![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Witam!
To pytanie kieruje do znawców/użytkowników oraz oczywiście do wszystkich tych, którzy mają o tym pojęcie. Chodzi oczywiście o zwieszający się system na ekranie końcowym przy zamykaniu Windows 98. System zatrzymuje się i pomaga tylko reset. Na 98 jade od niedawna, ostatnio miałem go ponad dobry rok teemu i wszystko było dobrze, zamykał się bez problemu. Może, też sprzęt już się sypie To jest tu zastanawiające.Sprawa "łaty Microsoftu" A łata to chyba same problemy również. Niedawno po wgraniu systemu wgrałem z głupoty automatycznie tą łate choć nie wiedziałem wogóle, że u mnie istnieje ten problem. I system zamykał się tylko tak ok. raz na trzy razy. Masakra. Potem dowiedzialem się, że nic innego mi nie pomoże jak format. Teraz jade na systemie bez tej łaty Lecz problem się pojawił po tak ok. 3 dniach od formatu C: i wgrania systemu. Ale jest on troche mniej widoczny niż wcześniej. System zamyka się częściej niż "nie zamyka" ![]() Zauważyłem także, że lubi się częsciej nie zamknąć, gdy komputer działa długo i dość mocno obciążałem mu pamięć/procka. hmmmmmmm Co zrobić? Co to może być? Czym spowodowane? Co z łatą? Nie wiem czy wgranie jej coś da? Można spróbować, ale potem co będzie to sam nie wiem. Może istnieje jakiś inny sposób niż łata na wyeliminowanie tego dręczocęgo i wkurzającego problemu. Za każdą pomoc wielkie dzięki.
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 11.09.2003 o godz. 11:29 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po odpaleniu msinfo32.exe jest narzedzie konfiguracji systemu.
Na zakladze ogolne wybierz zaawansowane i naznacz szybkie zamykanie systemu (byc morze odchacz) - nie pamietam juz dobrze od 3lat nie uzywam juz 98-ki. prometeusz
|
|
|
|
#3 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
ok prometeusz, jak w to wejść? Wszedłem w coś o tej nazwie, ale to chyba nie to bo to są same info.
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po odpalenie configuratora wybierz z pod zakladki "narzedzia"
"narzedzie konfiguracji systemu - reszta tak jak opisalem prometeusz
|
|
|
|
#5 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
ok, znalazłem
![]() Odznaczyłem tą opcję "wyłączaj szybkie zamykanie systemu" była wcześniej zaznaczona. Mam tak jak na screenie. Dzięki Prometeusz, w najbliższym czasie dam znać i okaże się czy wszystko działa poprawnie. Tak pozatym 98 nawet działa mi dobrze ![]()
|
|
|
#6 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
u mnie byl tez problem z sterami do grafy - rivka tnt2 + detonatory nowsze niz 28.xx = problemy z wyswietlaniem po wybraniu "uruchom poownie w trybie msdos" czy zamykaniu systemu
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
a teraz to wogóle system szaleje. Biore ZAMKNIJ, a on się uruchamia ponownie.
Zaznaczyłem to ponownie ![]() Co jest? ![]() @Crazy Lucas, a u Ciebie to minęło? Co zrobiłeś, żeby było dobrze?
|
|
|
#8 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Poszukaj czegoś na www.windows.online.pl (chybva jeszcze ta strona istnieje?)
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
jak to byla tylko sprawa sterow to odinstalowanie nowych i wgranie ponownie tych 28.xx czy nawet 21.xx pomoglo
ale zwykle jak mi sie taka jazda robila to w ruch szla plytka ratunkowa z obrazem sprawnego systemu (format c
|
|
|
|
![]() |
|
|