![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
Feler z neostrada....Czyli rozmawiał niewidomy z głuchymi
Mam xp+sp2, wyrzucilem ten program polaczeniowy co byl na plycie z dostarczana neostrada i zrobilem normalne polaczenie modemowe. I caly dowcip polega na tym ze jakos od paru dni jest taka sytuacja ze
1.wlaczam kompa naciskam na skrot polaczenia z neo i mi pokazuje ze nazwa uzytkownika lub haslo sa zle...klikam jeszcze pare razy polacz ale dalej to samo..wiec usuwam to polaczenie, tworze nowe i jest ok 2.dzisiaj cos nowego wyskoczylo, bo kliknalem na polaczenie z netem, znow wyskoczylo to ze bledne haslo i uzytkownik ale kliknalem jeszcze raz i sie polaczyl...potem sie rozlaczylem i znow polaczylem to wyskoczyl komunikat ze "....PPP zostal zakonczony" i sie nie polaczyl z netem........dopiero przy nastepnej probie sie polaczylo....co jest grane ??
<---nie ważne co wam mówią, ale pamiętajcie, cukru nigdy za dużo---> Ostatnio zmieniany przez wolfen3 : 20.12.2004 o godz. 21:04 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
sprobuj cFosa opis masz na www.turbokrecik.info - ostatnio ma problemy z serwerem!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sam nie mam neo, ale duzo osob uzywajace je nie instaluje tego bubla z TP. Wiec odinstaluj moze bedzie dobrze.
|
|
|
#4 |
|
Madafaker
![]() |
mam tego cfosa zainstalowalem go zgodnie z opisem ale cos mi nie chodzi
|
|
|
#5 |
|
Wyrejestrowany
![]() |
hmm no jak instalowalem kumplowi to chodził
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Madafaker
![]() |
Cytat:
nie mam tego bubla, zrobilem normalne polaczenie modemowe
|
|
|
|
#7 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmm... wiecej pomyslow to Ja raczej nie mam. A NEO nie uzywam wiec chyba nie zabardzo pomoge
|
|
|
#8 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
odinstaluj ten soft - nawet pracownicy blue line tpsa tak zalecają.
a potem utwórz normalne połączenie - kolejność jest chyba taka 1, 2, 1 potem podajesz nazwę połączenia, nr (dowolny) no i login oraz hasło. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Madafaker
![]() |
Cytat:
jezu kochany, przeczytales co ja wogole napisalem ! Ja nie mam tego softu od neostrady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam NORMALNE POLACZENIE MODEMOWE i tak sie dzieje jak opisalem
|
|
|
|
#10 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hm.. ja tez nie korzystam ze softu od tpsa - zrobilem wlasnie polaczenie modemowe i tez czesto mam zla nazwe uzytkownika lub haslo
... ale przy wcisnieciu "proboj ponownie" czy cos takiego za 2-3 razem zawsze zaskakuje ... inna dziwna sprawa - ostatnio wujek zalozyl neo128 ta z limitami... - zrobilem mu polaczenie modemowe i sie sys wieszal po paru minutach..., formacik zrobilem, bo widzialem, ze na kompie syf nie z tej ziemi, ale nie pomoglo i nadal przy zwyklym polaczeniu xp'ek sie wiesza - wujek jest skazany na programik od tpsa ... a o co chodzi z tym cfosem? niby przyspiesza neta czy jak to tam? ![]() pozdro
Ostatnio zmieniany przez Smartek : 20.12.2004 o godz. 21:08 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Cytat:
do komputera za pomacą karty sieciowej. Modemy takie jak Sagem czy Thompson podłączane do portu usb komunikują się za pomocą protokołu pppoa. Przyczyną spadku downloadu przy wzroście uploadu jest fakt, że każdy pakiet danych przychodzący do naszego komputera musi zostać potwierdzony czyli musi zostać odesłany tzw. pakiet ACK potwierdzający odebranie przez nas pakietu, do komputera, ktory dane nam przysłał. W momencie gdy zaczynamy wysylać dane, pakiety potwierdzające ACK wychodzą później (zapchany upload) - komputer zdalny wysyłający do nas dane odbiera pakiet ACK później (bo my go później wysłaliśmy przez zapchany upload) nie wysyła następnego pakietu danych lub celowo zwalnia transmisje myśląc, że nie jesteśmy w stanie tyle danych odebrać naraz. Program cefos lituje się nad nami i ustawia kolejkę danych wychodzących z naszego komputera w ten sposób, że pakiety potwierdzające ACK wychodzą w pierwszej kolejności i szybko docierają do komputera, który nam właśnie dane wysyła, dzięki temu nie czeka na potwierdzenie długo i może nam wysłać następny pakiet danych."do tego programu sterowniki od modemów pod USB muszą być przerobione.A tu opis programu cFosSped do modemów pod port USB nie trzeba przerabiać sterowników "Traffic Shaping w obydwu kierunkach umożliwia swobodne wykorzystanie łącza nawet podczas wielosesyjnego pobierania/wysyłania w tym samym czasie. Zaawansowane sterowanie przepływem z możliwością dowolnej konfiguracji priorytetów: cFosSpeed Traffic Shaping posiada funkcjonalność zasad filtrowania podobną jak standardowy program cFos. Oznacza to że najwyższe priorytetyty otrzymują pakiety kontrolne odpowiedzialne za kontrolę działania łącza. Następnie najwyższe priorytety otrzymują pakiety obsługujące interaktywne aplikacje typu Telnet, SSH, odwołania DNS i inne. Dopiero w następnej kolejności obsługiwana jest reszta przesyłanych danych. Jednak istnieje możliwość dodania dalszych zasad filtrowania i/lub konfiguracji priorytetów w zależności od potrzeb. "Traffic Shaping" w kierunku pobierania jest jeszcze bardziej dynamiczny, aktywnie zapobiegając spowolnieniu indywidualnych wątków pobierania przez ruch wychodzący."Dla modemów podłączanych pod USB służy cFosSpeed nie trzeba modyfikować sterowników modemu. Ostatnio zmieniany przez Yetixxl : 20.12.2004 o godz. 21:25 |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
moj kolega ma juz 2 tygodnie neo na zwyklym polaczeniu, be oprogramowania TP i wszystko mu smiga
|
|
|
#13 |
|
Wyrejestrowany
![]() |
mój kolega ma własnie neo 128, modem sagem i cFos - i szybciej mu net chodzi! A z emule wyciaga nawet do 20 kb/s (ja tyle nie mam na 640
)
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |