Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.12.2002, 23:24   #1
gaucho33
Czek dis ałt

Data rejestracji: 03.07.2002
gaucho33 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z detonatorami.

Mam problem z denatorami. Instalowałem już wiele wersji detonatorów certyfikowanych i nie certyfikowanych. I klapa. Po góra trzech dniach zaczynają sie cięzkie zwisy komputera (wszystko sie wyłącza). Po załadowaniu systemu wyskakuje komunikat że zwis nastąpił najpradopodobniej z winy steownika karty graficznej. Sprawdzałem już chyba więcej niż 10 wersji detonatorów i żadna nie chce sie z kompem dogadać. Moja konfiguracja; ECS K7S5A sis735, DIMM 512MB, GEForce 2 MX400 tvout.System XP Pro.Może ktoś z was ma przetestowaną jakąś dobrą wersje detonatora która nie zawodzi. Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
gaucho33 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.12.2002, 00:25   #2
bossbar
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.10.2002
bossbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Akurat tak sie składa że mam bardzo podobną konfiguracje(tylko GF4MX440 a nie GF2MX400)i u mnie wszystko chodzi poprawnie,wcześniej miałem tą samą kartę co ty i tesz nie było problemu.Jadę cały czas na dętkach 28.32 one są b.dobre i nie zawodzą .Wypróbuj je powinno pomóc
bossbar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2002, 01:34   #3
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może wina tkwi w sterownikach do chipsetu ? Albo niskiej jakości karcie graficznej ? Albo w pamięciach?
Stary 09.12.2002, 08:25   #4
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
SoBal napisa***322;(a)
Może wina tkwi w sterownikach do chipsetu ? Albo niskiej jakości karcie graficznej ? Albo w pamięciach?
do sis735 wychodzi co jakis czas nowy sterownik do AGP, wystarczy szukac na stronie SISa
detonatory warto uaktualniac i znalezc sobie ten "wlasciwy", metoda prob i bledow... inaczej bez eksperymentowania nie da rady
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2002, 08:51   #5
chester
P.I.M.P.

Data rejestracji: 14.05.2002
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wina moze nie tkwic w detonatorach.
sprobuj wyciagnac na 1h karte z kompa.
wloz ja za godzine i zobacz.
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2002, 10:15   #6
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
chester napisa***322;(a)
wina moze nie tkwic w detonatorach.
sprobuj wyciagnac na 1h karte z kompa.
wloz ja za godzine i zobacz.
na godzine po co ma wyciagac grafike? aby ja schlodzic? Jakos tego nie kapuje? wyjasnisz?
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2002, 19:09   #7
chester
P.I.M.P.

Data rejestracji: 14.05.2002
chester zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sluchaj chodzi o to ze karta ma swoj ze tak powiem "ram".
on sie zapycha w miare uzytkowania.Po wyciagnieciu on powoli sie kasuje.wiem ze to troche dziwne ale ten sposob skutkuje.
www.ajax.dmf.pl
chester jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2002, 20:49   #8
gaucho33
Czek dis ałt

Data rejestracji: 03.07.2002
gaucho33 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Smile

Cytat:
chester napisa***322;(a)
on sie zapycha w miare uzytkowania.Po wyciagnieciu on powoli sie kasuje.wiem ze to troche dziwne ale ten sposob skutkuje.
Nie jestem jakimś wielkim znawcą tematu ale coś mi sie wydaje że twoja teoria jest mocno naciągana :-)
gaucho33 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2002, 21:14   #9
GOLOMB
Gość

Cytat:
chester napisa***322;(a)
Nie moge sie powstrzymać Nieźle SPOKO Napisz do NVIDII przyjmie cię No ale żyjemy w demokratycznym kraju więc wolność słowa jest No nic ale OK każdy ma swoją teorię
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.12.2002, 04:39   #10
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
z teoretycznego punktu widzenia jest to mozliwe - w wyniku roznego rodzaju niedoskonalosci laudunki elektryczne (badz magnetyczne) skladajace sie na pamiec nie rozladowuja sie do konca - w jedej technologii efekt staje sie widoczny po kilkudziesieciu latach uzytkowania w innych (EPROM!) po kilkuset RAZACH zmiany danych

mozliwe ze rozlaczenie tego - i zwarcie do masy - rozladowuje te ladunki - choc akurat jesli chodzi o kosci pamieci na grafice to watpie
ale w EPROMACH to nie pomaga - kazdy kto programowal kidys pilota wie ze EPROM MOZNA popsuc - to nie flash ktory mozna n razy zmieniac
Stary 10.12.2002, 06:55   #11
GOLOMB
Gość

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
z teoretycznego punktu widzenia jest to mozliwe - w wyniku roznego rodzaju niedoskonalosci laudunki elektryczne (badz magnetyczne) skladajace sie na pamiec nie rozladowuja sie do konca - w jedej technologii efekt staje sie widoczny po kilkudziesieciu latach uzytkowania w innych (EPROM!) po kilkuset RAZACH zmiany danych

mozliwe ze rozlaczenie tego - i zwarcie do masy - rozladowuje te ladunki - choc akurat jesli chodzi o kosci pamieci na grafice to watpie
ale w EPROMACH to nie pomaga - kazdy kto programowal kidys pilota wie ze EPROM MOZNA popsuc - to nie flash ktory mozna n razy zmieniac
Tak sobie można tłumaczyć, wiadomo iż nigdy nikomu to się nie przytrafiło a komu się prztrafiło niech się zemną skontaktuje
Stary 10.12.2002, 06:58   #12
-Sid-The-Rat=>

komu sie przytrafilo zepsucie EPROMa? mnie i to kilkanascie razy... taka juz natura tych kosci ze trzeba jak z jajkiem...

Stary 10.12.2002, 07:00   #13
GOLOMB
Gość

Cytat:
komu sie przytrafilo zepsucie EPROMa? mnie i to kilkanascie razy... taka juz natura tych kosci ze trzeba jak z jajkiem...

OK ale przez wyciągnięcie Karty Graficznej i zostawienie jej na na 1 H poczym ponownie włożyć do kompa
Stary 10.12.2002, 07:03   #14
-Sid-The-Rat=>

epromow nie ma na krtach graficznych! (wogole w komputerach nie widuje ich sie juz... - bo pareset zmian i po frytkach - na epromie to ja moge projekt z syko zorbic a nie NVIDIA geforca...)
tam sa flashe albo zwylke ROM'y

a wyjcei karty ze slotu nie da nic - czhyba ze tam jakies strasznei pojemnosci sei porobily - kurz z dymem papierosowym i to sie musi rozladowad - ale to tez prawdopodobne jak lody na sloncu
Stary 10.12.2002, 07:06   #15
GOLOMB
Gość

Cytat:
epromow nie ma na krtach graficznych! (wogole w komputerach nie widuje ich sie juz... - bo pareset zmian i po frytkach - na epromie to ja moge projekt z syko zorbic a nie NVIDIA geforca...)
tam sa flashe albo zwylke ROM'y

a wyjcei karty ze slotu nie da nic - czhyba ze tam jakies strasznei pojemnosci sei porobily - kurz z dymem papierosowym i to sie musi rozladowad - ale to tez prawdopodobne jak lody na sloncu
No włąśnie Sorry nie EPROMY( jak to się nie widuje a na płycie głównej ? Bios EEPROM) tylko Flashe, już mi się myli ....
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: