![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ekstremalnie przydatne triki w Win XP
Witam
![]() ![]() Przeglądając różnej maści prasę komputerową, strony internetowe czy fora można się natknąć na różnego rodzaju triki, które mogą nam mniej lub bardziej ułatwić pracę w systemie. Chciałbym zaproponować, aby podzielić się tym, który przyniósł ze sobą największy pożytek, jaki wprowadzamy w życie od razu po instalacji systemu i bez którego ciężko się nam obejść. Ponieważ zaraz odezwą się głosy ![]() ![]() Mam nadzieję, że pomysł się spodoba i dowiemy się czegoś nowego ![]() A oto mój kandydat : Trick : Niezwykle szybki start XP-ka - REAL !: Przeczytałem tą poradę na jakimś forum (niestety nie pamiętam już gdzie) i podszedłem bardzo sceptycznie. Pamiętając win-a 98, i 1000 sposobów na szybki start, które trochę dawały ale raczej niewiele, nie spodziewałem się więc żadnych fajerwerków. Spróbowałem z ciekawości i w pierwszym szczena mi opadła Miłej zabawy : >>>>Proces startu WinXP można niewiarygodnie przyśpieszyć kasując zawartość katalogu c:/windows/prefetch. Są to pliki, które jak myśli windows przyśpieszą ładowanie i uruchamianie programów. Oczywiście jest w błędzie. Aby wyłączyć wstępne ładowanie na stałe wchodzimy do rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management\Prefetch Parametrs i ustawiamy wartość 'Enable Prefetch' na 0 <<<< Ps. Oryginalnie parametr Enable Prefetch ustawiony jest na 3 Ps.2 Chciałbym aby topic dotyczył tylko XP-ka, ale ostatecznie ... Pozdrawiam ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|