Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.04.2003, 21:13   #16
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
Hmm, jest lekka jak piorko i mala czyli prawdopodobnie impulsowa? W tym ukladzie wykluczylbym uszodzenie baterii. A co powiesz na blad tego typu, ze w zasadzie nie uformowalem baterii, po prostu podlaczylem i tak zostalo. Czy teraz da sie jeszcze cos z tym zrobic?
Moze to jest przyczyna problemu?
lekka i taka która nie mogła uszkodzić baterii i od nowego przecież telefonu to będzie impulsowa
Formowanie/formatowanie baterii Li-ION jak napisałem nic raczej nie daje. Nie może to być raczej przyczyną tej wady. Ile osób nie formowało starszych Ni-MH i wszystko było dobrze. Stanowczo uważam, że to nie jest powodem tej wady!
Cytat:
(...)Tak mysle o tym co napisales o uzywaniu telefonu podlaczonego jednoczesnie do ladowarki. Moze faktycznie jest tak, ze mozna sobie trzymac na ladowaniu bez ograniczen ale nie wolno w tym czasie zbyt intensywnie korzystac z telefonu.(...)
W instrukcjach od moich dwóch Siemensów jest napisane, że jest dozwolone/nie ma zastrzeżeń do wykonywania rozmów w czasie ładowania.

O ile mi wiadomo to bateria też przecież podlega gwarancji-zawsze można spróbować. Jeśli w jakiś sposób okaże się, że bateria jest na śmietnik kupienie nowej nie jest takim horrorem. Firmowe podróbki, że to tak nazwe firm: Top Suxess i Forever często są lepsze od orginalnych i są o ponad połowe tańsze niż orginalne do telefonu. Tak jest z bateria do mojego SL45i.

Naprawde dziwna sprawa, może jakieś zawachanie napięcia w gniazdkach rozwaliło bateryjke? Używasz ładowarki samochodowej? W samochodzie bateria jest poddawana dużym zawachaniom prądu!
Może po prostu dostałeś wadliwą baterie?!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.04.2003, 21:16   #17
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Hmm, jest lekka jak piorko i mala czyli prawdopodobnie impulsowa? W tym ukladzie wykluczylbym uszodzenie baterii. A co powiesz na blad tego typu, ze w zasadzie nie uformowalem baterii, po prostu podlaczylem i tak zostalo. Czy teraz da sie jeszcze cos z tym zrobic?
Moze to jest przyczyna problemu?
Czyli była impulsowa.
Baterie uformowałeś - 1 podejście. Obawiam się, że ta bateria była "chora" - zostaje Ci raczej jej wymiana. Profilaktycznie weź ją na miernik: jakie ma napięcie, jak 0 to jej już nic nie pomoże, jak coś jest to spróbuj rozładować np. przez żarówkę (od latarki).
Pewnie czeka Ciebie wymiana baterii - może to być drogie. Jak jest na gwarancji to reklamuj, jak nie to szukaj nowej na giełdzie. 8)
Stary 24.04.2003, 21:30   #18
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli tak czy siak wracam do punktu wyjscia :-)

Nabycie nowej baterii to ani wydatek ani jakis problem. Tak sie tylko zastanawiam, ja z tych co lubia wiedziec "czemu" i o ile taka czy inna awarie moge sobie wytlumaczyc to problemu z bateria - nie. Dociekliwy jestem i gryzie mnie to. Bateria jak najbardziej oryginalna, a w sumie to i gwarancje jeszcze jakas mam ale nie wiem czy na baterie w komorkach udziela sie w ogole gwarancji? Pewnie w najlepszym wypadku dostane wynik "ekspertyzy" z ktorej bedzie jasno wynikac ze nie umiem sie z ladowarka obchodzic lub cokolwiek typu "przebywanie z bateria w zasiegu dzialania promieniowania jadrowego przez okres dluzszy niz 300 sekund co spowodowalo spadek wydajnosci baterii a nie jest objete gwarancja" :-)
Stary 25.04.2003, 08:21   #19
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Błąd też może być w telefonie: nie odłączył ładowania po jego zakończeniu.
Ale co pokazują pomiary baterii? Ja sprawdzam dziecku baterie (do zabawek) za pomocą amperomierza! Wychylenie wskazówki pokazuje mie jej opór wewnętrzny a więc stan naładowania. Pomiar musi być bardzo szybki aby nie rozładować baterii. 8)

Twoje uprawnienia: