![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Funkcjonalna i ładna obudowa do kompa
W najblizszym czasie zamierzam sprawić sobie nową obudowę do kompa. Zależy mi by była dobrze wentylowana, ładna (element ważny ze względu na moją kobietę), ergonomiczna i nie może być wyższa niz 510mm.
Znalazłem cos takiego: SilverStone Temjin Serie TJ-05-X Window Silver ![]() Czy może ktoś z Was ma, bądź widział to podełko, jak się sprawuje? PS Proszę o ewentualne inne propozycje.
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 30.12.2005 o godz. 20:03 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Ja mam ta: http://www.thermaltake.com/xaserCase.../va8000swa.htm
Rewelacja! Aluminiowa obudowa duzo lepiej oddaje cieplo.
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie ma to jak thermaltake..
ja mam modowana tracera - i jestem niezadowolony, bo blacha strasznie gietka i nierowna na gorze obudowy.. wkurzaja mnie tez obudowy z przednia "klapa" na napedach.. trudno teraz znalezc dobra, ladna i aluminiowa bude ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
http://www.driverheaven.net/reviews/tsunami/index.htm ? ^^
PS. i od kiedy obudowa moze byc ergonomiczna? xD
![]() |
#5 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
REi, ale przeciez ta klapa jest uciazliwa..
za kazdym razem jak do napedu cdka wkladasz ta ja trza otwierac.. ![]() no, ale buda ladna.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ClassicGOD
![]() |
Popatrz na to z drugiej strony - napedy zazwyczaj nie zbyt ladnie wygladaja a takka klapa ma byc otwarta przez caly czas uzywania kompa.
2 inne estetyczne (nie jakies super wybajerowane z setka lampek) http://www.driverheaven.net/reviews/xgquantum/index.htm (to jedna z najbardziej przypadajacych mi do gustu obudow... niestety kasy brak) http://www.driverheaven.net/reviews/...view/index.htm
![]() |
#7 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moze nie za ladna ale funkcjonalna
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76253804 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76700204 http://www.cooling.pl/product_info.p...roducts_id=833 http://www.cooling.pl/product_info.p...oducts_id=1058
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Lian Li ma piekne obudowy - od niedawna choruje na cos z ich stajni
![]()
![]() |
#10 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Przyjrzyj sie gornym zlaczom (Detailed Features obrazek 3 na stronie Thermaltake, + skladane stopki obrazek 7). Moze obrazki male, ale zareczam, ze to 100% to samo, z "na oko" identycznymi odleglosciami kazde zlacze od sasiedniego i identycznym ich ulozeniem. Obudowa nie ma byc poreczna, ma byc skuteczna. Na poczatku myslalem, ze aluminiowe "drzwiczki" z przodu Armora beda mi przeszkadzaly - ciagle otwieranie i zamykanie ich aby dostac sie do napedow, nawet pomimo wielkiego przeswitu pomiedzy nimi. I pewnie myslalbym tak dalej, gdyby nie to, iz empirycznie poznalem cel ich istnienia. "Drzwiczki" te wykonane sa z grubego aluminium, pomiedzy nimi jest duzy przeswit, za ktorym znajduje sie wentylator 120mm wciagajacy powietrze do wewnatrz obudowy. Calosc zostala tak skonstruowana, ze powietrze zasysane przez wentylator musi przeleciec pomiedzy drzwiczkami, co powoduje silny efekt chlodzacy dla tych drzwi. Sa one wyraznie zimne, przy dotknieciu sa nie mniej zimne niz napoj prosto z domowej lodowki. Dodatkowo, powietrze przelatujace do wentylatora jest schladzane przez te - chlodne juz - drzwiczki. Efekt tego jest taki, ze dzieki jednemu tylko wentylatorowi i znakomicie przemyslanej konstrukcji powietrze schladza drzwiczki (na poczatku pracy komputera), nastepnie samo jest schladzane przez zimne drzwiczki (przy czym odpowiednie zawirowania powietrza wciaz schladzaja te drzwiczki), oraz zimne powietrze wlatuje prosto do obudowy. Efekt: Temperatura CPU: 44 st.C (zwykly, w normalnych warunkach "za slaby" radiatorek, a na nim wiatrak 80mm z autom. reg. obr.) Temperatura plyty glownej: 22 st.C (na chipsecie radiator Zalman bez wiatrakow) Obroty CPU fan (80mm): 1776 Obroty Power fan (pod zasilaczem, 120mm): 1390 Obroty Chassis fan (z przodu obudowy, 120mm): 1422 To w trybie idle, temperatura w pokoju to ok 22-23 st.C. W full stresie temperatura procesora wzrasta o 2-3 st.C, obroty CPU fan do ok 2100, a obroty pozostalych fanow wzrastaja o ok 100.
![]() |
![]() |
#11 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
@Maciej moze i dobre.., ale co z tym ciaglym otwieraniem i zamykaniem drzwiczek? nie przeszkadza? a moze masz ciagle otwarte?
pytam, poniewaz prawdopodobnie w maju zmieniam praktycznie calego kompa - mobo, proc, ram, grafa i buda ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() PS MaciejT ten thermaltake zaczyna mi się coraz bardziej podobać, kurde szkoda że 2 cm za wysoki, nie wejdzie mi w biurko, ale przecież biurko można "zmodować". Najbardziej podoba mi się ilość zatok 5,25"
czechoj APLIKATOR _ REKULTYWATOR ![]() Ostatnio zmieniany przez czechoj : 31.12.2005 o godz. 12:10 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |