Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.09.2004, 16:24   #46
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
...i można przez niego wysylać SMS do każdej sieci w Polsce. A nawet Konnekt potrafi korzystac z płatnych bramek. To jest jego kolejny atut.
milo mi, ze sie ze mna zgadzasz ;-)
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.09.2004, 16:58   #47
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wszystko to co ma konnekt ma tez tlen... nie wiem jak to jest mozliwe ze wokol tego komunikatora wytworzyla sie calkowita zmowa milczenia [mirande rozumiem, sam jej nie trawie za robienie wszystkiego najtrudniejsza droga, ale tlen?]

konnekt nadal nie spelnia moich oczekiwan [sprawdzilem wlasnie full install] - czekamy dalej
Stary 19.09.2004, 17:15   #48
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czytam, czytam sobie ten temat. Postanowilem zainstalowac konnekta na probe.
Zainstalowalem, pobawilem sie opcjami i juz teraz wiem, ze zostanie on u mnie na stale .
Mam tylko pytanie co oznacza jak ktos ma ikonke (sloneczko) ze znakiem zapytania??
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2004, 17:28   #49
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.konnekt.info/open.php?inc...znaczaj%B1_ik1

polecam FAQ na stronie konnekta - http://www.konnekt.info/open.php?inc=faq

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2004, 17:38   #50
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No i stało się ... dziś o 1648 ZULU zainstalowałem Konnekta i ... jestem pod wrażniem (nie spodziewałem się tego; a po raz pierwszy widzę go na oczy ).
No i teraz prośba: niech ktoś tu wypisze wtyczki godne uwagi wraz z krótkim wyjasnieniem oraz krótki instruktarz jak ustawić Konnekta aby działał podobnie jak GG (np. opisy pod Nickami itp.).
qrde, w tych opcjach to się można pogubić
Stary 19.09.2004, 17:50   #51
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
heheh hohoho Konnekt mania się zanosi.

Epol - ustawienia/wiadomości (nie rozwijaj menu) /[okno wiadomości]- zaznacz "zapamiętuj zawartość okna po jego zamknięciu" i tyle. ja mam najnowszą wersje może w Twojej tego nie ma.

Mac - poczytaj sobie FAQ na stronie konnekta, wpisz w aktualizacje te adresy które wypisał Y@ankee w tym temacie ad. aktualizacji. Zaktualizuj i zobacz co chcesz zassać to wystarcza.
Mac musisz sam pogrzebać/powalczyć z ustawieniami.

Tak jak pisał Smart - stabilność, szybkość, użyteczność i zero reklam to zaleta Konnekta.
Nie powiedziałem jak pisałem GG "żegnaj", ale jak narazie Konnekt mi odpowiada.
Jak narazie

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 19.09.2004 o godz. 17:53
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2004, 18:28   #52
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
@MacGyver:

czas zmienic przyzwyczajenia z GG , czyli - opisy pod kontaktami, niestety niemozliwe (CHYBA!), ja mam w chmurce - bardziej mi odpowiadaja.

Co do pluginow to uzywam tych:

K.Notfiy - wyswietla okienko informacji o zdarzeniach nad zegarkiem systemowym, cos jak w GieGie tyle, ze wiecej opcji co do wygladu itp.

mejliK - informacje o nowych mailach - gdy te pojawia sie na koncie, ktore wczesniej zdefiniowales w opcjach wtyczki [cos niegramatycznie chyba napisalem , ale da sie zrozumiec ? ]

kDodatki - zbedna opcja, ale dla mnie przydatna - szybkie kopiowanie IP danego kontaktu, sprawdzanie polaczenia z siecia, pingowanie i 'whois' uzytkownikow z listy kontaktow itp.

K.Style - zmienianie wygladu, ikonek itp. konnekta - duza 'konfigurowalnosc'

Olew.K - wiele opcji dotyczacych cichego ignorowania uzytkownikow... trza zobaczyc - nie wiem jak opisac

SMS - chyba wiadomo...

kTransfer - umozliwianie wysylania plikow do/od sieci gadu-gadu - [tlena moze tez?]

dwuTleneK - wtyczka umozliwiajaca polaczenie sie z siecia Tlen.pl

GaduGadu - -------------------------------------------------- Gadu-Gadu ;-)

kIEview - zastepuje standardowe pole rozmowy kontrolka IE - czyli emotikony, zmiana koloru/czcionki pisma itp.

k.Lawa - mozliwosc ustawienia skrotow klawiszowych do poszczegolnych opcji konnekta, np. zamkniecie konnekta, dodanie nowego kontaktu itp.

Wiecej na konnekt.info, ja obecnie korzystam tylko z tych w/w ^. Musze jeszcze sobie dodac wtyczke do konferencji, bo cos o niej zapomnialem
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2004, 18:48   #53
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Smartek, a gdzie GGImage ?

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2004, 19:06   #54
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
tak mnie zainteresowala ta "batalia" ma temat konekt'a ze sciagnolem--->zainstalowalem----->i jestem pod wrazeniem. Wczesniej uzywalem gg, potem Akuku, a teraz testuje Konekt.
Z tych trzech jest naszybszy choc troche dziwnie konfigurowalny. Ale moze przy nim zostane na dluzej...
Mam takie pytanko jak sie pozbyc takiego efekto ze jak przeniose okno konekta na prawa krawedz lub lewa (ekranu) to sie staj dluzszy??

----EDIT----
Ok juz znalazlem. Qurcze zamotane ma opcje

Ostatnio zmieniany przez andy : 19.09.2004 o godz. 19:11
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2004, 19:13   #55
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mam pytanko:
Co znaczy znak zapytania "wtopiony" w ikonkę statusu w liscie kontaktów
Stary 19.09.2004, 22:29   #56
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez MacGyver
Mam pytanko:
"Ten pytajnik to ikonka aktywności, która oznacza że kontakt był ostatnio aktywny (wysłał nam wiadomość, zmienił statuls lub opis). Kontakty które są aktywne przy filtrowaniu zachowują się jak dostępne.
UWAGA:Ta ikonka nie oznacza że kontakt jest niewidoczny!!"

Cytat z Faq'a www.konnekt.info
Stary 19.09.2004, 22:57   #57
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez MacGyver
Mam pytanko:
O to samo pytalem pare postow wyzej .
Dzieki Yankee za odpowiedz .

Opcje juz sobie poustawialem tak jak chcialem i teraz praca z konnektem to czysta przyjemnosc .
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2004, 23:21   #58
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Pozwole sobie

http://www.powerlite.hostings.pl/for...?showtopic=606

Pierwszą rzecza jaką powinieneś zmienić to komunikator A dlaczego

Musisz luknąć TU

Teraz porównanie przed@po

@

Na początek musisz ściągnąć program Konnekt ze strony www.konnekt.info oraz uaktualnić go do najnowszej wersji. A jak to zrobić ? Proste po instalacji musisz wgrać do katalogu C:\Program Fieles\Konnekt\pulgins\ plik wiz.dll . Następnie uruchamiasz konnekta i pojawi ci się coś takiego

I zaznaczysz Wizadrek . Gdy już go całego przelecisz to musisz uaktulnić Konnekta (będzie on w najnowszej wersji dlatego, że Wizarder zmienił adresy z którego pobierana jest aktualizacja

To tylko kawałek arta a reszta w linku wyżej
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2004, 18:23   #59
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
To ja sie podepne pod temacik, ale chyba przerzucie sie na Mirande IM, ale niestety coś mi niepoprawnie działa i nie weim dlaczego. Wprowadziłem spój numer GyGy, i chasło... terazjezeli zmieniam swój stan na dostępny to wywala mi komunikat ze niemożnanawiązać bezpiecznego połaczenia... - co toma znaczyć??

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.09.2004, 18:43   #60
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To znaczy, że masz skorzystać z Konnekta

Twoje uprawnienia: