![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Abonamet RTV
Wlasnie wyczytalem w Wyborczej, ze nasi wspaniali listonosi beda sprawdzac
czy jest w domu odbiornik TV lub radio i czy mamy oplacony abonament. Njabardzej smieszy mnie to że zakłady pracy muszą płacić za każdy odbiornik osobno! u mnie w biurze jest około 40 radioodbiorników Teoretycznie mój pracodawca powinien zapłacić 4,95 x 40 = 198 zł miesięcznie za słuchanie radia! Paranoja! Nie chce mi sie pisac ze tez musi płacić tantiemy do ZAIKSU bo do biura wchodzi dziennie ok 2-5 interesantów i za puszczanie muzyki publicznie też kasę biorą. ale najbardziej rozbawiło mnie to że za telefony komórkowe z radiem też trzeba płacić, uwierzylibyście w coś takiego? kara za nie płacenie od jednego gosp. domowego to 462zł. no i niestety będzie to ściągał urząd skarbowy! najlepsze rozwiązanie to nie wpuszczać kontrolerów, ale nie zawsze się to uda , szczególnie w biurach, więc polecam zameldować u siebie babcie powyżej 75 roku życia, one są zwolnione z opłat "Nie powinniśmy również zapłacić, jeżeli udowodnimy, że telewizor wykorzystujemy tylko do oglądania filmów na wideo lub DVD. - Za odbiornik uważa się urządzenie techniczne umożliwiające natychmiastowy odbiór sygnału radiowego lub telewizyjnego - tłumaczy kierowniczka Jeziorska. A więc lepiej, żeby nasz telewizor był rozstrojony i nie miał anteny. To samo dotyczy komputera z kartą telewizyjną lub telefonu komórkowego z wbudowanym radiem." Wiec wniosek z tego prosty - wypadalo by miec kogos w domu, kto w czasie gdy kontrolerzy stoja pod drzwiami wylaczy antene i rozstroi telewizor ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
niedlugo to co czlowiek robi na kibelku tez bedzie opodatkowane... przed spuszczeniem wody kontroler bedzie sprawdzal wymiary i wage... jak cos przekroczymy dowali domiar
ysz
![]() |
#3 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Jeszcze dojdzie do tego, że w domu też będą kazali placić za każdy telewizor i każde radio. Paranoja. A politycy na penwo będa się tlumaczyć, że tak chce UE.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() podobno maja stosować jakieś sztuczki, np. na montera kablówki itp.
![]() |
![]() |
#6 |
Na emeryturze
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Ja mam na nich sposob, przy domofonie w domu mam 2 przyciski jeden do uliczki, a drugi do kojca od psa. Tak wiec po klopocie juz mam, no chyba ze to jakis kamikadze bedzie.
![]()
![]() |
#7 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
Kilka prostych rad co zrobić z kontrolerem. Przychodzi kontrola: 1. najważniejszą sprawą jest NIE WPUSZCZAĆ KONTROLERA. Jeżeli ma legitymację wiadomo kontroler i może nas pocałować w część ciała gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę - zamuykamy drzwi i po kłopocie. 2. gdy nie pokazuje legitymacji a zaczyna sięgłupkowato uśmiechać (łapie kontakt) należy być czujnym - złodziej, kontroler, może rabuś - zamknąć drzwi. Weszli do środka (nasz błąd), kilka innych sposobów: 1. poprosić o legitymację, zabrać do ręki (mamy słaby wzrok) i WYRZUCIĆ PRZEZ OKNO: kontroler ma dwa wyjścia: - wyjdzie po legitymację wtedy zamykamy drzwi, - zrobi nam awanturę wtedy wzywamy policję napaść w naszym mieszkaniu i twierdzimy że legitymacji nie pokazał; 2. prosimy o legitymacjęale kontroler (cwaniak) przytrzymuje legitymację abyśmy nie mogli mu jej wyrwać. Dzwonimy aby sprawdzić czy jest on faktycznie kontrolerem. Znając bałagan na poczcie zanim go odszukają minie trochę czasu a w tym momencie prosimy aby zaczekał przed drzwiami. Drzwi zamykamy i spokój; 3. kontroler w domu żadne z powyższych czynności nie poskutkowały. Kontroler widzi telewizor: "płaci pan abonament?" zgodnie z prawdą mówimy NIE. Dlaczego? będzie kara! Odpowiadamy że telewizor dopiero kupiliśmy (kontroler nie ma prawa sprawdzać rachunków za zakup tv) i na zarejestrowanie są 2 tygodnie. Wypraszamy kontrolera. W razie gdyby przyszedł za 2 tygodnie NIE WPUSZCZAMY. A w przypadku sklerozy i wpuszczeniu ponownie kontrolera znowu powtarzamy bajkę z zakupem odbiornika. Gdyby twierdził że to ten sam tv to stwierdzamy że tamten sprzedaliśmy i kupiliśmy nowy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Na emeryturze
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Dobre Air, napewno sie przyda
![]()
![]() |
#9 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
No to po kłopocie. Przyda sie Air.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
Z tym kupnem to świetny pomysł, nie muszę przecież nikomu pokazywać paragonu, bo nikomu do tego ile zapłaciłem za mój telewizor. zawsze mozna spróbować skołowac sobie blankiet gwaranji i wpisywac date w zależnosci od potrzeb kontrolera i nie tylko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Nawet na stronei głównej CDRinfo pojawił się news na ten temat http://www.cdrinfo.pl/comment.php?id=6510
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie mam zamiaru placic - tego jescze brakuje zeby z moich pieniedzy finanasowali kolejne beznadziejne wielkie polskie produkcje na korych chce sie zygac lub kupowali wspaniale brazylijskie seriale w pakietach po 5000 odcinkow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
najlepiej jak zaczniemy wszyscy płacić bo przecież większość z nas słucha radia przez neta!!!!!!!!
z tym że pierw zapłacimy kare (bo przecież nie nikt z nas nie zgłosił że słucha radia przez internet ) no a potem stały abonament - Powiem tylko tyle Polakom (nie wszystkim) Gratulujemy Głupoty
![]() |
#14 | |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
![]() a z tą większością to całkiem możliwe że przesadziłem ale napewno duża część pasowała by lepiej ![]()
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!! Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 29.07.2004 o godz. 00:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|