![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Czek dis ałt
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Problem z detonatorami.
Mam problem z denatorami. Instalowałem już wiele wersji detonatorów certyfikowanych i nie certyfikowanych. I klapa. Po góra trzech dniach zaczynają sie cięzkie zwisy komputera (wszystko sie wyłącza). Po załadowaniu systemu wyskakuje komunikat że zwis nastąpił najpradopodobniej z winy steownika karty graficznej. Sprawdzałem już chyba więcej niż 10 wersji detonatorów i żadna nie chce sie z kompem dogadać. Moja konfiguracja; ECS K7S5A sis735, DIMM 512MB, GEForce 2 MX400 tvout.System XP Pro.Może ktoś z was ma przetestowaną jakąś dobrą wersje detonatora która nie zawodzi. Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
Akurat tak sie składa że mam bardzo podobną konfiguracje(tylko GF4MX440 a nie GF2MX400)i u mnie wszystko chodzi poprawnie,wcześniej miałem tą samą kartę co ty i tesz nie było problemu.Jadę cały czas na dętkach 28.32 one są b.dobre i nie zawodzą .Wypróbuj je powinno pomóc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Może wina tkwi w sterownikach do chipsetu ? Albo niskiej jakości karcie graficznej ? Albo w pamięciach?
![]() |
#4 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
detonatory warto uaktualniac i znalezc sobie ten "wlasciwy", metoda prob i bledow... inaczej bez eksperymentowania nie da rady |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
wina moze nie tkwic w detonatorach.
sprobuj wyciagnac na 1h karte z kompa. wloz ja za godzine i zobacz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
sluchaj chodzi o to ze karta ma swoj ze tak powiem "ram".
on sie zapycha w miare uzytkowania.Po wyciagnieciu on powoli sie kasuje.wiem ze to troche dziwne ale ten sposob skutkuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Czek dis ałt
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
z teoretycznego punktu widzenia jest to mozliwe - w wyniku roznego rodzaju niedoskonalosci laudunki elektryczne (badz magnetyczne) skladajace sie na pamiec nie rozladowuja sie do konca - w jedej technologii efekt staje sie widoczny po kilkudziesieciu latach uzytkowania w innych (EPROM!) po kilkuset RAZACH zmiany danych
mozliwe ze rozlaczenie tego - i zwarcie do masy - rozladowuje te ladunki - choc akurat jesli chodzi o kosci pamieci na grafice to watpie ale w EPROMACH to nie pomaga - kazdy kto programowal kidys pilota wie ze EPROM MOZNA popsuc - to nie flash ktory mozna n razy zmieniac
![]() |
![]() |
#11 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
komu sie przytrafilo zepsucie EPROMa? mnie i to kilkanascie razy... taka juz natura tych kosci ze trzeba jak z jajkiem...
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
epromow nie ma na krtach graficznych! (wogole w komputerach nie widuje ich sie juz... - bo pareset zmian i po frytkach - na epromie to ja moge projekt z syko zorbic a nie NVIDIA geforca...)
tam sa flashe albo zwylke ROM'y a wyjcei karty ze slotu nie da nic - czhyba ze tam jakies strasznei pojemnosci sei porobily - kurz z dymem papierosowym i to sie musi rozladowad - ale to tez prawdopodobne jak lody na sloncu
![]() |
![]() |
#15 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|