Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Abonamet RTV (https://forum.cdrinfo.pl/f5/abonamet-rtv-37624/)

sobrus 01.02.2014 00:22

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1274381)
nie maja prawa wejsc do domu :D

To pierwsze co pomyślałem.

Już widzę jak wpuszczam listonosza, prowadzę go na piętro, wyciągam komputer, najlepiej go jeszcze rozłączam i rozkręcam żeby mógł sprawdzić czy mam kartę TV czy nie.

A jak mam na USB, to jeszcze mu znajdę, przyniosę i powiem że to taka specjalna karta. Na USB....

nimal 31.01.2014 23:06

poczta jest od sprawdzania czy ktos ma TV :)
ciekawy wybor, biorac pod uwage, ze nie maja prawa wejsc do domu :D
Polska...

baryla 31.01.2014 15:21

A poczta się tym w ogóle interesuje

chris996 31.01.2014 01:25

Cieszcie się, że musimy płacić tylko za jeden telewizor. Mój brat w firmie płaci za każdy dostępny telewizor, a jako, że ma lokal koszty nie są małe.
Cytat:

Napisany przez epol (Post 294445)
NO właśnie? Powiem, że mam plombe i nie otworze PC :P

A pan z poczty grzecznie sprawdzi tył obudowy, a z tyłu karta telewizyjna z wyjściem antenowym.

Patrix 19.01.2014 23:30

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1273182)
Barany...

Nie dość, że wymagają opłat to jeszcze wrzucają na ekran Krzysztofa Bęgowskiego aka "Anna Grodzka"... i ja mam na takie TV patrzeć? Szkoda oczów...

Załącznik 64735

Reetou 19.01.2014 16:13

Odkopię, bo nie warto dla tego tematu zakładać nowego.

Otóż uważam, że skoro mam wybulić dla kretynów za niby jakąś misję 208,45 zł, to ci idioci powinni się chociaż pofatygować i przysłać mi blankiet z NRB na który mam wpłacić i wysokość tej kwoty.

Owszem, mogę sprawdzić ile trzeba wybulić, ale NRB to już za cholerę nie można sprawdzić. Jak podaję nr książeczki rtv, to pisze, że nie znaleziono, a gdybym znał swój nr identyfikacyjny o który proszą, to znałbym też numer konto. Nie dość, że chcą ode mnie haracz nie wiadomo za co, to jeszcze nie chce im się po niego dupy ruszyć...

Barany...

mr_spock 31.07.2004 14:01

Cytat:

Napisany przez epol
No to można powiedzieć, że była burza i szlak trafił karte TV ^_^

Rownie dobrze mozna powiedziec, ze TV nie dziala - wystarczy wyciagnac wtyczke z sieci :)

epol 31.07.2004 13:28

No to można powiedzieć, że była burza i szlak trafił karte TV ^_^

mr_spock 31.07.2004 12:38

no tak, ale jednak widac, ze kabel antenowy wchodzi - trzeba go przed takimi ewentualnymi kontrolami odlaczac i chowac

nimal 30.07.2004 22:39

tia - tez mam plombe :D tylko ze widac ja dopiero jak obudowe zdejme :rotfl: kilka minut igla ja tak preparowalem :banan:

epol 30.07.2004 22:34

NO właśnie? Powiem, że mam plombe i nie otworze PC :P

Ormianin 30.07.2004 21:24

Cytat:

Napisany przez kraluk
Przyłączam się do proźby. Jestem ciekaw jak to teraz wygląda.

Tak, zresztą problem nie jest nowy - pojawił się kilka lat temu:
zamiast telewizora masz w domu komputer wyposażony
w kartę telewizyjną; oglądasz po prostu telewizję na komputerze.
Przecież za posiadanie komputera nie trzeba płacić
abonamentu RTV, a kto sprawdzi jakie "graty" są wewnątrz
komputera?

kraluk 30.07.2004 19:44

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
Jak to wyglada na dzien dzisiejszy? Bo jakis czas temu tuner w kompie nie byl traktowany jako odbiornik TV.

Przyłączam się do proźby. Jestem ciekaw jak to teraz wygląda.

Joe_Doe 30.07.2004 19:36

Cytat:

Napisany przez Ormianin
...To samo dotyczy komputera z kartą telewizyjną ...

Jak to wyglada na dzien dzisiejszy? Bo jakis czas temu tuner w kompie nie byl traktowany jako odbiornik TV.

nimal 30.07.2004 19:18

kontrolera proponuje wyslac w kosmos - zestaw do wysylania kontrolera w kosmos do nabycia od rozjan na pobliskim bazarze || w celu zakupu pytac o katiusze ||
nikogo nie musisz nigdzie wpuszczac dopuki nie jest to policjant z nakazem sadowym lub komornik - a kontroler z tv czy listonosz nie zalicza sie do zadnej z tych grup

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:00.