Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2006, 21:57   #106
Qbi@k
Guru

Data rejestracji: 14.10.2005
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman
tylko w czym. latwo go shaltowac, a pliki czasem szybciej znikaja niz sie zdazy je podciagnac
Ciekawe ktore pliki szybko znikaja? Na polskim torrencie prosisz zeby ci seed posedowal i niema problemu Narazie emule jest dla mnie na ostatnim miejscu jezeli chodzi o szybkosc a ta jest chyba najwazniejsz bo w koncu niebede mial wlaczonego PC przez 2tyg 24h zeby cos sciagnac (przypomnial mi sie sciaganie pewnej nowej swego czasu gierki z emule) A co do plikow unikatow to naprawde wszystko jest na najszybszej chyba aktualnie sieci DC++

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2006, 22:10   #107
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
podsumowujac - torrent narazie rzadzi i rzadzci bedzie poki nie wymysla czegos, co jest tak latwe w obsludze i osiaga maksymalne transfery lacza..
pozdro
A eMule nie W każdym razie u mnie (256kbps) jak jest dużo źródeł o idzie całym łączem, nawet jak miałem Neo 640 to mułek wyjkorzystywał CAŁY potencjał tegoż łącza.

A wracając do torrenta, to on zły nie jest, ale posiada swoje wady. Starszych plików nie ma co szukać, a poza tym jest on bardziej "niebezpieczny" od eMula w sensie namierzenia przez pewne nielubiany służby.
A poza tym śmieszy mnie to całe "zamieszanie", gdy się chce dostać do dobrego trackera. Piractwo dla "wybranych"? Ktoś powie, że się mylę, ale tak to widzę. I dlatego wolę eMula - nie ograniczeń i nikt nie liczy tego, jakże ważnego dla torrentowców ratio.
Stary 05.01.2006, 22:12   #108
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
w takim razie co powiesz na zamkniete boardy warezowe?
tez uwazasz, ze sa zle, bo niedostepne dla zwyklych ludzi (czesto leecherow)?
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 23:35   #109
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Qbi@k
Ciekawe ktore pliki szybko znikaja? Na polskim torrencie prosisz zeby ci seed posedowal i niema problemu Narazie emule jest dla mnie na ostatnim miejscu jezeli chodzi o szybkosc a ta jest chyba najwazniejsz bo w koncu niebede mial wlaczonego PC przez 2tyg 24h zeby cos sciagnac (przypomnial mi sie sciaganie pewnej nowej swego czasu gierki z emule) A co do plikow unikatow to naprawde wszystko jest na najszybszej chyba aktualnie sieci DC++
sam sobie odpowiedziales, ze problem jest.
ludzie, ktorzy uzywaja mula od x czasu nie maja zadnych problemow z kolejkami. a w ogole porownywanie obu sieci jes bez sensu. to dwie rozne koncepcje.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 20:22   #110
Artur S.
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2005
Artur S. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wypluwa mi taki tekst:: WARNING DonkeyServer No2 (62.241.53.16:4242) - Your 8702 port is not reachable. Please review your network config.
o co chodzi?
Artur S. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 20:33   #111
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie jestes dostepny na tym porcie.
Albo blokuje firewall, albo jestes w sieci i nie masz przekierowanego portu
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2006, 20:55   #112
Artur S.
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez pablocoo
Nie jestes dostepny na tym porcie.
Albo blokuje firewall, albo jestes w sieci i nie masz przekierowanego portu
nie wiem co to jest port,nie wiem co to jestfirewall,nie wiem co to jest przekierowanie portu,jestem z tych zielonych proszę o pomoc?
Stary 06.01.2006, 21:42   #113
pablocoo
Darkly dreaming...

Laczysz sie z internetem bezposrednio czy przez siec?
Stary 06.01.2006, 22:11   #114
Artur S.
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez pablocoo
Laczysz sie z internetem bezposrednio czy przez siec?
mam łącze bezprzewodowe nie wiem czy przez sieć jak mam to sprawdzić?
Stary 07.01.2006, 00:07   #115
pablocoo
Darkly dreaming...

