![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Prędkość ściągania po lokalnej
Problem tkwi w tym, że czasami mogę po lokalnej ściągać z prędkością 1MB/s(bardzo rzadko), a większość czasu z prędkościami 50-150kB/s.
Jest to osiedlowa, miejska sieć lokalna założona na modemach kablowych 10Mb/s -> 1,25MB/s. Czym to może być spowodowane. Z WWW ściągam stronki czy tam coś innego z 80-90% łącza 128/64 Mb/s. Czyli OK. A lokalna coś jakoś kiepściutko. na modemie jest chyba 5 osób, 3 takich co tylko przegląda WWW. Pomózcie. Ostatnio zmieniany przez raptor123 : 11.03.2003 o godz. 15:16 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Hehe...sieć się marnuje...na początku istnienia naszego LAN-a jakiś plik, np. 700 mb przesyłało się w około 10-15 minut,a teraz taki sam pliczek idzie 2 czasem nawet 3x dłużej
![]()
|
|
|
#3 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
![]() |
Zapomniałem dodać, że kilka klatek dalej kumpel pracuje na innym modemie z tej samej sieci i ma transfer 700-1100kB/s. A tego zrozumieć nie potrafie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Fajny topic Raptor jakby nie było to nasza sieć.Tez mnie to zainteresowało. Ciekawe co nam Bas doradzi? Szczegółów technicznych sieci nie jestem w stanie podać bo się tym za bardzo nie interesowałem. Ale jakby co to można napisać do naszego admina i popytać co i jak.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wymiatacz
![]() |
Protokół, nie wiem jak przez otoczenie się ściągam jaki to protokół, ale głównie ściągam przez FTP, wszystkie P2P, wyłączone, sprawdzałem jak wyłączyłem NAV2002 to samo się działo.
To co wiem to sieć jest zbudowana na modemach kablowych, resztę postaram się dowiedzieć. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wymiatacz
![]() |
Admin mi jeszcze nie odpowiedział na maila ale może to co jest na ich stronie coś pomoże http://dolsat.pl/inet.html
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Protokół-ftp, otoczenie sieciowe jest z definicji wolniejsze. Jeśli dobrze rozumiem to jest to kablówka a nie klasyczny ethernet i mogą byc jakieś inne ograniczenia techniczne, np modemy.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wymiatacz
![]() |
To w takim razie razie raz ograniczają a raz nie bo czasami jest transfer 1MB/s a większość czasu 100kB/s. Może FTP jest wolniejsze ale dlaczego da się ściągać przez FTP 1MB/s
jeden dzień a 5 dni nie . Mszę się przejść do biura i ...
Ostatnio zmieniany przez raptor123 : 11.03.2003 o godz. 20:41 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wymiatacz
![]() |
Serwer FTP jest u mnie na kompie, a co do sieci to ściągam głównie od kolegi który jest na tym samym modemie dwie klatki dalej, a poza modem wszystko możliwe
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
MAJSTER zlotowy
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wymiatacz
![]() |
Z tego co wiem to nie jest podpięte pod kablówke, to są oddzielne przewody, a modemy kablowe są popodłączane w piwnicach (oddzielne pomieszczenia)i dopiero do każdego użytkownika na oddzielnym przewodzie, ale poczekajmy do jutra dowiem się wszystkiego w biurze i napiszę, a może dowiem się dlaczego są takie transfery, czy nie mają jakiś blokad na modemach i może dlatego to wszystko tak jest, może da się te blokady wyłączyć (miejmy nadzieję). To do jutra z tym topic-iem.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wymiatacz
![]() |
Admin na pytanie o konfigurację sieci odpowiedział: "Czy mam podać hasła administratora na dostęp do serwera"
I nici z rozwiązania tego problemu, chyba tylko zostaje droga do prezesa, bo admin olewa całą sprawe, aż mie wk%$#@%!@%ja
|
|
|
|
![]() |
|
|