Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Forum Gry-Online - admin to jakiś czubek? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/forum-gry-online-admin-jakis-czubek-36881/)

woitas 11.07.2004 09:16

Cytat:

Napisany przez wysiak

woitas -->
Rozumiem, amarok, ze jestes rozgoryczony. Masz abonament na GOLu, a i tak dostales bana na Forum. Nie dziwie sie wiec, ze lazisz po innych forach i saczysz jad. Choc mi osobiscie by sie po prostu nie chcialo. Ale skoro tak lubisz, to na zdrowie.

wysiu

What??
Chyba ja o czymś nie wiem... :)
Wysiak - dla Ciebie ode mnie :piwo:

8z9 11.07.2004 09:16

"Jak juz pisalem wczesniej, forum GOLa jest calkowicie darmowe. Mogles nie doczytac, wiec to powtarzam."

Jak to darmowe? Przeciez trzeba placic za:
- pisanie na niektore tematy,
- za edycje wlasnego posta,
- ogladanie starych postow i grafik (nawet tych pisanych/wklejanych prze siebie),
- za pisanie bez obawy, ze moderatorowi nie spodoba sie twoj post i ci go nie skasuje,
No k..a, to jest darmowe forum?

" I tak sobie szczesliwie pisuje na GOLu juz trzeci rok, bez zagrozen banem. Szanuje rozmowcow oraz gospodarza, i to wystarczy. Po prostu."

Dokladnie wysiu, bo to jestes caly Ty, taki szaraczek egoista o pogladach tlumu. Siedzisz sobie na przyklad w takim sztucznie spreparowanym watku z samymi "ach och jakie to nasze forum cudowne" dyskutujac z 13-15 letnimi smarkami i masz ubaw jak to admin kolejny raz pobanowal (bo jakbys nie zauwazyl to juz chyba 2 taka czystka) lub obrzydzil forum ludziom z ktorymi od tych 3 lat rozmawiasz. Moze sie w koncu obudzisz i zobaczysz w jakim bagienku siedzisz?

Powtarzam, Soulcatcher i ekipa GOLa odwalila kawal swietnej roboty i w dobrym dla siebie kierunku rozwiajja firme, szkoda tylko ze kosztem starych uzytkownikow. Ale niestety przy takich zalozeniach forum nie ma tu dla nich miejsca, kiedys to forum bylo zupelnie innne, teraz glownym targetem sa dzieci i inny jest jego charakter. A "premium" moze i byc dobrym rozwiazaniem, ale wybacz imo nikt kto ceni sobie to co pisze nie bedzie jeszce za to placic.

ps: wysiu polecam Ci jaks ksiazke z zakresu psychologii tlumu, moze to byc bardzo ciekawa lektura dla Ciebie :)

Jabson 10.07.2004 22:55

Mnie sie tu podoba... w sumie jestem jeszcze na dwu innych forach... i z tych 3 tylko 2 mi leza: to i (nie bede reklamowac :) )... ale przegladajac czasem inne fora... normalnie zalamka... pozdro loodziska :)

andrzejj9 10.07.2004 22:49

He he, kilka godzin mnie nie było, a jak widzę, poważna dyskusja się rozwinęła :)

:spoko:

Bregan 10.07.2004 22:46

Mozna by tych ksywek troszke pokasowac, powiedzmy tak tych co z rok nie odwiedzali, bylo by znacznie mniej i milej.
i jeszcze tych co są zbanowani, a ostatnimi czasy byłoby ich sporo, nie kasują bo większe statystyki zawsze wygladają lepiej dla reklamodawców, z tych 160 000 ksywek normalnych, piszacych uzytkownikow jest moze kilka,kilkanaście tysiecy , reszta jest pozakladane dla prowokacji i zabawy i to kazdy wie , nawet ten ... Soulcatcher :D
ja tam lubie pisać na golu, można porobić niezłe jaja i powyśmiewać zwykłych uzytkowników na premium :P
a tak w ogóle witam :cool:

ThanatoS 10.07.2004 22:10

Cytat:

Napisany przez wysiak
[...]
"4. Moze mi ktos wytlumaczyc przyczyne, dla ktorej to na tym forum omawia sie sprawy wewnetrzne forum GOL - a nie odwrotnie?
Bo mamy do tego pelne prawo. A u ciebie nie mozna bo wasz regulamin tego zabrania."

