Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.03.2010, 17:41   #11
astr
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.02.2010
astr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to ładnie, a ja chciałem tylko kupić golarkę... a spotkałem się z absurdalna sytuacją. Niczego nie kombinowałem. Golarkę odesłałem listem poleconym priorytetowym, nie rozumiem w czym problem? List to nie tylko koperta, poczta uznaje też mniejsze paczki za listy, taka nomenklatura, a sposób wysyłki czyli polecony i priorytetowy oznacza, że jest ona doręczona osobiście adresatowi do 48 godzin od nadania. Mam zaufanie do poczty, bo wiem że firmy kurierskie wcale nie obchodzą się z paczką jak z jajkiem. Karton golarki zabezpieczyłem dodatkowo w karton falisty i czarną folię służącą do pakowania, a otrzymałem zawinięty wyłącznie w folię. Nie używałem wulgarnych słów, a te inne serwisy to tylko serwis moderowany przez sklep w którym klienci umieszczają opinię o nim. Sprawę rozpatrywał asystent działu reklamacji, więc napisałem do kierownika, otrzymałem odpowiedz, że jest poza biurem i opowiada za niego ktoś inny, jeśli to piszę to też jest pomówienie? Mam ten e-mail. Nie wiem czego się spodziewałem. Handluję od lat na allegro i nie mam negatywów, rozumiem klientów i wydawało mi się, że mało co może mnie zaskoczyć, a jednak nie. Oczywiście w golarce są włosy, z pewnością nie moje, a te chyba łatwo zbadać i spróbować porównać do kogo należą? Chyba ten kto używał przedmiotu osobistego jak na przykład golarka, ktokolwiek to był, mógłby też odpowiadać z art. 160 KK, czyli o narażanie innych na uszczerbek na życiu i zdrowiu? Poza tym może być tak, że któraś ze stron w wyniku stresu bierze leki i doznała pogorszenia stanu zdrowia. Niezły materiał na serial. W każdym razie ta polemika nie prowadzi do niczego dobrego. No cóż, ograniczę zakupy albo pozostanę przy sprawdzonych sklepach. A tak na marginesie czy jesli ktoś zadaje pytanie to formę pytającą można uznać za pomówienie? Pytanie a stwierdzenie to chyba dwie różne sprawy?

Ostatnio zmieniany przez astr : 11.03.2010 o godz. 18:07
astr jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: