Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.12.2004, 10:36   #1
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Era skarży stawki Idei w ofercie Jedna Idea do UOKiK

Cytat:
Według Ery, Idea świadczy część usług dla klientów indywidualnych poniżej kosztów. W ostatnich dniach listopada Bogusław Kułakowski, szef Polskiej Telefonii Cyfrowej, skierował pismo do Cezarego Banasińskiego, prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, w którym opisuje działania Centertela, operatora sieci Idea - pisze Puls Biznesu

Operator sieci Era podejrzewa, że agresywna polityka cenowa Centertela możliwa jest dzięki finansowemu wsparciu jej głównego udziałowca.

***8222;Zachodzi przypuszczenie, iż Telekomunikacja Polska w tym celu stosuje różne formy wsparcia finansowego spółki Centertel, pozwalające na takie obniżki***8221; ***8212; pisze szef telekomu do prezesa UOKiK.

Zdaniem PTC, urząd powinien rozważyć, czy te praktyki ***8222;wymagają analizy, wyjaśnienia i ewentualnych działań organów sprawujących administrację w zakresie konkurencji na rynku***8221; - informuje Puls Biznesu.

PTC zastrzega, że również inni operatorzy mogą być zmuszeni do świadczenia części usług poniżej kosztów. Co ciekawe, to właśnie PTC jest motorem tegorocznych zmian na rynku. Wprowadzona w marcu Heyah zapoczątkowała cenową rewolucję. Dlaczego więc operator skarży się na konkurenta? Być może list do UOKiK jest tylko zasłoną dymną dla nowych ofert, jakie Era ma zamiar zaprezentować w styczniu. Operator zapowiadał rewolucję. Nie precyzował jednak, czy chodzi o konstrukcję nowych ofert czy o agresywne ceny - dodaje dziennik.
buahaha ^_^ Po prostu prawie spadlem z krzesla. Zawsze wiedzialem ze ERA to durnie ^_^ ^_^

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.12.2004, 10:44   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dobrze dobrze dzieki temu mamy taniej
byle nam te cholery nie zbankrytowaly
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2004, 10:49   #3
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Era to nie durnie a madrzy ludzie - oni nie chca udupic idei a chca pozyskac to czegi im tylko brakuje (bo rozmowy w sumie maja tansze - 73gr a nie 75gr jak w idei) czyli znizki na gadki do tepsy.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2004, 10:52   #4
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Co by tu nie gadac, idea jest najtansza....
Stary 16.12.2004, 11:07   #5
epol
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Ormianin
No wlasnie. I nie interesuje mnie jakim kosztem. Czy ona traci czy nie. Liczy sie moja/nasza kasa
Stary 16.12.2004, 18:36   #6
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
W plusie minuta polaczenia takze 73gr a sms 18 gr W dodatku nie trzeba juz placic za CLIP i sekundowe naliczanie
Krzycho83 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2004, 22:21   #7
epol
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Krzycho83
W plusie minuta polaczenia takze 73gr a sms 18 gr W dodatku nie trzeba juz placic za CLIP i sekundowe naliczanie
Bezplatne CLIP w Plusie Dla mnie super nowosc. W koncu po tylu latach...
Zawsze wiedizalem ze to buraki
Stary 16.12.2004, 20:12   #8
Posłany
BA/\//\/ED

Data rejestracji: 27.04.2003
Posłany w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
A ja musze przejsc na Jedna Idee - przechodził ktoś z abonamentu->jedna idee? i jak jest? zadnych "haków" ??
Stary 17.12.2004, 09:06   #9
MOdy
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.11.2004
MOdy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Posłany
A ja musze przejsc na Jedna Idee - przechodził ktoś z abonamentu->jedna idee? i jak jest? zadnych "haków" ??

Mój bracik przechodził z Plusa na Jedną Idee i jest z tego bardzo zadowlony. Płaci 50zł abonamentu (kwota deklarowana) i tyle też ma do wyorzystania. Jak na razie to żadnych haczyów nie widać.

P.S. Jak bedziesz coś wiedział jak to jest przy zmianie z abonamentu na Jedna Idee to daj znać, bo też będę zmieniał.
MOdy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2004, 11:33   #10
Koolo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2002
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
Era to nie durnie a madrzy ludzie - oni nie chca udupic idei a chca pozyskac to czegi im tylko brakuje (bo rozmowy w sumie maja tansze - 73gr a nie 75gr jak w idei) czyli znizki na gadki do tepsy.
Nie mądrzy tylko bardzo pazerni jak wszyscy inni operatorzy.
np. Heyah tak się intensywnie reklamuje że już użytkownicy się podniecili i czekają na obniżkę cen a tu DUPAAAAAAA

Ostatnio zmieniany przez Koolo : 16.12.2004 o godz. 11:43
Koolo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2004, 11:42   #11
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... najtańsi w tej chwili to jednak są Kargule, 27gr/min wewnątrz sieci, wiem, że oddają połowę jutro, ale jednak oddają.
Stary 16.12.2004, 12:24   #12
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
era to wg mnie moze i madrzy ludzie ale cos trasznie pazerni

jak firma ktora dostala nagrode za "najbardziej godna zaufania firme telekomunikacyjna" bozadjze za rok 2004 i pewnie czwesniejsze tez a mozliwe ze i pozniejsze dostanie, moze byc godna zaufania, jezeli jako pierwsza wprowadza umieszczanie swoich dluznikow z abonamentem na karajowej liscie dluznikow? jak mam zaufac takiej firmie?

wg mnie wiekszosc tej "dobroci" ery i jaka to ona nie jest lepsza od innych wynika tylko z tego ze jak na razie (mam nadzieje) ma najwiecej abonamentow a kazdy Polak jak to Polak, chwali tylko to co ma
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2004, 13:50   #13
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
jako pierwsza wprowadza umieszczanie swoich dluznikow z abonamentem na karajowej liscie dluznikow? jak mam zaufac takiej firmie?
No i dobrze, jak ktoś nie płaci to znajduje się na takiej liście.
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2004, 16:51   #14
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
No i dobrze, jak ktoś nie płaci to znajduje się na takiej liście.
powiedz to komus kto zwleka z zaplaceniem 200zl - tych ludzi jest z tego co pamietam jak podala era - 300 000 - wiesz co znaczy wpisanie na ta liste? ze nie dostaniesz kredytu itd. juz teraz kredyty wygladaja tak, ze CI ktorzy ich potrzebuja nie moga ch wziac bo sa za drogie i ich na to nie stac, zalozmy, ze mnie wpisali i jak teraz mam zwrocic nie majac przykladowo pieniedzy? skad je wezme jezeli zabronili mi pozyczyc? troche bledne kolo......

edit: a tak na marginesie, to niech sobie robia co chca, tylko jak mozna im ufac jak oni chca kasy, przyjaciel poczekalby.... albo dochodzil swego normalna droga

Ostatnio zmieniany przez Predi : 16.12.2004 o godz. 16:56
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2004, 17:53   #15
Atronic
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.10.2004
Atronic zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
powiedz to komus kto zwleka z zaplaceniem 200zl - tych ludzi jest z tego co pamietam jak podala era - 300 000 - wiesz co znaczy wpisanie na ta liste? ze nie dostaniesz kredytu itd. juz teraz kredyty wygladaja tak, ze CI ktorzy ich potrzebuja nie moga ch wziac bo sa za drogie i ich na to nie stac, zalozmy, ze mnie wpisali i jak teraz mam zwrocic nie majac przykladowo pieniedzy? skad je wezme jezeli zabronili mi pozyczyc? troche bledne kolo......

edit: a tak na marginesie, to niech sobie robia co chca, tylko jak mozna im ufac jak oni chca kasy, przyjaciel poczekalby.... albo dochodzil swego normalna droga
Może pożyczyłbyś mi 200zł? Oddam może kiedyś , tylko nie wpisuj mnie na liste dłużników bo wtedy nikt inny mi już nie pożyczy. A i banki nie będą chciały mi już wierzyć.

http://atron.act4trees.com
Atronic jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: