Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dzwonienie z internetu na domowy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dzwonienie-internetu-domowy-19401/)

javor 09.12.2004 19:55

Cytat:

Napisany przez Predi
hehe ja poczekam az Wam rachunki poprzychodza i tym osobom do ktorych dzwonicie i wtedy sam podzwonie na domowe :> taka polska nieufnosc ;)

ale zauważ... to jest dziwne... można za darmo wysłać komuś smsa przez zwykłą bramkę sms, to dlaczego niby nie móc porozmawiać sobie z kimś za free.

choć z drugiej strony,w smsach są przecież reklamy, hmmmm

edit: no i dlaczego na stronie producenta tego programu jest napisane, że rozmowy akurat z tym numerem są za free?

Turboni 09.12.2004 19:58

ale zobaczcie ze na gorze jest kwota i wynosi ona 0.00 :D

woitas 09.12.2004 20:30

to teraz czekamy niecierpliwie do następnego rachuneczku za telefon :P

kiewas 09.12.2004 20:38

Cytat:

Napisany przez woitas
to teraz czekamy niecierpliwie do następnego rachuneczku za telefon :P

Co nastąpi gdzieś po nowym roku :P Raz do siebie dzwoniłem, ale i tak nie wierzę żeby mi to odbili na rachunku tepsy. Ale strzeżonego Pan Bóg strzeże, to i też się na razie wstrzymam, zresztą nie mam na razie mikrofonu, wczoraj miałem na parenaście minut pożyczony :P

Predi 09.12.2004 21:56

Cytat:

Napisany przez javor
ale zauważ... to jest dziwne... można za darmo wysłać komuś smsa przez zwykłą bramkę sms, to dlaczego niby nie móc porozmawiać sobie z kimś za free.

choć z drugiej strony,w smsach są przecież reklamy, hmmmm

no wlasnie i dlatego to wcale nie jest dziwne, koszt sms niby sie zwraca reklama, a telefon? raczej jest dziwne telefonowanie za darmo, no bo ktos za to MUSI placic a nie wierze zeby ta firma co zrobila babble byla instytucja charytatywna???

pykson 09.12.2004 22:32

łoj ludzie, nie ma szans zeby to bylo platne, jak maja sobie niby sciagnac kase od Was?
a jak sie zarejestruje i podam nr sasiada to co, tez od niego kase sciagna bo sobie podzwonilem?
no way!

kiewas 09.12.2004 22:37

Cytat:

Napisany przez pykson
łoj ludzie, nie ma szans zeby to bylo platne, jak maja sobie niby sciagnac kase od Was?
a jak sie zarejestruje i podam nr sasiada to co, tez od niego kase sciagna bo sobie podzwonilem?
no way!

Ale dalej nie kapuje w jaki sposób można dzwonić na stacjonarki za friko. Kto w takim razie za to płaci skoro nie my? ta firma od Babble? Dobry wujek? Hm.. zastanawiająca sprawa.

pykson 09.12.2004 23:11

ja tez tego nie kapuje
przypuszczam, ze to bedzie darmowe jeszce jakis miesiac, potem trzeba bedzie placic jak przy skype, po prostu babble wyszlo imho z zalozenia: "zobaczcie jak to fajnie dziala, potestowaliscie, to teraz placcie"

zreszta juz nie moge rozmawiac z polska, niemcy jeszcze dzialaja, ale jak dzwonie na tepse to kobita mi mowi, ze mam sprobowac pozniej :(

Arnold 09.12.2004 23:14

Ciekawe kiedy na allegro pojawią aukcje "dzwoń za darmo na stacjonarne" ???

kiewas 09.12.2004 23:14

Faktycznie, całkiem możliwe że jest to jedynie czasowa promocja...

Turboni 09.12.2004 23:14

to ile juz gadales z polska :>

ja ponad godzine i dalej moge :)

pykson 09.12.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez Turboni
to ile juz gadales z polska :>

ja ponad godzine i dalej moge :)

moze razem z 15 min

z niemcami 1h ponad i tez dalej moge

na drugim kompie chodzilo bezproblemowo od wczoraj, teraz nie dziala w cale, na dwoch pozostalych (jedno konto instalowane dzisiaj, drugie wczoraj) tez dziala, ale tylko na niemcy (moze na inne europejskie kraje tez).

nie wiem, czy tepsa przypadkiem nie wylaczyla sobie tego, bo pamietam jak mialem wapa w komorze i byla mozliwosc wysylania darmowych smsow na wapie (z takiej jednej austriackiej stronki) to idea wylaczyla to po jakims miesiacu

Turboni 09.12.2004 23:28

Cytat:

Napisany przez pykson
moze razem z 15 min

z niemcami 1h ponad i tez dalej moge

na drugim kompie chodzilo bezproblemowo od wczoraj, teraz nie dziala w cale, na dwoch pozostalych (jedno konto instalowane dzisiaj, drugie wczoraj) tez dziala, ale tylko na niemcy (moze na inne europejskie kraje tez).

nie wiem, czy tepsa przypadkiem nie wylaczyla sobie tego, bo pamietam jak mialem wapa w komorze i byla mozliwosc wysylania darmowych smsow na wapie (z takiej jednej austriackiej stronki) to idea wylaczyla to po jakims miesiacu

ja wlasnie zadzwonilem i u mnie chodzi bez zajakniecia na polskie numery :)

kiewas 09.12.2004 23:29

Wiem, że OT...
Ale gratuluje Turboni'emu 3000 posta na forum!!! :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

Turboni 09.12.2004 23:33

dziekuje :piwo: duze dla wszystkich oczywiscie wirtualne bo mnie dzisiaj bankomat zezlil i walcze z inteligo :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:05.