Don Laser |
20.09.2005 22:49 |
Cytat:
Napisany przez gallus
hejka
Od jakis dwoch tygodni zaczelem miec problemy z monitorem Likom L503X, po kilkudzieseiciu minutach od wlaczenia kompa i monitora, zaczyna mi się zmieniac kolor obrazu, wszystko staje sie zolte lub blekitne. Podejzewam, ze jakis podzespol w monitorze sie wypala, moze ktos wie co to moze byc i czy wymiana tej czesci jest kosztowna i lepiej jest zakupic nowy monitor? :)
|
Mozliwe , że degauss (odmagnesowanie) jest jakims rozwiązaniem, ale wygląda to raczej na to że działa (elektronowe) w kineskopie swojego zywaota powoli dokonują.
Kolory które podałes , ...jakieś dziwne tzn żaden z podstawowych RGB .
Jeśli to miałbyby być jakiś zimny lut ( w co nie wierzę) to naprawa mało kosztowna, co do pozostałych IMO raczej naprawiac się nie opłaca , - chyba czas na nowy
Co do problemu autora topicku - ja miałem podobne objawy w SyncMasterze 152N, okazało się że to coś z przetwornica zasilania, był na gwarancji to i naprawili, nawet przyjechali, zabrali i przywieźli z powrotem. efekt końcowy tego mrugania był taki , że już..... nic nie mrugało - ciemny ekran.
Nie chcę Cię straszyć , ale jeśli jest na gwarancji to nie masz na co czekać - może przetwornice w Samsungach jakis feler miały
|