Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.03.2005, 18:42   #1
Smoczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.08.2002
Smoczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Firma mnie wystawiła

mam taki problem firma w której pracowalem mnie poprostu wystawila do wiatru wiszą mi zalegle wyplaty za 3 mie i nie ma sily ich odzyskac . Sad pracy i takie tam to jusz przerabialem nic nie da . mam takie pytanie w firmie jest okolo 15 komp z nielegalnym oprogramowaniem na max nic tam niema legalnego. Myslałem ze by ich zaszantażowac gdzie ja moge zglosc cos takiego a raczej gdzie moge powiedziec ze zglosze gdy mi nieoddadzą kasy mieszkam w warszawie prosze o pomoc
Smoczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.03.2005, 19:11   #2
qfir

Data rejestracji: 03.01.2005
qfir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
na policji
qfir jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2005, 19:33   #3
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
sekcja do zwalczania przestępczości gospodarczej w Komendzie Policji (w skrócie PG).
muszą to przyjąć i sprawdzić.
minus może być taki, że dadzą im kilka dni na zakup legala.
a to już zaboli ich po kieszeni.

ps. jeśli wiedziałeś, że cię wystawią do wiatru, trzeba było im troszkę "podrasować" sprzęcik
jakiś mały formacik, albo del kilku plików systemowych

z mojej byłej firmy chcą ode mnie projekty w wersji elektronicznej (wykonane na mojej wersji archicad'a ), bo posiadają tylko kopie na papierze.
na to ja im powiedziałem, że dadzą 500 zeta, to im to oddam
postąpili świńsko (to dłuższa historia, kiedyś może wam opowiem), to ja odpłacam im tym samym.

Ostatnio zmieniany przez woitas : 12.03.2005 o godz. 19:41
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2005, 20:08   #4
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Można by pokusić się o mały szantaż, ale pamiętaj - gdy to naprawdę zgłosisz, to pieniędzy już raczej w ogóle nie odzyskasz.
Stary 12.03.2005, 21:51   #5
luminat
Gość

Data rejestracji: 12.12.2002
luminat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nawet sie chlopie nie zastanawiaj, jak nie maja pieniedzy na twoja zalegla pensje to idz na policje i glos ze maja nielegalne oprogramowanie - zaboli ich to bardzo mocno zwlaszcza ze maja az 15 komputerow. Dostana nauczke i odechce im sie kombinowania.
A swoja droga to w Polsce sa takie cudowne przepisy ze pracodawcy nic nie mozna zrobic za niewyplacenie wynagrodzenia. W wiekszosci krajach UE taki stan rzeczy jest niedopomyslenia gdyz sa takie ostre przepisy ze za nie wyplacenie wynagrodzenia mozna sobie posiedziec pare ladnych lat.
---(edit)--------
PS. nawet jakby Ci sie udalo otrzymac zalegla pensje, nie zapomnij o powiadomieniu policji o fakcie posiadania nielegalnego softu - w koncu oko za oko, zab za zab - zarazili Cie na niepotrzebny stres wiec niech teraz oni sie stresuja...

Ostatnio zmieniany przez luminat : 12.03.2005 o godz. 21:59
luminat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: