Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Era skarży stawki Idei w ofercie Jedna Idea do UOKiK (https://forum.cdrinfo.pl/f5/era-skarzy-stawki-idei-ofercie-jedna-idea-uokik-44639/)

epol 16.12.2004 10:36

Era skarży stawki Idei w ofercie Jedna Idea do UOKiK

Cytat:

Według Ery, Idea świadczy część usług dla klientów indywidualnych poniżej kosztów. W ostatnich dniach listopada Bogusław Kułakowski, szef Polskiej Telefonii Cyfrowej, skierował pismo do Cezarego Banasińskiego, prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, w którym opisuje działania Centertela, operatora sieci Idea - pisze Puls Biznesu

Operator sieci Era podejrzewa, że agresywna polityka cenowa Centertela możliwa jest dzięki finansowemu wsparciu jej głównego udziałowca.

***8222;Zachodzi przypuszczenie, iż Telekomunikacja Polska w tym celu stosuje różne formy wsparcia finansowego spółki Centertel, pozwalające na takie obniżki***8221; ***8212; pisze szef telekomu do prezesa UOKiK.

Zdaniem PTC, urząd powinien rozważyć, czy te praktyki ***8222;wymagają analizy, wyjaśnienia i ewentualnych działań organów sprawujących administrację w zakresie konkurencji na rynku***8221; - informuje Puls Biznesu.

PTC zastrzega, że również inni operatorzy mogą być zmuszeni do świadczenia części usług poniżej kosztów. Co ciekawe, to właśnie PTC jest motorem tegorocznych zmian na rynku. Wprowadzona w marcu Heyah zapoczątkowała cenową rewolucję. Dlaczego więc operator skarży się na konkurenta? Być może list do UOKiK jest tylko zasłoną dymną dla nowych ofert, jakie Era ma zamiar zaprezentować w styczniu. Operator zapowiadał rewolucję. Nie precyzował jednak, czy chodzi o konstrukcję nowych ofert czy o agresywne ceny - dodaje dziennik.
buahaha ^_^ Po prostu prawie spadlem z krzesla. Zawsze wiedzialem ze ERA to durnie ^_^ ^_^

nimal 16.12.2004 10:44

dobrze dobrze :D dzieki temu mamy taniej :D
byle nam te cholery nie zbankrytowaly ;)

REi 16.12.2004 10:49

Era to nie durnie a madrzy ludzie - oni nie chca udupic idei a chca pozyskac to czegi im tylko brakuje (bo rozmowy w sumie maja tansze - 73gr a nie 75gr jak w idei) czyli znizki na gadki do tepsy.

Ormianin 16.12.2004 10:52

Co by tu nie gadac, idea jest najtansza.... :>

epol 16.12.2004 11:07

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Co by tu nie gadac, idea jest najtansza.... :>

No wlasnie. I nie interesuje mnie jakim kosztem. Czy ona traci czy nie. Liczy sie moja/nasza kasa :>

Koolo 16.12.2004 11:33

Cytat:

Napisany przez REi
Era to nie durnie a madrzy ludzie - oni nie chca udupic idei a chca pozyskac to czegi im tylko brakuje (bo rozmowy w sumie maja tansze - 73gr a nie 75gr jak w idei) czyli znizki na gadki do tepsy.

Nie mądrzy tylko bardzo pazerni jak wszyscy inni operatorzy.
np. Heyah tak się intensywnie reklamuje że już użytkownicy się podniecili i czekają na obniżkę cen a tu DUPAAAAAAA

Zetoxa 16.12.2004 11:42

... najtańsi w tej chwili to jednak są Kargule, 27gr/min wewnątrz sieci, wiem, że oddają połowę jutro, ale jednak oddają.

