Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.12.2005, 15:00   #16
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tg480-u22

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.12.2005, 17:06   #17
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Ja mam ta: http://www.thermaltake.com/xaserCase.../va8000swa.htm

Rewelacja!

Aluminiowa obudowa duzo lepiej oddaje cieplo.
MaciejT Twoja obudowa jest srebrna czy czarna?
Czy mógłbyś zapodac jakieś dodatkowe zdjecia?
Stary 01.01.2006, 22:07   #18
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Smartek: co do drzwiczek, moze i przeszkadza, ale za kazdym ich dotknieciem czuje efekt ich dzialania i zarazem obecnosci - sa zimne, a to podstawa. Mozna sie przyzwyczaic. Drzwiczki zawsze staram sie miec zamkniete.

@czechoj & @Smartek:

Uwaga z obudowami Armor (i moze innymi Thermaltake rowniez)! Czarne obudowy sa stalowe, srebrne aluminiowe.

@czechoj:

Moja jest aluminiowa, czyli srebrna.
Wez poprawke, ze ona jest dosyc szeroka, czyli biurko trzeba zmodowac tak, aby z tylu nic nie blokowalo odprowadzen powietrza. Warto tez miec zapas miejsca po bokach na swobodny przeplyw powietrza.

Znakomity Tagan, u mnie ten sam

Zdjęcie 1
ad. zdjęcie 1: to, co widac na lewych drzwiczkach to najprawdopodobniej slad po zlym wytarciu mokra szmatka, co ciekawe jest niewidoczny golym okiem. Ponadto to, co widac na drugiej od dolu zaslepce 5,25'', to jest kurz (specjalnie go zostawilem do zdjecia), ktory wiatrak zabiera z podlogi! 2 razy w tygodniu musze odkurzac odkurzaczem 3 dolne zaslepki...

Zdjęcie 2

Zdjęcie 3

Zdjęcie 4

Zdjęcie 5

Zdjęcie 6

Zdjęcie 7

Zdjęcie 8

Kazde zdjecie ma ok 1,5 MB.
Stary 02.01.2006, 16:48   #19
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Maciej po co brales wersje z oknem, skoro go praktycznie nie widac?
tak pytam..
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 17:18   #20
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ja pytam o to samo
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 17:26   #21
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A tu mod by adbok :)

Moja obudowa jak narazie koniec modem bo nie ma $$;(
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 17:33   #22
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok
Moja obudowa jak narazie koniec modem bo nie ma $$;(
balagan w kablach, brzydka, gruba uszczelka od okna, musisz cos zrobic z przodem, bo wyciac okno, wstawic plexe i kupic katody kazdy umie.. (btw. te katody jakos ciemno swieca) - nie wiem co tam pisales w temacie na tweak'u, bo tylko rzucilem okiem na zdjecia..
pozdro
Stary 02.01.2006, 17:40   #23
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
balagan w kablach, brzydka, gruba uszczelka od okna, musisz cos zrobic z przodem, bo wyciac okno, wstawic plexe i kupic katody kazdy umie.. (btw. te katody jakos ciemno swieca) - nie wiem co tam pisales w temacie na tweak'u, bo tylko rzucilem okiem na zdjecia..
pozdro
tam nie ma katod hahahahaha :\
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 19:52   #24
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
nic nie cieszy tak jak wlasna robota
ja dwie budy malowalem na czarno + jeden monitor

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 20:23   #25
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A oto moja buda - przepraszam za jakosc zdjec ale jestem dzis tak zjechany, ze nie chialo mi sie nic rzezbic - jest to aluminiowa obudowa marki malo znanej u nas Kobian - a dokładniej rzecz biorac podrobka znanej obudowy Lian Li CLASSICAL PC-6X

1)Ogolny wyglad z frontu

2)Latwo zdejmowany panel przedni

3)Po zdjeciu panela

4)Wyjmowany "koszyczek" na floppa

5) Zdejmowany panel zakrywajacy 2 wentyle zasysajace powietrze do srodka obudowy i owiewajace koszyk z dyskiem twardym - pod spodem jest antykurzowa oslonka

6) Wentyle po zdjeciu panela

7) Tyl obudowy - wszystkie elementy sa polaczone odkrecanymi srubkami - mozna sobie radzic bez srubokreta

8) Wyjmowany koszyk na zasilacz - w moim przypadku jest to Hunt Key - nie narzekam jak do tej pory odpukac

9) Koszyczek na dyski twarde za wentylami przednimi

10) Ogolny widok na wew bajzel czyli tzw Flaki

11) Zasilacz od spodu

Jezeli chodzi o odczucia co do samej obudowy musze przyznac, ze jestem z niej bardzo zadowolony - aluminium robi swoje - temp utrzymuja sie na b.przyzwoitym poziomie - do tego 2 wentyle na dysk - chlodza go bardzo wydajenie - latwo zdejmowane panele - przedni, koszyk na flopp'a, panel przed coolerami, koszyk na zasilacz , do tego latwe rozkrecanie bez srubokreta - w srodku plastikowe oslonki na krawedzie obudowy - spasowanie materialow jest bdb, nic nie trzeszczy obudowa jest lekka ale mimo to nie wpada w wibracje - ma dobre szerokie gumowe nozki, ktore zapewniaja jej dobra stabilnosc - w zasadzie nie ma sie za bardzo do czego przyczepic - mi do moich potrzeb wystarcza w zupelnosci i jak do tej pory bardzo ja sobie chwale i smialo moge polecic osobom, ktore szukaja niedrogiej klasycznej obudowy bez wodotryskow

Ostatnio zmieniany przez Calme : 02.01.2006 o godz. 20:48
Calme jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 20:47   #26
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

@Smartek & @demek:
dlatego, ze jest tylko jedna wersja aluminiowej obudowy Armor - wlasnie z oknem. Obejrzec mozna tu: http://www.thermaltake.com/xaserCase.../armormenu.htm

PS. Wentylatorow 90mm nie zamontowalem (sa 2 w zestawie), poniewaz sa glosne. Za to oba 120mm sa ciche i te zamontowalem.
Stary 02.01.2006, 20:55   #27
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
@Smartek & @demek:
dlatego, ze jest tylko jedna wersja aluminiowej obudowy Armor - wlasnie z oknem. Obejrzec mozna tu: http://www.thermaltake.com/xaserCase.../armormenu.htm

PS. Wentylatorow 90mm nie zamontowalem (sa 2 w zestawie), poniewaz sa glosne. Za to oba 120mm sa ciche i te zamontowalem.
to wlutuj rezystor i ogranicczysz predkosc i glosnosc
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2006, 20:57   #28
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez MaciejT
@Smartek & @demek:

to sprzedaj te 90mm na allegro albo wsadz gdzies i przerob na 5v - beda bezglosne..
ja mam 4 wentyle na chlodnicy od wc skrecone do 7v i sa praktycznie bezglosne - a ciagnie juz niezle
pozdro
Stary 02.01.2006, 21:09   #29
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
COOLER MASTER STACKER SILVER
ta obudowe chetnie bym potestowal
Stary 02.01.2006, 21:19   #30
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

@demek & @Smartek:
Wszystko ladnie pieknie, ale nie ma potrzeby montowac dodatkowego chlodzenia w lodowce

W ten oto sposob wentylatorki czekaja na lepsze czasy, tzn. beda chodzily wolniej niz fabryka przewidziala, ale dopiero gdy jakies inne wiatraki sie przekreca

Twoje uprawnienia: