![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | ||
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Formowanie/formatowanie ![]() Cytat:
O ile mi wiadomo to bateria też przecież podlega gwarancji-zawsze można spróbować. Jeśli w jakiś sposób okaże się, że bateria jest na śmietnik kupienie nowej nie jest takim horrorem. Firmowe podróbki, że to tak nazwe ![]() Naprawde dziwna sprawa, może jakieś zawachanie napięcia w gniazdkach rozwaliło bateryjke? ![]() Może po prostu dostałeś wadliwą baterie?! ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Baterie uformowałeś - 1 podejście. Obawiam się, że ta bateria była "chora" - zostaje Ci raczej jej wymiana. Profilaktycznie weź ją na miernik: jakie ma napięcie, jak 0 to jej już nic nie pomoże, jak coś jest to spróbuj rozładować np. przez żarówkę (od latarki). Pewnie czeka Ciebie wymiana baterii - może to być drogie. Jak jest na gwarancji to reklamuj, jak nie to szukaj nowej na giełdzie. 8)
![]() |
![]() |
#18 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Czyli tak czy siak wracam do punktu wyjscia :-)
Nabycie nowej baterii to ani wydatek ani jakis problem. Tak sie tylko zastanawiam, ja z tych co lubia wiedziec "czemu" i o ile taka czy inna awarie moge sobie wytlumaczyc to problemu z bateria - nie. Dociekliwy jestem i gryzie mnie to. Bateria jak najbardziej oryginalna, a w sumie to i gwarancje jeszcze jakas mam ale nie wiem czy na baterie w komorkach udziela sie w ogole gwarancji? Pewnie w najlepszym wypadku dostane wynik "ekspertyzy" z ktorej bedzie jasno wynikac ze nie umiem sie z ladowarka obchodzic lub cokolwiek typu "przebywanie z bateria w zasiegu dzialania promieniowania jadrowego przez okres dluzszy niz 300 sekund co spowodowalo spadek wydajnosci baterii a nie jest objete gwarancja" :-)
![]() |
#19 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Błąd też może być w telefonie: nie odłączył ładowania po jego zakończeniu.
Ale co pokazują pomiary baterii? Ja sprawdzam dziecku baterie (do zabawek) za pomocą amperomierza! Wychylenie wskazówki pokazuje mie jej opór wewnętrzny a więc stan naładowania. Pomiar musi być bardzo szybki aby nie rozładować baterii. 8)
![]() |
|
|