![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Fajne kawalki - wpisujcie
Mam propozycje, co do muzy.
Czesc z nas robi filmy, wsyzcy lubia sluchac muzyki, wiec zapodaje taki pomysl: Wpiszcie tu swoje ulubione kawalki, ktore by sie nadawaly jako temat do filmow, i nie tylko. Proponowalbym, aby nie byly to jakies pierwsze miejsca z topcharts ale takie Wasze perelki, moze mniej znane ale ciekawe, z roznych gatunkow muzycznych. Post ten napisalem zainspirowany kawalkiem Theoriona - O Fortuna, podanym podanym przez Edwardo w poscie reklamy ribuka . Wykorzystam go w swoim amatorskim filmie, dobry jest.Licze na wasza kreatywnosc i podaje swoja 1 propozycje (niekoniecznie "najulubiensza"): Lara Fabian - Adagio Pozdrovka! |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
![]() |
@tomall0
Wiem, ze duzo tego, ale moze kazdy wpisze swoj jeden, moze dwa najciekawsze kawalki. Osobiscie chcialbym tu takie "filmowe", najlepiej instrumentalne - chodzi mi o podklad do filmow amatorskich, ale sie nie upieram. Dzieki za pink floyd! Pozdrawiam tych, ktorym sie bedzie chcialo tu cokolwiek wpisac. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
pykson: heh, Therion juz posluzyl mi nie raz jako tlo muzyczne, zarowno w szkole (dokladnie mowiac wlasna interpretacja "rozdziobia nas kruki, wrony" - utwor O Fortuna Theriona) jak i w mojej pracy tworczej.
a kawalkow baaardzo duzo jest, ktorych mozna uzyc... z mocniejszego udezenia: pelen wybor Theriona - 14 albumow oczywiscie nie graja na wszytstkich takiego czegos w stylu O Fortunamoge polecic jeszcze Tristania - album Widow's Weeds - song 04.December Elegy (okolice 5minuty) oraz 09.... postludium jako zakonczenie jakiegos dramatycznego czegos co sie storzy ![]() potem jeszcze therion - 12.The Fall Into Eclipse (Original Soundtrack) - z plyty A' arab Zaraq Lucid Dreaming E Nomine - 01 - Seit Angebinn Der Zeit... - zarabisty podlakd klimatyczny do czegos "mrocznego" E Nomine - 07 - Das Omen Im Kreis Des Bosen - koncowka - takie tachno z chorami czyli troche New Agejest jeszcze wiele wiele innych perelek, ale za duzo do wymieniania chyba... a ogolnie to trzeba zaladowac muze do graja i przeslucyhac co do czego pasuje. Edit: jak chcesz cos klimatycznego instrumentalnego polecam plytki Theriona Deggial (spokojan, na niej jest miedzy innymi O fortuna),A' arab Zaraq Lucid Dreaming (nagrana z filharmonia, bardzo zroznicowane tempo kawalkow) oraz Secret Of The Runes w szczegolnosci kawalek Ginnungagap (na calej plycie kawaki mocneijsze, z obojami, smyczkami, fletami, trabami i innymi instrumentami w tym stylu, oczywiscie gitra i perkusji nie brakuje) Ostatnio zmieniany przez Edwardo : 15.04.2004 o godz. 20:51 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym widzial w filmie chetnie:
Grammatik - Kazdy ma chwile Fenomen - Powiedz Ewenement - Dobrze bedzie, dzieciak (jakis smutny film, koles w ostatecznosci przegrywa z zyciem i idze w strone zachodzacego slonca i zacyzna nawijac Wlodi - miod!) Jeszcze mi podchodzi motyw muzyczny z Jacka Orlando i praktycznie wiekszosc plyt Michala Urbaniaka - WYPASIK! |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
Dobrym materiałem na scenariusz filmowy byłoby libretto opery Puciniego Tosca tak sądzę bardzo ciekawa historia jest opisana i gdyby zabrałby się za to wybitny reżyser byłby z tego hicior ale to musialby być naprawdę dobry reżyser w stylu almadovara
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
Wow, widze, ze jest to na co liczylem: roznorodnosc!
Dzieki, super, ze macie takie rozne pomysly, czesc tej muzy juz mam (niektore jako mp3, inne musze poszukac w audio cd w kolekcji rodzicow), reszte bede kombinowal inaczej. Paru wykonawcow jest mi znanych, o kilku nigdy nie slyszalem. Sprawdzilem niektore podane przez Was kawalki i jest ok, dotychczas chyba wszystkie nadaja sie jako podklad, jestem pod wrazeniem. To juz bedzie tego na kilka filmow. Ja juz tracilem inwencje, mialem obraz bez podkladu, teraz mam juz niezly dzwiek a video bede do tego wymyslal, scenariusz bedzie sie rodzil do dwieku. Zachecam do dalszych propozycji, dopiero w niedziele zajrze tu ponownie (wyjezdzam) i dzieki tym co juz cos wpisali i tym co dopiero swoje pomysly wrzuca! Mam nadzieje, ze nie tylko ja skorzystam z tych wpisow, jest troche ludzi co robia takie amatorskie filmiki, moze komus sie to przyda do jakiegos teatrzyku, nie wiem, ale w swoim imieniu DZIEKI! |
|
|
|
![]() |
|
|