![]() |
Fakt, Turcja wygrala - i niech mi ktos prosze powie, dlaczego??? Mimo najszczerszych checi nie udalo mi sie znalezc w tej piosence nic, co mogloby uzasadniac taki nad nia zachwyt. No ale niech bedzie, ze gusta sa rozne.
Ich Troche natomiast wypadlo wedlug mnie calkiem niezle, wlasciwie to bardzo dobrze. Szkoda tylko, ze nie wykorzystali mozliwosci tej rewelacyjnej scenografii. To zdecydowanie mogloby zwiekszyc ich szanse, szkoda. I jeszcze pytanie - wie ktos moze, jak sie nazywali wykonawcy belgijscy (drugie miejsce), moze jeszcze tytul piosenki? Podobala mi sie ona, bo ogolnie lubie tego typu muzyka, i chcialbym posluchac ich innych piosenek, wykonanych juz w pelnym skladzie (17 osob). |
Ja tam sie ciesze ze Polska zajela 7 miejsce ... nie wazne ze nie lubie Ich 3 ale to nasz reprezentant i powinnismy sie cieszyc z ich sukcesu
|
no, przynajmniej tym razem sie wyslalo - wyjasniam, o co mi chodzi. Dwa razy probowalem wyslac te wiadomosc powyzej i dwa razy skutek byl taki, ze w momencie gdy przyciskalem odpowiedz, pojawial sie niebieski ekran i rzedy bezsensownych literek, a potem nastepowal reset. Od prawie pol roku tego nie mialem, a dzisiaj dwa razy. Nie wiem, czy to problem z komputerem, czy jakis blad na forum ???
|
Naprawdę gratuluję Ich Troje zajęcia 7. miejsca pomimo, że nie podoba mi sie ich muzyka. Jednak wygrali w Polsce i na koncercie pokazali się ładnie.
Uwazam jednak, że Eurowizja to konkurs dla "sąsiadów". Wiadomo sąsiad za sąsiadem stoi co było widać na przykładzie państw rosyjskojęzycznych i nie tylko ("oni nam dali 12, to mu im conajmiej 10") |
ale co robiła Austria w czołówce (5 chyba miejsce) ???
no my tez dostalismy 12 od Niemców,i chyba 10 od Ukrainy :) Sąsiedzi RUULEZ :) |
Cytat:
|
a mi sie i tak podobala jednomyslnosc w stosunku do angli... jednak jest jakis ogolny 'gust'...
|
Eurowizja ssie na calej lini. Pierwsze miejsce - Turcja . Tego to sie nie spodziewalem , ale pozniej zrozumialem o co biega.
Jak wygrac Eurowizje ? Bierzemy jakis znany kawalek i go przerabiamy. Turcja przerobila sobie Tarkana - "Simarik" inni przerobili sobie Bumfunk Mc's "Freestyler" i masz przeboj. Wszestkie pozostale utwory zrobione byly na jedno kopyto i wialo od nich nuuuuuuda, jedynie Austryjak sie wylamal i jako jedyny (!)dal troche mocniejszy akcent ( gitary !) w refrenie. Reszta brzmiala jak jakies "disco polo". Po cichu liczylem na Tatu ale jak uslyszalem ta ich komopzycje to odrazu wiedzialem ze nic z tego nie bedzie. Polska - przynajmniej pojedziemy na nastepna Eurowizje, a 7 miejsce to naprawde niezly wynik. |
Gratulacje dla ich troje :)
|
Cytat:
|
Cytat:
polska na 7 :o :o :o dziwie sie ze tak wysoko zaszli(smy) :jezyk: a i mala opinia o konkursie eurowizji (ogladalem wystep niemcow izraela grecji angli i jeszce paru krajow): teraz piosenki britney spears wydaja sie byc najlepszymi metalowymi balladami Iron Maiden - jak sluchalem niemcow to malo co mi glosniki nie siadly a reprezentanta izralela chciala zjesc moja mysz komputerowa ^_^ :D ^_^ |
Cytat:
|
Oglądałem i poziom był taki nawet choć nie jestem zwolennikiem tego typu muzyki. Najlepsze były grupy po Ich3.
Gratuluje Ich Troje-nie było tak źle, bo były gorsze kaszany disco polowe i fałszujące, że aż...:blee: Miło ze strony Niemiec, że dali nam max punktacje. ("Dla naszych sąsiadów, dobrych przyjaciół"). Na prawde bardzo mi się to spodobało. Turków nie komentuje i tej całej chały łącznie z wokalistką, której poziom znajomości angieslkiego śmieszył mnie do łez. <--Porażka. Tatu to wogóle niech :klnie: Ta ich piosenka i wogóle podejście do Eurowziji to cyrk. Jak oni 3 miejsce zajeli to ja nie wiem. Sierpem i młotem je.;). I teraz mam problem bo nie pamiętam państwa :(-chodzi o rockową kapele, która wyróżniła się niezwykle w moich oczach pozytywnie, ale została oceniona marnie (piosenka coś tam o nazwie "powracają lata 80 te czy jakoś tak :) )którzy wsytąplili z nienormalną jak na przeważające style piosenką, ale za to na prawde dobrą. Żal mi także Anglii (0 points), a nie mieli wcale takiej chały jak inne grupy :( Brawa dla Rumunii za pomysł--> very good song. Podobała mi się także: Malta, Austria (brawo za pomysł, który się opłacił), Belgia (również niekonwecjonalny styl, a opłacalny), może o kimś zapomniałem, ale na razie to tyle chyba :) Cieszmy się z Polaków (a nie Ich Troje) bo to oni reprezentowali nas na tak wielkiej arenie, a nie samych siebie (oczywiście to dla nich też fama). Bo fakt faktem to najlepszy występ od czasów Edyty Górniak, gdzie po niej były same porażki, a to już 10 lat prawie! Bo w 1994. Pozdro @ll watcher ;):3msie: |
Cytat:
zreszta calkiem ladna recenzja :) |
Cytat:
Zawsze staram się być obiektywny, choć wiadomo jestem człowiekiem i czasem nie wyjdzie :) (ale to czasem:) ) Pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:01. |