Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.01.2006, 22:19   #91
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja nie bardzo wiem co zrobic z moim osiolkiem...

sciagam z sieci p2p juz od 1,5 roku... poza tymi wakacjami kiedy bylem w USA...

na poczatku uzywalem edonkey'a...

przyznam szczerze ze pierwsza werja jaka mialem z jaka zaczalem sie oswajac byla najlepsza... 0.52 piekna byla...

srednia sciagania mialem 200 mb/h przy neo 640 kbps...

z kazdym miesiacem i kazdym nowym klientem bo po pewnym czasie nie mozna juz bylo uzywac tego klienta gdyz byl za stary i nie mialem czegos tam juz nie pamietam...

w kazdym badz razie im dluzej mam osiolka tym gorzej mi sciaga mam ustawione wysylanie na 17 kb przekierowane porty high id i tak dalej wiem jak go ustawic i udostepniam duzo i wogole...

niestety zawsze chodzi tylko noca od 22 do 7 rano... poniewaz neo z ktorego korzystam jest dzielone...

ale kiedys bylo pieknie a dzis np sciagnelo mi 600 mb przez te 9 godzin no porazka

i tak jest coraz czesciej... sciagam zwykle kolo 20-30 plikow...

uzywam teraz od poczatku listopada eMule 0.46c to pierwszy osiolek ze stajni eMule wczesniej tylko eDonkey... ale ma duzo plusow...

nie uzywalem nigdy zadnych modow...

poradzcie cos bo mnie sie pomysly koncza i nie wiem juz wogole co zrobic...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.01.2006, 23:25   #92
Artur S.
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2005
Artur S. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez mp666
jak się nazywa program którego używasz. klient to właśnie ten program.
Nie wiem kto to jest klijent(wyswietlaja mi się takie dwie informacje)

"" Klient [Wymiana źródeł] wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (użytkownik leecherskiego MODa/ogłoszeniodawca)"" ----- ""Klient http://emule-element.tk wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (złodziej hashu)""nie jest napisane kim jest ten klient!

taki tekst też się często pokazuje i nie wiem o co chodzi !
""WARNING BiG BanG 7 (80.239.200.106:3000) - CP949 (Korean locale) filenames converted to Unicode UTF-8. Please use an Unicode ready client. (eMule 0.44d for example)""
Artur S. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 05:57   #93
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Artur S.
"" Klient [Wymiana źródeł] wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (użytkownik leecherskiego MODa/ogłoszeniodawca)"" ----- ""Klient http://emule-element.tk wygląda na agresywnego, więc został zbanowany i usunięty z kolejki wysyłania (złodziej hashu)""nie jest napisane kim jest ten klient!
Wygląda na to że uzywasz lecherskiego MODa eMule. Żeby się upewnić zrób screena tego programu. I zamieść na forum.

Cytat:
Napisany przez Artur S.
taki tekst też się często pokazuje i nie wiem o co chodzi !
""WARNING BiG BanG 7 (80.239.200.106:3000) - CP949 (Korean locale) filenames converted to Unicode UTF-8. Please use an Unicode ready client. (eMule 0.44d for example)""
Twój klient ma problemy z kodowaniem znaków. Zmień np. na eMule wersja przynajmniej 0.44d.
Stary 05.01.2006, 08:58   #94
Yarozelsky
Gość

Cytat:
Napisany przez @ndy
Twój klient ma problemy z kodowaniem znaków. Zmień np. na eMule wersja przynajmniej 0.44d.
Witam. Nie wiem jak u innych ale u mnie od pewnego czasu serwery takie jak :razorback i edonkey wysyłał komunikat o potrzebie zaktualizowania emula0.44d do wersji 0.46C.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 12:50   #95
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yarozelsky
Witam. Nie wiem jak u innych ale u mnie od pewnego czasu serwery takie jak :razorback i edonkey wysyłał komunikat o potrzebie zaktualizowania emula0.44d do wersji 0.46C.
To samo jest u mnie, ale zmiany juz dokonalem

Niestety nie ma tylko moda pawcio kompatybilnego z nowa wersja, chyba ze o czyms nie wiem , wiec na razie jade na "czystej" wersji
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 13:41   #96
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero
To samo jest u mnie, ale zmiany juz dokonalem

Niestety nie ma tylko moda pawcio kompatybilnego z nowa wersja, chyba ze o czyms nie wiem , wiec na razie jade na "czystej" wersji
Tez jechalem na Pawcio, ale z tego co widze to ostatnia wersja jest z 2004 roku, obecnie mam iONIXA nawet nie jest zle ale wolalem Pawcio
Stary 05.01.2006, 13:50   #97
Yarozelsky
Gość

Thumbs up

Ja z powodzeniem przesiadłem sie na eMule v0.46c [MorphXT v7.2] który polecił mi @piterniel
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 14:01   #98
Qbi@k
Guru

Data rejestracji: 14.10.2005
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak dla mnie emule to juz przezytek... nadodatek wolny. Emule srednia predkosc 2kB...
Torrent 25kB - czyli cale moje lacze (chociaz wiadomo ze trafiaja sie wolne torrenty) Ogolnie rzecz biorac rzadzi DC++ Kumpel ma na niej srednie predkosci 1MB co na emule niejest raczej mozliwe Jak narazie starcza mi torrent

