Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   esem - twój PC rozsyła WIRUSY !!! [to nie żart] (https://forum.cdrinfo.pl/f5/esem-twoj-pc-rozsyla-wirusy-nie-zart-31987/)

Piterniel 01.03.2004 07:31

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
dostalem wlasnie z piterniel@o2.pl

Hehe :D

nimal 01.03.2004 07:52

tez oberwalem emilem - ja akurat od zbiega ;) z powodu idiotycznej trewsci sam wyladowal w folderzez spam...

Ormianin 01.03.2004 08:09

Cytat:

Napisany przez nimal
tez oberwalem emilem - ja akurat od zbiega ;) z powodu idiotycznej trewsci sam wyladowal w folderzez spam...

I ja stalem sie centrum ataku wirusow... w poczcie elektronicznej oczywiscie... nie powiem od kogo,... ale do pewnego moderatora, wiec bede cicho ;)

paput2000 01.03.2004 08:46

No cóż - wczoraj dostałem też dwie wiadomości z wirusami w załącznikach na konto którego używam dla CDRinfo. Na szczęście NIS zablokował i usunął zawartość załączników.

barraqda 01.03.2004 09:25

Ilość załączników: 1
a aj dostalem z nastepujacych adresow ;/

ciekawi mnie jaka jest matoda wysylania tych maili czy tak wali na pale gdzie popadnie.

czero 01.03.2004 14:32

No i mnie zaczely atakowac zainfekowane maile od jakiegos tygodnia. Dzisiaj dostalem 3. Uzywam OE, wiec po przejrzaniu tematu natychmiast wywalilem.

pawelblu 01.03.2004 14:34

Ja ostanio nic nie dostaje. Kiedys dawno dostalem tylko 2 sztuki jednego dnia i koniec. Podejrzewam ze to jakis automat rozsyla po podpisach z forum, chociaz cholera wie ...

Patrixs 01.03.2004 14:36

ja dostałem tylko na konto w WP, ale adres ten nigdzie nie podawałem na forum, a jedynie prywatnym osobom.

Macio.Men 01.03.2004 14:53

Ja dostałem wczoraj dwa takie maile, ale nie patrzyłem od kogo. Antywirus wyrzucił załączniki a ja maile i luz.

Pocztę odbieram w M2.

pawelblu 01.03.2004 15:29

Hm - wlasnie dostalem wiadomosc ze wyslalem wirusa do osoby kompletnie mi nie znanej (sam tego wirusa wczesniej nie mialem :) podobnie zreszta jak adresu tej osoby)

esem 01.03.2004 16:52

Cytat:

Napisany przez Patrix
Nie wiem zrób coś z tym.
Jak dostaje od kogos wirusa - banuje jego mail.
Jak wyczyssisz kompa z tego czegos to daj znac, wywalej maila z blacklisty....

PS
prosze tylko nie mowic, ze takie wiadomosci to na PW - poprostu ostrzegam wszystkich innych.

To chyba jednak żart: ja nie jestem e@mm.
Faktem jednak jest, że ostatnio miałem ich trochę. 8)

Pawel_k 01.03.2004 17:37

kolejny spam.... :blee:

-Kowalik- 01.03.2004 17:58

Cytat:

Napisany przez nimal

A ja dostalem od ciebie, hm...
zaraz dolacze rys.
http://randki.bialan.pl/nimal.gif

CIAPEK 01.03.2004 19:08

dość!
co prawda drugi mail i nie wiem od kogo (wszystko na screenie), ale ktoś powinien się zastanowić żeby wyczyścić troche komputer od wirusów i coś z tym zrobić.

Jakie jest wytłumaczenie techniczne tych maili bo ja nie czaje. Nawet są rozsyłane jak nie masz kogoś w książce :blee:

Y@nkee_PL 01.03.2004 19:25

Cytat:

ALERT WIRUSOWY ! : Beagle

Beagle.C jest robakiem internetowym, którego działanie polega na rozsyłaniu własnych kopii za pomocą poczty elektronicznej. Zwykle robak pojawia się w komputerze ofiary w postaci załącznika do listu elektronicznego o następujących parametrach.
W adres nadawcy robak wstawia losowy adres email odnaleziony na zarażonym komputerze, zatem osoba pojawiająca się jako nadawca listu z robakiem nie jest jego prawdziwym nadawcą.
Po uruchomieniu przez użytkownika pliku robaka tworzy on na dysku swoją kopię w pliku readme.exe oraz modyfikuje tak rejestr by jego kopia była automatycznie uruchamiana przy każdym starcie systemu Windows. Dodatkowo robak tworzy na dysku następujące pliki onde.exe, doc.exe, readme.exeopen. Dodatkowo robak pozwala na przejęcie kontroli nad zainfekowanym komputerem poprzez sieć nasłuchując na komendy na porcie 2745.
Na koniec robak rozsyła własne kopie za pomocą poczty elektronicznej , wykorzystując do tego własny silnik SMTP, na adresy odnalezione na zainfekowanym komputerze. więcej informacji.
Beagle.C jest wykrywany oprogramowaniem mks_vir z bazą wirusów z dnia 2004-03-01 i nowszymi.
źródło: www.benchmark.pl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:37.