![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
GeForce Go 6200 w MAXDATA
Witam
Mam notebooka MAXDATA ECO 4100IW z kartą graficzną NVIDIA GeForce Go 6200 64 MB/256, PCI Express, VGA 3D, Open GL, Dual View. Dokupiłem 512 DDR 2 RAM mam teraz razem 1024 czy mogę w jakiś sposób przydzielić dla tej karty więcej ramy z pamięci którą dokupiłem? Czy jest do tego jakiś pragram pod XP do zarządzania katą? czy ustawia się to w BIOSIE? - sam patrzyłem ale nie było tam takiej opcji. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Karta sama przydziela sobie pamiec w zaleznosci od tego ile jej masz. Nie trzeba nic przestawiac.
Chyba ![]()
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
zalezy od plyty glownej - ja mam pamiec karty ustawiana w biosie
![]() |
#4 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
cytat: Uzdatniamy pamięć 'Panel sterowania' -> 'System' -> zakladke 'Zaawansowane' i 'Ustawienia' przy kategorii 'wydajnosc'. W otwartym menu w zakładce 'Zaawansowane' klikamy na 'zmien' koło 'pamiec wirtualna'a następnie zapoznajemy się z ilością dostępnej pamięci wirtualnej, czyli miejsca na dysku, które zostaje przeznaczone na wymianę plików z pamięcią i ich przechowywanie. (Zanim zmienisz rozmiar pamięci wirtualnej, warto wyczyścić plik, w którym jest ona przechowywana przez Windows, aby posprzątać stare pliki - kliknij 'Bez pliku stronicowania', zrestartuj komputer i postępuj dalej wedle opisanych poleceń) "Rozmiar ten jest ważny tylko na głównej partycji systemowej (czyli domyślnie C:\), gdzie powinien się sumować do 2 GB (chyba, że posiadacie dwa lub więcej dysków - wtedy plik pamięci wirtualnej najlepiej przenieść na ten, na którym NIE ma systemu Windows i zainstalowanych aplikacji, aby odciążyć tamten). Sumować, czyli tyle powinna wynieść ilość pamięci RAM dodana do ilości pamięci wirtualnej. Sprawdźcie ile posiadacie pamięci klikając prawym przyciskiem na ikonę 'Mój komputer' i w 'Właściwości'. Następnie wyznaczcie rozmiar, jaki przeznaczycie na pamięć wirtualną, klikając w 'Rozmiar niestandardowy' i wpisując według tej zasady: Jeżeli macie 512 MB RAM, to ustawcie wartości 'rozmiar początkowy' i 'rozmiar maksymalny' na 1536 Jeżeli macie 1 GB RAM to ustawcie obie wartości na 1024 Jeżeli macie 2 GB RAM to ustawcie obie wartości na 200" moze to cos pomoze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
|
|