Predi 16.12.2004 12:24

era to wg mnie moze i madrzy ludzie ale cos trasznie pazerni

jak firma ktora dostala nagrode za "najbardziej godna zaufania firme telekomunikacyjna" bozadjze za rok 2004 i pewnie czwesniejsze tez a mozliwe ze i pozniejsze dostanie, moze byc godna zaufania, jezeli jako pierwsza wprowadza umieszczanie swoich dluznikow z abonamentem na karajowej liscie dluznikow? jak mam zaufac takiej firmie?

wg mnie wiekszosc tej "dobroci" ery i jaka to ona nie jest lepsza od innych wynika tylko z tego ze jak na razie (mam nadzieje) ma najwiecej abonamentow a kazdy Polak jak to Polak, chwali tylko to co ma

REi 16.12.2004 13:28

Ja zawsze mialem jakis dziwny sentyment do ERY, moze z pobudek patriotycznych? w koncu ERA PTC - Polska Telefonia Cyfrowa :D

M@X 16.12.2004 13:40

Jam od zawsze wierny idei i bardzo mnie cieszy fakt, iz stale obnizaja ceny i wprowadzaja roznego rodzaju promocje. Ciekawi mnei jescze jak rzecz bedzie sie miala z unijna ustawa majaca na celu umozliwienie uzytkownikowi zachowanie numeru przy zmianie operatora. O ile mi wiadomo wszyscy operatorzy niechetnie sie na ta ustawe zapatruja ;-D

Air 16.12.2004 13:50

Cytat:

Napisany przez Predi
jako pierwsza wprowadza umieszczanie swoich dluznikow z abonamentem na karajowej liscie dluznikow? jak mam zaufac takiej firmie?

No i dobrze, jak ktoś nie płaci to znajduje się na takiej liście.

epol 16.12.2004 16:11

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Ciekawi mnei jescze jak rzecz bedzie sie miala z unijna ustawa majaca na celu umozliwienie uzytkownikowi zachowanie numeru przy zmianie operatora. O ile mi wiadomo wszyscy operatorzy niechetnie sie na ta ustawe zapatruja ;-D

Bodajze bedzie to mozilwe dopiero od 2006 roku. Operatorzy stwierdzili, ze nie maja jeszcze mozliwosci na takie operacje.

Predi 16.12.2004 16:51

Cytat:

Napisany przez Air
No i dobrze, jak ktoś nie płaci to znajduje się na takiej liście.

powiedz to komus kto zwleka z zaplaceniem 200zl - tych ludzi jest z tego co pamietam jak podala era - 300 000 - wiesz co znaczy wpisanie na ta liste? ze nie dostaniesz kredytu itd. juz teraz kredyty wygladaja tak, ze CI ktorzy ich potrzebuja nie moga ch wziac bo sa za drogie i ich na to nie stac, zalozmy, ze mnie wpisali i jak teraz mam zwrocic nie majac przykladowo pieniedzy? skad je wezme jezeli zabronili mi pozyczyc? troche bledne kolo......

edit: a tak na marginesie, to niech sobie robia co chca, tylko jak mozna im ufac jak oni chca kasy, przyjaciel poczekalby.... albo dochodzil swego normalna droga

Atronic 16.12.2004 17:53

Cytat:

Napisany przez Predi
powiedz to komus kto zwleka z zaplaceniem 200zl - tych ludzi jest z tego co pamietam jak podala era - 300 000 - wiesz co znaczy wpisanie na ta liste? ze nie dostaniesz kredytu itd. juz teraz kredyty wygladaja tak, ze CI ktorzy ich potrzebuja nie moga ch wziac bo sa za drogie i ich na to nie stac, zalozmy, ze mnie wpisali i jak teraz mam zwrocic nie majac przykladowo pieniedzy? skad je wezme jezeli zabronili mi pozyczyc? troche bledne kolo......

edit: a tak na marginesie, to niech sobie robia co chca, tylko jak mozna im ufac jak oni chca kasy, przyjaciel poczekalby.... albo dochodzil swego normalna droga

Może pożyczyłbyś mi 200zł? Oddam może kiedyś , tylko nie wpisuj mnie na liste dłużników bo wtedy nikt inny mi już nie pożyczy. A i banki nie będą chciały mi już wierzyć.

Ghost_mode 16.12.2004 18:01

Cytat:

Napisany przez epol
buahaha ^_^ Po prostu prawie spadlem z krzesla. Zawsze wiedzialem ze ERA to durnie ^_^ ^_^

a właśnie tu się mylisz , oni bardzo dobrze wiedzą co robią ;)
Potrafią zadbać o swój interes...

PS Era - OK, Idea - OK, Plus - dno :ysz:
(przepraszam jeśli kogoś obraziłem)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44.