A to jest akurat bzdura. Regulamin zabrania reklamowania serwisow konkurencyjnych, a Wy nie jestescie dla GOLa konkurencja - ani pod wzgledem zawartosci, ani wielkosciowo. With all due respect.

Pawelblu juz to napisal ale ja sie powtorze:
"- nie wolno wpisywać linków do innych forów dyskusyjnych, chyba że poświęcone są wyłącznie jednej grze."
To jeden z punktow waszego regulaminu. W sensie prawniczym oznacza to ze zadnych innych forow nie mozna, chocby o piwie czy o struganiu patykow, a to co jest po przecinku to juz tylko dostawka.

Cytat:

Napisany przez wysiak
GOL jest odwiedzany dziennie przez pare dobrych tysiecy, a zarejestrowanych ksywek jest juz prawie 160.000. 104 tysiace watkow, 2,5 miliona postow. To jest roznica kilku rzedow wielkosci.

Mozna by tych ksywek troszke pokasowac, powiedzmy tak tych co z rok nie odwiedzali, bylo by znacznie mniej i milej. Posty nie wszystkie sa na temat, i czesc watkow tez powinno sie kasowac, wiec to inna para kaloszy. Nie o to chodzilo w tym watku i nie ma co liczbami sobie dawac, bo gry-online to komercyjny serwis, nastawiony na komercje.

Rowniez pozdrawiam

wysiak 10.07.2004 21:55

pawelblu -->
"Sorry - ale nie znasz regulaminu - mozesz dostac bana"
Ha, przylapales mnie:) Nowe FAQ przeczytalem 'po lebkach'. Kwestia jest taka, ze nie wnikam co jest w FAQ doslownie, zawsze staram sie po prostu pisac zgodnie z podstawowymi zasadami miedzyludzkimi i kultura. I tak sobie szczesliwie pisuje na GOLu juz trzeci rok, bez zagrozen banem. Szanuje rozmowcow oraz gospodarza, i to wystarczy. Po prostu.

andy 10.07.2004 21:46

Ten temat przerodził się w jedną wielką dyskusję które FORUM jest lepsze. A autorowi tego Topicu nie o to chodziło. Chciał pokazać jak na innym forum ( nie podam nazwy bo mogę zostać zbananowany he he he he ;) ) utrzymuje się porządek. Choć może, masz racje wasze jest większe i co z tego. Wolał bym być na forum gdzie jest 1 tys forumowiczów i jest spooko atmosferka jak u nas, niż na takim co ma 100 tys. forumowiczów i nie można w żaden sposób się wypowiedzieć żeby nie dostać BANA. Ten topic miał pokazać jakie skrzywienia panują na niektórych forach (np. jak wasze) i to robi. Co prawda w oczy kole.

ufff..

pawelblu 10.07.2004 21:34

Cytat:

Napisany przez wysiak
Bo mamy do tego pelne prawo. A u ciebie nie mozna bo wasz regulamin tego zabrania."
A to jest akurat bzdura. Regulamin zabrania reklamowania serwisow konkurencyjnych, a Wy nie jestescie dla GOLa konkurencja - ani pod wzgledem zawartosci, ani wielkosciowo. With all due respect.

Sorry - ale nie znasz regulaminu - mozesz dostac bana ||

"- nie wolno wpisywać linków do innych forów dyskusyjnych, chyba że poświęcone są wyłącznie jednej grze."

Tak mowi WASZ regulamin. - Pkt.2 Ust.15

Cytat:

Napisany przez wysiak
CIAPEK -->
"Wasza szata i wogóle wygląd forum przy naszym to jak syrenka przy BMW "7" :]"
Kwestia gustu. Mnie osobiscie wszelkie avatary, emotikonki, sygnaturki itp odrzucaja, za bardzo to przypomina setki innych for PHPBB. Przerost formy nad trescia. Na GOLu tez nie korzystam z zadnych takich udziwnien.

"I chciałbym zauważyć, że dziennie odwiedzają nas setki osób, a liczba zarejestrowanych to pare dobrych tysięcy :]"
GOL jest odwiedzany dziennie przez pare dobrych tysiecy, a zarejestrowanych ksywek jest juz prawie 160.000. 104 tysiace watkow, 2,5 miliona postow. To jest roznica kilku rzedow wielkosci.

Sorry, ale nie wiesz co to jest rzad wielkosci. Miedzy tymi wartosciami co podales a wartosciami z forum cdrinfo:

Dyskusje: 35,403, Posty: 275,802, Użytkowników: 21,421

Mozna powiedziec ze jest roznica 1 rzedu wielkosci.

Cytat:

Napisany przez wysiak
H_do_te -->
Mozesz ujawnic swoja zbanowana ksywke z GOLa?
Cholera, czy tu siedza sami rozgoryczeni wygnancy?:)

No ba - a jakze ...

wysiak 10.07.2004 21:23

Weron -->
No ja tez wolalbym wejsc sobie do warzywniaka, naladowac owocow i warzyw do koszyka, i wyjsc bez placenia, zamiast chodowac to samo na dzialce:) Logiczne, nie?:)

Weron 10.07.2004 21:19

Cytat:

Napisany przez wysiak
Zarejestrowales sie 2 dni przed tamtym konkursem, w dwa dni nastukales tam 122 posty, po czym odszedles i po 2 latach przypadkowo machnales jednego posta. OK, whatever.
A platnych serwisow, takich, ktore "kaza sobie placic za mozliwosc sciagniecia patcha czy jakiegos edytora" jest mnostwo na calym swiecie, GOL byl po prostu pierwszy w Polsce. Nie GOLa wina, ze spolecznosc internetowa w naszym pieknym kraju jest ciut zacofana, i sie dziwi czemus, co jest po prostu normalne.. BTW wiekszosc tych rzeczy (poza wieloma materialami, stworzonymi specjalnie dla GOLa - poradniki, itp) jest do znalezienia na googlu. I co z tego? Przeszkadza Ci, ze ktos woli wyslac smsa za pare pln i miec, zamiast siedziec pol godziny i szukac? Dla niektorych czas to pieniadz.

Wysiu nie probuj teraz na sile cos mi udowodnic.
Przeciez chyba nie dostaniesz nagrody w 1dzien?
Bylem tam jeszzce przez jakis czas.Zreszta moze nawet po tym okresie znajdziesz jakies posty.Pojedyncze wyjatki.Ogolnie chodzi o to, ze zrezygnowalem z aktywnego uczestnictwa.No ale niewazne dajmy sobie juz tym spokuj.Sedno nadal jest takie samo.Oszukali mnie i tyle.
Natomiast co platnosci za te materialy to tak przeszkadza mi bo wolalbym sobie wejsc na taki serwis i sciagnac za darmo.To chyba zreszta logiczne. No nie :)Hehe

wysiak 10.07.2004 21:05

Witam:)

To znowu ja, i znowu musze kilka rzeczy sprostowac:)

ThanatoS -->
"Wyobraz sobie ze trole tez tutaj przybywaja, ale uzytkownicy wychwytuja ich, i informuja nas o tym, wiec sprawe sie zalatwia."
To dokladnie tak samo, jak na GOLu:) Tylko tam trolli jest, podejrzewam, kilka razy wiecej..

"4. Moze mi ktos wytlumaczyc przyczyne, dla ktorej to na tym forum omawia sie sprawy wewnetrzne forum GOL - a nie odwrotnie?

CIAPEK -->
"Wasza szata i wogóle wygląd forum przy naszym to jak syrenka przy BMW "7" :]"
Kwestia gustu. Mnie osobiscie wszelkie avatary, emotikonki, sygnaturki itp odrzucaja, za bardzo to przypomina setki innych for PHPBB. Przerost formy nad trescia. Na GOLu tez nie korzystam z zadnych takich udziwnien.

"I chciałbym zauważyć, że dziennie odwiedzają nas setki osób, a liczba zarejestrowanych to pare dobrych tysięcy :]"

Weron -->
Zarejestrowales sie 2 dni przed tamtym konkursem, w dwa dni nastukales tam 122 posty, po czym odszedles i po 2 latach przypadkowo machnales jednego posta. OK, whatever.
A platnych serwisow, takich, ktore "kaza sobie placic za mozliwosc sciagniecia patcha czy jakiegos edytora" jest mnostwo na calym swiecie, GOL byl po prostu pierwszy w Polsce. Nie GOLa wina, ze spolecznosc internetowa w naszym pieknym kraju jest ciut zacofana, i sie dziwi czemus, co jest po prostu normalne.. BTW wiekszosc tych rzeczy (poza wieloma materialami, stworzonymi specjalnie dla GOLa - poradniki, itp) jest do znalezienia na googlu. I co z tego? Przeszkadza Ci, ze ktos woli wyslac smsa za pare pln i miec, zamiast siedziec pol godziny i szukac? Dla niektorych czas to pieniadz.

woitas -->
Rozumiem, amarok, ze jestes rozgoryczony. Masz abonament na GOLu, a i tak dostales bana na Forum. Nie dziwie sie wiec, ze lazisz po innych forach i saczysz jad. Choc mi osobiscie by sie po prostu nie chcialo. Ale skoro tak lubisz, to na zdrowie.

H_do_te -->
Mozesz ujawnic swoja zbanowana ksywke z GOLa?
Cholera, czy tu siedza sami rozgoryczeni wygnancy?:)

8z9 -->
" i placeniu, niech to bedzie nawet symboliczne 1zl, za pisanie wlasnych postow oni sie jeszce z tego ciesza"
Jak juz pisalem wczesniej, forum GOLa jest calkowicie darmowe. Mogles nie doczytac, wiec to powtarzam.

Pozdrawiam wszystkich
wysiu

8z9 10.07.2004 20:50

Ja bym sie nie sugerowal postami ludzi/dzieci z tego watka. To forum ma ogromna liczbe uzytkownikow, a w tym temacie udziela sie zaledwie garstka tych samych osob. Wypowiedzi sa takie, bo prawie wszytkie posty krytykujace regulamin, admina itd sa od razu kasowane, a userzy banowani. Ja to jestem pelen podziwu dla admina gola, ze tak skutecznie potrafil im zrobic wode zmozgu, przy takim zamordyzmie, cenzurze i placeniu, niech to bedzie nawet symboliczne 1zl, za pisanie wlasnych postow oni sie jeszce z tego ciesza. Zyczyc tylko kazdemu adminowi takich uzytkownikow :)

andy 10.07.2004 20:16

Mój post wcześniejszy napisałem cuś nie tak. Myślałem że wysio pisze o swoim forum, sorry za pomyłke. Poparłem go bo myślałem że też się nie zgadza z tym Adminem. A co do naszej szaty graficznej to JEST ŚWIETNA wręcz ZNAKOMITA. I u nas panuje pożądek a Admini nie posówają się do zagrywek ala Husajn. Choć i tutaj zdażają się DEBI** ale są dosyć szybko eliminowani. I na koniec jeżeli dalej Admini będą u was postępować to to forum się w końcu rozpadnie i już. Jak pisali już inni.
Najlepiej zróbcie STRAJK. ;)
Pozdro dal wszystkich forumowiczów CDRinfo ;)

H_do_te 10.07.2004 19:03

:spoko: popieram wasze zdanie i znam tamto forum dosyc dobrze , banda wazelinek i wszechmogacy admin mijajacy sie z prawda i sprawiedliwoscia na codzien:)), teraz zwas zrobia idoitow i beda gadac te swoje gatki o zazdrosci i wielkosci swojego swiatka, najlepsze jest to ze te mentalne dzieciaki tam siedza i wieza w to ze sa wyjatkowi kupujac abonament:))) i "twozac" tak wspaniałe forum dostajac bana i przezwiska za jakies bzdety, cenzura,cenzura,cenzura

jako przyklad przypomnem ban'a za podanie linka do MYie2 i instrukcji wylaczenia w niej reklam, tak tak uzytkownik narazil firme gol na ogromne straty materialne, niewazne ze byly moderator wtym czasie sciaga pirackie gry i daje linki na forum to sie nazywa wspaniala zabawa:)))

to forum kiedys bylo wielkie, teraz jest malutkie:)) ale zato baaardzo smieszne!
:mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51.