Troche off topu zrobilem
Stary 05.01.2006, 14:09   #99
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Qbi@k
Jak dla mnie emule to juz przezytek... nadodatek wolny. Emule srednia predkosc 2kB...
Torrent 25kB - czyli cale moje lacze (chociaz wiadomo ze trafiaja sie wolne torrenty) Ogolnie rzecz biorac rzadzi DC++ Kumpel ma na niej srednie predkosci 1MB co na emule niejest raczej mozliwe Jak narazie starcza mi torrent

Troche off topu zrobilem
Samozadowolenie mile widziane
Sprobuj znalesc na Torrentach cos starszego - to raz, dwa - zobacz ilosc dostepnych plikow na Torrentach i na Mule.
Trzy - torrenty, w swietle prawa, obecnego, sa nielegalne, Mul jest legalny.
I cztery- sa platne i limitowane dla userow serwy torrenta, jak to sie ma do swobodnej wymiany plikow?
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 14:14   #100
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Samozadowolenie mile widziane
Sprobuj znalesc na Torrentach cos starszego - to raz, dwa - zobacz ilosc dostepnych plikow na Torrentach i na Mule.
Trzy - torrenty, w swietle prawa, obecnego, sa nielegalne, Mul jest legalny.
I cztery- sa platne i limitowane dla userow serwy torrenta, jak to sie ma do swobodnej wymiany plikow?
1 - to niestety racja
2 - to ma zwiazek z pierwszym punktem, wiec nie powinno go byc..
3 - i co z tego? i tak kazdy wie do czego sie mula i torrenta uzywa, wiec nie oszukujcie samych siebie
4 - platne sa bo musza by utrzymac serwer trackera (wiadomo, ze nikt nie jest w stanie placic przykladowo 800zl za serwer miesiecznie..)..

podsumowujac - torrent narazie rzadzi i rzadzci bedzie poki nie wymysla czegos, co jest tak latwe w obsludze i osiaga maksymalne transfery lacza..
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 14:20   #101
Qbi@k
Guru

Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hehe i tak znajde na torrencie kazdy plik jaki mi sie spodoba Jak nie to na DC++ znajde wszytsko na 100% Znajdz mi jakas grupe subujaca anime ktora wydaje swoje pliki w innej formie niz torrent Ostatnie takie anime (Emule) widzialem z poczatku 2004r. Skad sie biora wszytskjie nowosci filmowe\muzyczne itd. itp? (z torrentow rzecz jasna ) W swietle prawa jak sciagne najnowszy film z emule to i tak bedzie to nielegalne ;] Sama siec moze i jest legalna ale kogo to obchodzi? Limity? Bez nich serwery zaraz eksploduja ze tak powiem od ilosci uzywajacych Platne? nieznam takich A pozatym sa (bardzo dobrych) dzieisiatki nielimitowanych i bezplatnych stron.
Stary 05.01.2006, 17:15   #102
qfir

Data rejestracji: 03.01.2005
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Qbi@k
hehe i tak znajde na torrencie kazdy plik jaki mi sie spodoba Jak nie to na DC++ znajde wszytsko na 100% Znajdz mi jakas grupe subujaca anime ktora wydaje swoje pliki w innej formie niz torrent Ostatnie takie anime (Emule) widzialem z poczatku 2004r. Skad sie biora wszytskjie nowosci filmowe\muzyczne itd. itp? (z torrentow rzecz jasna ) W swietle prawa jak sciagne najnowszy film z emule to i tak bedzie to nielegalne ;] Sama siec moze i jest legalna ale kogo to obchodzi? Limity? Bez nich serwery zaraz eksploduja ze tak powiem od ilosci uzywajacych Platne? nieznam takich A pozatym sa (bardzo dobrych) dzieisiatki nielimitowanych i bezplatnych stron.
to w takim razie znajdz mi np. program Logo Komeniusz
zycze powodzenia
qfir jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 20:48   #103
Qbi@k
Guru

Cytat:
Napisany przez qfir
to w takim razie znajdz mi np. program Logo Komeniusz
zycze powodzenia
Prosze bardzo http://www.torrent.net.pl/tort.php?o...dd8a388274a519 Jak jestes zalogowany to ci wejdzie jak nie to trudno
Mowilem ze niema takich plikow ktorych bym nieznalazl na torrentach A jak niema to jest cos takiego jak prosba o Request
Stary 05.01.2006, 21:28   #104
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
nie znajdziesz wszystkiego
przykladowo - program o nazwie WILCOM, oryginal BAAAAAAARDZO drogi.., na mulku tylko jest
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2006, 21:46   #105
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
podsumowujac - torrent narazie rzadzi i rzadzci bedzie poki nie wymysla czegos, co jest tak latwe w obsludze i osiaga maksymalne transfery lacza..
pozdro
tylko w czym. latwo go shaltowac, a pliki czasem szybciej znikaja niz sie zdazy je podciagnac
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: