![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziwne słowa Billa G.
Dziś znalazłem w necie wypowiedź Billa na spotkaniu ze studentami SGH, na pytanie czy wie, że 95 % komputerów prywatnych w Polsce ma pirackie oprogramowanie Microsoftu, Bill odpowiedział, że bardzo sie cieszy, że programy MS są tak popularne w Polsce :o :o :o . Mnie zatkało, nie skandal, nie kradzież, czy coś z tym guście, tylko "bardzo się cieszę". Nie sądzicie, że miedzy wierszami powiedział de facto, olać piractwo, grunt, że M$ popularny jest
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Bill na pewno wie takie rzeczy, a odpowiedział co odpowiedział...wisi mu to i powiewa
![]()
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przeciez piractwo w przypadku softu to najtansza (bo finansowana przez piratow) REKLAMA!!
![]() dlaczego zaden win nigdy nie byl zabezpieczony przed kopiowaniem? dlaczego MS olewa ze pirackie winy lacza sie z winupdate? bo to mu sie oplaca wcale nie upadlem na glowe ![]() jak pojdzie do pracy to bedzie chcial na tym samym pracowac a nie na linuxie i openoffice - pracodawca bedzie musial sie ugiac w szkolach uczony jest tylko win - dzieciak konczy szkole i nawet nie wie ze sa alternetywy kupuje kompa - zalatwia sobie wina, po paru latach chcac zalozyc firme wymienia na orginalnego i tak to sie toczy MS "pozwala" na uzywanie prywatnie pirackich wind, bo wie ze to i tak bedzie mialo miejsce, a dzieki szerokiemu rozpowszchnieniu wind przyzwyczai ludzi do tej platformy - w ten sposob nie musi walczyc z konkurencja - bo nikt jej nie chce ^_^ klniemy na monopoliste - to MY GO STWORZYLISMY !! pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Dziwne słowa Billa G.
Cytat:
Jaki ty dziwny jestes:o Popatrz na to inaczej - pozytywnie ![]() Zobacz ile on ma z tego korzysci, tak na serio! A ze pirackie? No coz z Krakowa tez nie odrazu bylo maisto i to stoleczne. Zobacz jakie to daje perspektywy i mozliwosci......... Nimal - byles szybszy. Ps: w Poznaniu to logika jest tak na codzien ![]() Ostatnio zmieniany przez yahol : 07.11.2003 o godz. 11:42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
w sumie to nie zdziwiła mnie ta wypowiedź Billa G. jaką przytoczył Zetoxa... Zresztą po co zabezpieczyć wina, skoro każde zabezpieczenie można obejść... Zresztą każdy obawiał się instalować XP, bo ponoć miał się łączyć z Microsoftem i donosić o oryginalnym inaczej XPeku. Rzeczywiście mu to wisi...
To prawda, że większość siedzi na windach bo nie znają Linucha... widząc pingwinka po raz pierwszy uważają, że jest dziki i wolą powrót do windy... To jest normalne bo ja jestem takim przykładem. Po prostu brakuje mi kogoś kto by mi wpił [czasami rękoczynami], że linuch jest lepszy od windy. Co prawda na nim sobie nie pogram w to co chcę, ale to jest nie aż takie ważne... BTW... jak bym miał kasy jak lodu to bym z miłą chęcią kupiłw końcu coś oryginalnego... ot choćby winde XP, żeby ładnie prezentowała się na półeczce ![]() ![]()
![]() |
#6 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Biznes is biznes...
![]() |
#7 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
ZETOXA zapomniałeś dodać że owo pytanie miało ciąg dalszy "..pirackie oprogramowanie Microsoftu bo ceny oryginalnych produktów są wysokie jak na polskie warunki" - cóż bill jest swietnym managerem i dobrym dyplomatą, cóż innego mógłby rzec w takiej sytuacji, wypowiedź "kradzież, skandal" świadczyło by że uważa iż 95% procent polaków - w tym spora grupa jego rozmówców to złodzieje!! dodać warto jeszcze że powiedział również "że nie pracuje już dla pieniędzy" - innymi słowy już swoje zarobił (jest tego trochę) i to czy w takiej polsce 90kilka procent bazuje na piratach nie robi mu różnicy zwazywszy że na spotkanie ze studentami sgh przyszedł po podpisaniu kilku papierków z leszkiem millerem.
pozdrawiam, Marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Poza tym nie tylko Billowi nie przeszkadza piractwo. Nie tylko on dorobil sie takiej kasy ze piraci juz mu nie przeszkadzaja. Nawet takie (gwiazdy ??) osobistosci jak Robbie Wiliams, czy Britney Spears ( ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nimal - brawo za szybkosc
dodam tylko ze wlasnie ta reklama - a raczej jej potencjalny brak jest ostatnio problemem BG - chodzi o chiny, GIGANTYCZNY rynek, na ktorym ma w ciagu maks 2 lat powstac alternatywny dla MS ssytem operacyjny - gdyby sie to powiodlo - a w chinach, kraju zamordyzmu jest to mozliwe - to MS stracilby WIELKIE pieniadze - i moze wreszcie zyskal konkurenta a MS wykreowalismy sami - tak jak kreujemy inne potwory zabijajac sie w wyscigu o nastepne i nastepne wersje NAJ NAJ najnowszego softu (ktory postawimy na poleczke) ciekawe gdzie by bylo adobe gdyby nie to ze photoshopa zna kazdy? pewnie w lesie... ps. Britnej Spirs ostatnio plakala w MTV ze ja okradaja takie wredne typy jak piraci i ona spac po nocach nie moze
![]() |
![]() |
#10 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
PS. Biedna Britney ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Dodajcie do imienia tworcy MS ... "The..."
![]() |
#12 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
nie - chin nikt nie zaatakuje - to jest naprawde Smok ktory wybuchnac moze tylko od srodka
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
MS Biznes Forever
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
co prawda to prawda
![]() Co BILLOWI ZALEŻY NA TYCH KILKUDZIESIĘCIU milionach zarobionych na biednych polakach jak od amerykańców wyciągnie więęęęęęęcej
![]() |
|
|