Pogadaj ze swoim adminem, czy nie przekierowal by ci portu (on bedzie wiedzial), albo jeszcze lepiej sprobuj sobie z nim zalatwic (o ile sie da) zewnetrzne ip.
Bez tego nigdy nie bedziesz mial HighID przy podlaczeniu do huba, jakie sa transfery przy LowID chyba nie musze pisac?
Stary 07.01.2006, 15:13   #116
qfir

Data rejestracji: 03.01.2005
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Qbi@k
Prosze bardzo http://www.torrent.net.pl/tort.php?o...dd8a388274a519 Jak jestes zalogowany to ci wejdzie jak nie to trudno
Mowilem ze niema takich plikow ktorych bym nieznalazl na torrentach A jak niema to jest cos takiego jak prosba o Request
nie wejdzie mi bo strona nie dziala, a zanim zacznei dzialac to juz sciagne z emula
qfir jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 15:36   #117
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Torrent, a eMule to dwie całkiem inne sieci. Programem eMule udostępniasz wszystkie pliki jakie posiadasz, spróbuj na torrencie odpalić ze 100 torrentów w jednym momnecie. Fajnie będzie, co?
Qbi@k - Nie zachwycaj się tak tym torrentem, bo jeszcze jajko zniesiesz. Myślisz, dlaczego transfery są wysokie i szybciej się "rozpędza". Jak użytkownik komputera udostępnia jeden plik albo dwa w jednym momencie to wykorzystuje całe swoje łącze na daną pozycje. W programie eMule jest inna sytuacja, są kolejki aby nie było sytuacji typu (100 torrentów w jednym momencie..). Trzeba czekać, aż program obsłuzy Ciebie razem z twoim REQ o dany plik. To jest ta różnica, której ty nie widzisz bo jesteś zaślepiony czymś...

Jak nie potrafisz korzystać z eMule to trudno, zostaje Ci torrent

Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 07.01.2006 o godz. 15:38
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 16:14   #118
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Artur S.
mam łącze bezprzewodowe nie wiem czy przez sieć jak mam to sprawdzić?
Lacza bezprzewodowe, bardzo, ale to bardzo, nie lubia sie z sieciamiP2P!!
Na twoim miejscu, pogodzilbym sie z tym stwierdzeniem.
Jezeli mi nie wierzysz, zapraszam na fora osiolkowe. Torentowe tez, ale to juz nie moja bajka.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2006, 16:15   #119
Qbi@k
Guru

Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez qfir
nie wejdzie mi bo strona nie dziala, a zanim zacznei dzialac to juz sciagne z emula
Zalogujesz sie to ci wejdzie. Limit kont (100tys. zostal wykorzystany).
Stary 07.01.2006, 16:30   #120
Qbi@k
Guru

Cytat:
Napisany przez Piterniel
Torrent, a eMule to dwie całkiem inne sieci. Programem eMule udostępniasz wszystkie pliki jakie posiadasz, spróbuj na torrencie odpalić ze 100 torrentów w jednym momnecie. Fajnie będzie, co?
lol ale problem... Robisz paczke plikow w jednym torrencie i po sprawie. Nie to pakujesz rarem i masz jeden plik... Pozatym po ch*&^%$ mialbym odpalic 100 torentow na raz? Komu to potrzebne? Odrazu widac ze niepotrafisz kozystac z torrentow Trudno pozostaje ci tylko eMule...

Cytat:
Napisany przez Piterniel
Qbi@k - Nie zachwycaj się tak tym torrentem, bo jeszcze jajko zniesiesz. Myślisz, dlaczego transfery są wysokie i szybciej się "rozpędza". Jak użytkownik komputera udostępnia jeden plik albo dwa w jednym momencie to wykorzystuje całe swoje łącze na daną pozycje. W programie eMule jest inna sytuacja, są kolejki aby nie było sytuacji typu (100 torrentów w jednym momencie..). Trzeba czekać, aż program obsłuzy Ciebie razem z twoim REQ o dany plik. To jest ta różnica, której ty nie widzisz bo jesteś zaślepiony czymś...

Jak nie potrafisz korzystać z eMule to trudno, zostaje Ci torrent
Ciekawe czym jestem zaslepiony? moze tym ze na emule mam predkosc 2kB a na torrencie 35kB (cale lacze). No coz niemam 2 tyg na sciaganie plikow z eMule... Wole poswiecic na to kilka dni...

Przykładowa ankieta O sile danej sieci swiadcza jego uzytkownicy (glownie ich ilosc). Takich ankiet jest wiele i w kazdej wygrywa siec torrent (napewno nie eMule ). Wiekszosc osob o eMule ma takie samo zdanie jak ja - czyli wolno.

Zreszta moze lepiej nieporownujmy tych sieci Uzytkownicy sami zobacza co lepsze jak wyprobuja z kilka sieci.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: