardzo łatwe - O jakości obrazu nie ma co pisać dużo lepsza - Można nagrywać bez problemu z TV na kompa w baardzo wielu formatach (kilka jets już przygotowanych), w Pixelu było to straszne, trzebabyło korzystać z osobnego softu Ogólnie polecam, cena bardzo przystepna a do pakietu otrzymałem jeszcze oryginalne Ulead Video Studio 8.0, Cool 3D oraz Uled DVD Movie Factory Jestem bardzo zadowolony z niej.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
Zastanawiam się nad kupnem tunera tv do kompa. Ale nie wiem czy na moim archaicznym konfigu jest sens montować takie coś: Procesor: Celeron 633MHz Karta graficzna: GeForce2 MX400 64MB RAM: 256MB [SDR] Płyta główna Jeżeli chodzi o tuner to cena do 220 zł. Możliwość nagrywania stacji telewizyjnych.
|
|
|
#12 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro nie będzie żadnych problemów to czy wspomniana wcześniej karta będzie dobrym rozwiązaniem ?
Czy przy nagrywaniu stacji telewizyjnych komputer będzie bardzo obciążony ?
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2006
![]() |
Witam wszystkich!!!
Kochani prosze o pomoc. Mam Tview99 i nijak sobie z tym dziadostwem nie moge poradzić. Obraz mam w miarę względny ale dżwięk to same szumy. Nie wiem jak mam to zmienić i jak to ustawić. Kartę dostałem od kolegi i nic o nie nie wiem. Zarejestrowałem się tu po przeczytaniu kilku postów i wypowiedzi które zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, a szczególenie JANUSZAP. Pozdrawiam Was Wszystkich i czekam na pomoc. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Cytat:
prosze mi wybaczyc ale jakie kolewiek informacje ? na temat komputera na temat systemu... itd...
|
|
![]() |
|
|